Grupė „Umiko“: tai ne visiems suprantamas akibrokštas

  • Teksto dydis:

Pirmadienį, kovo 13 dieną, koncertų serija LRT Opus Ore kviečia klausytis grupės „Umiko“. Grupė savo gerbėjams žada ne tik pažįstamus kūrinius, bet ir ne vieną darbą iš naujo, jau antrojo, albumo „Aftermath“, kuris bus pristatytas balandį.

„Umiko“ istorija intriguojanti –  grupės vokalistė Elena Neniškytė penkerius metus grojo ir kūrė viena, įsitikinusi, kad jos mėgiamo muzikos stiliaus bendraminčių atrasti pavyks nebent stebuklo dėka. Visgi stebuklas įvyko: tinkami žmonės atsirado ir vos per vieną dieną gimė grupė „Umiko“, kaip jie patys sako, kūrinio „It is“ dėka.

Elena ėmėsi groti bosu ir valdyti balsą per efektus, Vytautas Narkevičius, pagal specialybę fotografas, gaudavęs dvejetus fortepijono pamokose, muziką „nuspalvino“ analoginiais sintezatoriais, Paulius Vaškas, grupės „Sheep Got Waxed“ narys, pridėjo aršaus ir konkretaus gitaros vedimo, o Mantas Augustaitis („Chung Kran“) išpildė, pasak grupės, neišpildomus, laužytus ritmus, kurie turbūt ir buvo sudėtingiausia muzikos dalis.

Neilgai trukus grupė įrašė pirmąjį albumą „Wave“. „Umiko“ nariai teigia, kad jų muzika – ne rokeriams ir ne elektronikams, ji – ir ne džiazo gurmanams. Tai akibrokštas, kurį gali suprasti ne kiekvienas.

Jau greitai dienos šviesą išvysiantį albumą „Aftermath“, kurio kūrinius galės įvertinti LRT Opus Ore klausytojai, grupės nariai vadina stipriu ir nekasdienišku, nuoširdžiu, ekspresyviu ir drąsiai vaikišku. „Tai bus inspiracija būti drąsiems ir nerti stačia galva į vandenyną, net jei pakrante vaikštai visiškai vienas...“, – sako grupė.

Koncertas bus filmuojamas ir tiesiogiai transliuojamas LRT Opus radijuje, vėliau perkeliamas į televiziją ir internetą. Koncerto pradžia – 18 val.

Visus LRT Opus Ore serijos koncertus galima pamatyti čia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių