Lietuvoje pasirodysiantis „Sostų karų“ karalius: mano veikėjo mirtis buvo tobula

  • Teksto dydis:

Gruodžio 2-3 d. į Lietuvą atvyksta Dean-Charles Chapman – nuoširdusis „Sostų karų“ (angl. „Game of Thrones“) karalius, kurio dienos seriale, deja, jau suskaičiuotos.

20-metis aktorius iš Anglijos savo karjerą pradėjo West Endo teatre vaidindamas Billy Elliotą to paties vardo miuzikle, o dabar jau yra suvaidinęs 14 vaidmenų, kurių pavydėti galėtų netgi vyresni jo kolegos.

Vaidinti aktorius pradėjo sulaukęs vos dešimties metų, o vienas ryškiausių D. C. Chapmano vaidmenų – „Sostų karuose“, kur jis suvaidino Tommeną Baratheoną. Tiesa, pirmiausia aktorius vaidino kitą personažą: „Aš tikrai nesitikėjau, kad jie bandys sugrąžinti Tommeną į serialą, o juolab – pasiūlys vaidmenį man. Dar 2012-ais vaidinau Martyną Lannisterį ir juo prabuvau visą trečią sezoną. Praėjus šešiems mėnesiams po vaidybos, man paskambino serialo scenaristas D. Benioffas ir pasiūlė sugrįžti būsimojo karaliaus vaidmenyje. Juokingiausia tai, kad aš jo visiškai neprisiminiau, nes tiesiog nežiūrėjau pačių „Sostų karų“. Taip, netgi tuomet, kai pats vaidinau. Žinoma, tada jau teko peržiūrėti visą serialą ir man beprotiškai patiko! Esu dėkingas „Sostų karams“ už suteiktą galimybę“.

Mano manymu Tommenas mirė sau idealiausiu būdu. Ne, jis tikrai nenusipelnė būti brutaliai nužudytas, kas yra įprasta seriale, tačiau jo susitaikymas su pralaimėjimu buvo smagus.

Kalbėdamas apie savo vaidybos pabaigą seriale, aktorius teigė, jog jo personažas kelionę užbaigė teisingai: „Mano manymu Tommenas mirė sau idealiausiu būdu. Ne, jis tikrai nenusipelnė būti brutaliai nužudytas, kas yra įprasta seriale, tačiau jo susitaikymas su pralaimėjimu buvo smagus. Atvirai šnekant, kartu su serialo kūrėjais kelias dienas bandėme nuspręsti, kaip personažas turėtų nukristi“, – kalbėjo D. C. Chapmanas. „Išbandėme ir netyčinio paslydimo variantą, ir atsisėdimą ant atbrailos su nuslinkimu, bet geriausiai atrodė tiesiog elementarus krytis stačia galva žemyn“, –juokdamasis pasakė aktorius.

Vaidyba „Sostų karuose“ D. C. Chapmanui tapo raktu į ateinančius vaidmenis. Dar 2014-ais metais aktorius suvaidino kartu su Nicole Kidman, Colinu Firthu bei Marku Strongu filme „Kol nenuėjau miegoti“ (angl. „Before I Go to Sleep“), o kitais metais aktorius pasirodys juostoje „Slaptas keleivis“ (angl. „Commuter“) kartu su Liamu Neesonu.

Mėgstamiausias aktoriaus filmas yra apie žymiausią pasaulio šnipą: „Man labiausiai patinka Džeimsas Bondas bei 1995-ais metais pasirodžiusi Pierce’o Brostano „Auksinė akis“ (angl. „Golden Eye“). Liūdna, tačiau šią akimirką paties Džeimso Bondo suvaidinti negalėčiau – man vis dar neauga barzda, tačiau tikiuosi, kad ilgainiui šią problemą išspręsti pavyks“, – besijuokdamas kalbėjo D. C. Chapmanas.

Jau gruodžio 2-3 d. su jaunuoju britų aktoriumi turėsite galimybę susitikti ir Jūs! D.C.Chapman atvyksta į pirmąjį Lietuvoje populiariosios kultūros renginį „Comic Con Baltics“. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių