Londone iš degančio autobuso žmones išlaisvinęs lietuvis: nei akimirkai nesudvejojau

  • Teksto dydis:

Prieš kelias savaites Mariaus Asteikos vardas apskriejo visą Didžiąją Britaniją. Savo gyvybe rizikavęs asmens sargybiniu Londone dirbantis vaikinas išgelbėjo būrį degančiame autobuse užstrigusių žmonių.

„Nei akimirką nesudvejojau, esu taip auklėtas – jeigu matau, kad kažkam reikia pagalbos – padėsiu“, – tikina Marius.

Tą akimirką niekas tiksliai negalėjo pasakyti, kas vyksta. Tačiau įbauginti pastarojo meto įvykių Londone daug įvykio vietoje buvusių žmonių supanikavo, kad tai dar vienas teroristų išpuolis. Iš siaubo žmonės nežinojo ką daryti – gelbėti įstrigusius autobuse ar patiems bėgti slėptis. Atvira liepsna ir dūmai Mariaus nesustabdė. Iš Širvintų miestelio kilęs lietuvis suprato, kad svarbi kiekviena akimirka, todėl negalima delsti.

Marius ir jo kolega – kitas apsaugininkas – tvarkėsi itin profesionaliai. Jie ne tik padėjo nelaimės vietoje buvusiems žmonėms, bet ir šį įvykį skubėjusiems medikams bei pareigūnams. Po sudėtingos ir pavojingos gelbėjimo operacijos M. Asteika tarsi nieko nebūtų nutikę sugrįžo į savo darbo vietą. „Galvojau, kad tuo viskas ir pasibaigs, tikrai nesitikėjau kažkokio išskirtinio dėmesio“, – stebisi jis.

Nors pats Marius nebuvo linkęs girtis, kad tapo gelbėtoju, tai už jį padarė Anglijos žiniasklaida. Per naktį įvykio liudininkų pasakojimai apskriejo didžiausius televizijos kanalus, laikraščius, naujienų portalus. Apie degantį autobusą ir du jį gelbėjusius apsauginius kalbėjo ne tik visas Londonas, bet ir visa Didžioji Britanija. Didvyriška Mariaus Asteikos istorija ir gyvenimo Londone subtilybės – jau šį antradienį 19.30 val. laidoje „Emigrantai“ per LRT televiziją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunas

kaunas portretas
Kai isgirsti ka nors gera taip dziaugsmas sirdi pakutena Kodel zeme yra apvali,ogi todel tavo atlikti darbai geri ar blogi apeitu zeme ir griztu baksteldami i nugara,Atliktas geras dabas sugris ir bumerangu uz gera atlygins geru simteriopai, Aciu uz geruma ir drasa,Telydi sekme visur ir visada

Didžuojamės

Didžuojamės portretas
Tavimi Mariau.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių