„Eurovizija“: Rusiją nusmukdė komisija, Lietuvą kilstelėjo žiūrovai

  • Teksto dydis:

"Eurovizijos" dainų konkurse antrąją vietą užėmusiai Rusijai Lietuva neskyrė nė taško, nes ypač žemais balais dainą įvertino konkursui sudaryta komisija, rodo sekmadienį paskelbti rezultatai.

Lietuvos žiuri Rusijai skyrė 20 vietą iš 26 vertintų šalių, o Lietuvos žiūrovai - trečiąją. Atsižvelgiant į tai, galutiniame vertinime Rusija liko vienuolikta. Taškus gauna dešimt šalių.

Paskutinę vietą Rusijai skyrė du komisijos nariai - prodiuseris ir muzikos vadybininkas Lauras Lučiūnas bei muzikos tekstų autorė Jurga Čekatauskaitė. Devynioliktą vietą Rusijos atlikėjai skyrė Jurgis Brūzga, tryliktą - „Liepaičių“ choro vadovė Jolita Vaitkevičienė, dešimtą - dainininkė Rosita Čivilytė.

Tiek Lietuvos žiūrovai, tiek komisija aukščiausiais balais įvertino Latviją.

Lietuvą Eurovizijos lentelėje kilstelėjo aktyviai balsavę žiūrovai tose šalyse, kur gausios lietuvių bendruomenės. Pagal žiūrovų balsus Lietuva užėmė pirmąją vietą Britanijoje ir Airijoje, trečiąją - Norvegijoje ir Latvijoje. Britanijoje ir Airijoje pagal žiūrovų balsus antri liko lenkai.

Komisiją nei žiūrovus Monikos Linkytės ir Vaido Baumilos duetas labiau sužavėjo Gruzijoje, kur komisija skyrė šeštą, o žiūrovai - devintą vietas. Danijoje komisijos balsavime lietuviai liko devinti, pagal žiūrovų balsus užėmė tryliktą vietą. Estijos žiūrovai Lietuvai skyrė devintą vietą, komisija - dešimtą.

Lietuva "Eurovizijos" dainų konkurse užėmė 18 vietą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
>piktam. Tamsta ne tik piktas, bet ir kvailas. Rusai LT davė tiek balsų ,kiek buvo verta daina, tiek pat davė visos normalios valstybės, na tik emigrantų balsai kiek iškreipė rezultatus ,o rusų daina buvo puiki , gal ne 1 vietai , bet pirmam trejetukui, ką ir patvirtino civilizuotų valstybių duoti balai ,o mes kaip buvom runkeliai ,taip ir likom.

piktas

piktas portretas
Mum Rusai nedave tai ko jiem duoti

n4ra

n4ra portretas
Už ką jie gavo tą antrą vietą?Šūdina daina ir tiek. Keista kaip tiek daug padlyzų LT. IR kuo toliau tuo daugiau laižo subinę tai rusijai.
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių