Lietuvoje kurtas mini serialas varžosi dėl „Emmy“ apdovanojimo

Lietuvoje kurta penkių dalių istorinė drama „Tokyo trial“ nominuota tarptautiniams apdovanojimams „Emmy“ mini serialo kategorijoje.

Lietuvoje filmuotas Kanados, Japonijos ir Nyderlandų kūrėjų darbas dėl geriausiojo titulo šiemet konkuruoja su kitais trimis – brazilų, prancūzų bei britų kurtais serialais. Oficiali apdovanojimų ceremonija Niujorke vyks pirmadienį.

Serialą kūrė režisieriai Pieteris Verhoeffas (Pyteris Ferhoefas) ir Robas W. Kingas, filmavimo ir kitus darbus Lietuvoje organizavo lietuvių bendrovė „Artbox“. Prodiuseris Kęstutis Drazdauskas BNS sakė, jog visas serialas, išskyrus kelis nedidelius epizodus, buvo nufilmuotas Lietuvoje.

„Buvo nemažai dekoracijų, kadangi veiksmas vyksta 1946 metais Tokijuje: buvo filmuojama pavilijonuose Vilniuje, Vilniaus universiteto Botanikos sode, Kaune Čiurlionio muziejuje, dar keliose vietose, taip pat Didžiasalyje. Reikėjo subombarduoto Tokijo vaizdų: Didžiasalyje radome apleistą, apgriautą gamyklą, pristatėme papildomai savo elementų, privežėme senovinės technikos ir padarėme“, – pasakojo jis.

Anot prodiuserio, istorija pasakoja apie po Antrojo pasaulinio karo Tokijuje įsteigta Karo tribunolą – savotišką Niurnbergo tribunolo atitikmenį Japonijoje.

„Buvo teisiami Japonijos karininkai ir valdininkai už menamus nusikaltimus. Procesas buvo labai sudėtingas, dalyvavo vienuolikos valstybių teisėjai, vyko labai daug diskusijų dėl kaltinimų teisėtumo, nes nusikaltimai, kurie buvo daromi, tuo metu nebuvo laikomi nusikaltimais“, – sakė K. Drazdauskas.

Serialo premjera vyko pernai internetinės televizijos „Netflix“ eteryje – jį galima pažiūrėti ir šiuo metu. Europoje taip pat prieš mėnesį pristatyta rudenį olandų išleista kino versija. Filme svarbius vaidmenis sukūrė ir lietuvių aktoriai Kęstutis Jakštas, Gabija Jaraminaitė, taip pat nemaža grupė kitų aktorių, statistų

Filmavimo darbai vyko apie keturis mėnesius.

„Lietuvai tai yra labai didelė galimybė nuskambėti, kaip valstybei. Manau, tai turės teigiamos įtakos apskritai Lietuvos kino sričiai“, – teigė K. Drazdauskas.

Tarptautinės televizijos, meno ir mokslo akademijos įsteigti, televizijos „Oskarais“ vadinami „Emmy“ tarptautiniai apdovanojimai vyksta kasmet nuo 1973-ųjų. Juose, skirtingai nei Jungtinių Valstijų televizijos akademijos įsteigtuose „Emmy“ apdovanojimuose, renkami geriausi ne JAV sukurti ir ne valstijų rinkai skirti televizijos darbai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių