LRT 100-mečio dainos rinkimams vadovaus A. Rožickas ir G. Griniūtė

  • Teksto dydis:

Jau netrukus eteryje driokstelės Lietuvoje dar neregėto masto projektas: atkurtos valstybės 100-mečiui besirengianti LRT televizija pradeda muzikinį projektą „Dainuoju Lietuvą“, kuriame dalyvaus ryškiausi, įtakingiausi visų laikų scenos veidai ir skambės 100 populiariausių viso 100-mečio dainų.

Tautos dainiaus Justino Marcinkevičius eilėraščio žodžiais pavadintame tikro garso TV projekte varžysis ne vieną Lietuvos kartą užauginę ir dabar skambantys, visų mintinai mokami hitai – nuo Danieliaus Dolskio iki „Anties“, „Foje“, Marijaus Mikutavičiaus  ar Jazzu.

Projektą vesti patikėta vienai geriausių televizinių porų – Andriui Rožickui ir Gerūtai Griniūtei, žiūrovų pamėgtų populiariausioje „Eurovizijos” nacionalinėje atrankoje. Kūriniai skambės pritariant Donato Katkaus diriguojamam orkestrui.

Prieš skambėdama iš profesionalo lūpų televizijos scenoje, daina bus išbandyta neprofesionalų – gydytojų, mokytojų, turgaus prekeivių, žvejų, vairuotojų – <...> visoje Lietuvoje.

LRT žiūrovams ir klausytojams iš daugelio televizijos ir radijo projektų pažįstama, pianistės diplomą turinti G. Griniūtė apie muzikos pasaulį ir jo istoriją išmano daug, tai ji atskleis ir projekte. „O ten, kur ateina A. Rožickas, tiesiog įvyksta šventė. Jis šiuo atveju bus šventė“, – vedėjų duetą aiškina „Dainuoju Lietuvą“ prodiuseris Lauras Lučiūnas.

„Tai bus didžiausia kada nors įvykusi muzikos apžvalga, tačiau nenorime parodyti projekto, kaip apžvalginės laidos, norime nuotaikingo šou“, – kalba L. Lučiūnas. Jo įsitikinimu, tai – Lietuvos šimtmečiui labai tinkanti idėja. „Norime parodyti kitokį to 100 dainų atlikimą: kartu su orkestru, su dabar aktualiais dainininkais, bet tuo pačiu pasikviečiant ir tų dainų autorius bei originalius atlikėjus“, – pasakoja jis.

„Lietuvos radijas, gyvuojantis jau daugiau nei 90 metų, per savo istoriją transliavo šimtus tūkstančių muzikinių kūrinių. Iš viso šio lobyno projektu išsirinkome 100 auksinių dainų: populiariausių, visiškai pateisinančių hito sąvoką, užauginusių ne vieną kartą ir formavusių lietuvių muzikinį skonį“, – tęsia projekto prodiuseris.

Pasak laidos kūrėjų, sudaryta projekto dainų atrankos komisija, kurios gretose – įrašų kompanijų leidėjai, muzikologai, žurnalistai išrinks geriausių kūrinių 100-uką, atsižvelgdami ir į LATGA pateiktus grojamiausių kūrinių archyvinius duomenis, ir į visą šalies muzikos istorijos raidą.

„Dainuoju Lietuvą“ autoriai užsimoję į TV projektą įtraukti visą Lietuvą: prieš skambėdama iš profesionalo lūpų televizijos scenoje, daina bus išbandyta neprofesionalų – gydytojų, mokytojų, turgaus prekeivių, žvejų, vairuotojų – skirtingų žmonių skirtinguose regionuose visoje Lietuvoje.

Projekte žadama ne tik kitaip suskambėsiančių kūrinių, bet ir įdomių pokalbių apie lietuvišką muziką, archyvinių vaizdų, netikėtų istorinių ar net anekdotinių faktų, kaip buvo leidžiami vieno ar kito atlikėjo albumai, kokiomis chaotiškomis aplinkybėmis gimė kažkuris hitas, kaip kūrėsi Lietuvos muzikos verslas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

LRTvisai nusivaziavo,nera ka

LRTvisai nusivaziavo,nera ka portretas
ziureti. nebeliko geru koncertu,nere geru vedeju.banaluir nobodu.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių