Lietuvos rašytoją Havajuose išgąsdino šokiruojantis pranešimas

  • Teksto dydis:

Havajuose gyvenanti jogos trenerė, Lietuvos rašytoja Justė Winder, pasirašanti Vaivos Rykštaitės slapyvardžiu, feisbuko paskyroje pasidalijo apie išgyvenimus, sulaukus netikro aliarmo.

"Pasaulis gali baigtis gražią dieną. Į mūsų telefonus atėjo pranešimas, kad Havajai bus bombarduojami, kad tai ne apmokymai, todėl tučtuojau visiems reikia slėptis", - rašo V.Rykštaitė.  

Ji akimirką spoksojo į tuos sakinius bandydama aprėpti prasmę, o tada pašoko ir puolė krautis krepšį.

"Pasiėmiau liemenėlę. Tada galvoju, kam man ta liemenėlė? Čiupau megztinį, vaistus. Rūbus vaikams, sauskelnes, dvi knygas.  Atvažiavome į rūsį, aš vis dar su pižama. Prieš savaitę džiaugiausi, kokia ji graži, kad tinka ne tik miegoti, bet ir laukan eiti. Išsipildė. Bet niekada nemaniau, kad išsipildys mano močiučių pasakojimai. Apie karus, apie bombas, apie išgyvenimą. Tikiuosi, neišsipildys", - teigė moteris.

Pasak jos,  per radiją jokios informacijos nebuvo.  Gatvės buvo tuščios, nė vieno žmogaus.

"Tik po pusvalandžio sužinojome, kad aliarmas netikras. O jei pavojus būtų buvęs tikras, niekas nebūtų svarbu – nei pinigai, nei statusas, nei mados. Tik santykiai su kitais žmonėmis – užtrenks rūsio duris prieš nosį ar įsileis?

Pasauli, neišprotėk", - rašo V.Rykštaitė.

Paaiškėjo, kad Havajuose šeštadienį per klaidą paskelbtas pavojaus pranešimas apie atskriejančias balistines raketas. Jis sukėlė didžiulę paniką – žmonės puolė slėptis. Vėliau pareigūnai pranešė, kad į mobiliuosius telefonus perduota žinutė buvusi klaidinga.

Havajų pareigūnai dėl įvykio atsiprašinėjo ir aiškino, kad pavojaus pranešimas buvo išsiųstas kažkam paspaudus ne tą mygtuką, keičiantis budėjimo pamainai.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Niu

Niu portretas
Nebloga krutine

Manau

Manau portretas
Be liemeneles ja i bet koki rusy isileistu

Anonimas

Anonimas portretas
Taigi -si karta aliarmas netikras ,taciau kas zino, koks aliarmas ir kuriam pasulio taske sekantis??? pasaulis sumaterialejo, neliko zmogisku santykiu, aplinkui vyksta baisus dalykai ,ka mes visi matome ir girdime kasdien. Musu ZEMES planeta yra gyvas organizmas, pati valo savo piktzaizdes. ir sito manau ilgai netoleruos! Priartes laikas ir smogs visu baisumu. Gaila,kad tada kencia visi ,nesirenka ar tu buvai teisus ar ne! Reikia jau dabar pradeti keistis ir nieko nelaukiant keisti mastysena, savo morale, atsisukti i dieva ir prasyt jo malones ir atleidimo.!!!
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių