M. Vaičiulytė apie moterų meilės scenas filme: neigiamų nuomonių nebijau

  • Teksto dydis:

Aktorės Monikos Vaičiulytės televizijos eteryje dažnai neišvysi. Ji atidžiai renkasi darbo pasiūlymus ir jokie honorarai nepaskatintų jos imtis veiklos, prieštaraujančios jos įsitikinimams bei nuostatoms. Pernai su žiūrovais Monika sveikinosi kaip projekto „Šuolis“ vedėja, o netrukus į televizijos ekranus sugrįš su nauju amplua. Aktorei atiteko vaidmuo naujame 12 dalių TV3 filme „Puolusių angelų miestas“. Čia M. Vaičiulytė vaidina gudrią, užsispyrusią, savo tikslų bet kokiomis priemonėmis siekiančią, biseksualią vieno verslininko žmoną Viktoriją.

Televizijos filmas „Puolusių angelų miestas“ – aštraus siužeto drama, kurioje atsiskleidžia kova dėl įtakos ne tik šeimoje, bet ir valdžios struktūrose. Čia plėtosis vieno miesto skirtingiems sluoksniams priklausančių žmonių istorijos. Miesto meras, valdinga jo žmona, svarbus verslininkas, svajoklė padavėja, nusikalstamo pasaulio šulas, įtakinga portalo redaktorė – tai keli pagrindiniai „Puolusių angelų miesto“ herojai, kurių gyvenimai netikėtai susipins.

Vieną svarbiausių vaidmenų televizijos filme kurianti M. Vaičiulytė atskleidžia, kad prieš priimdama bet kokį darbo pasiūlymą ji pasveria labai daug dalykų. Monikai svarbu ne tik honoraras ar darbo valandos, bet ir komanda, idėjos originalumas, kokybė. Vieną pagrindinių vaidmenų „Puolusių angelų mieste“ jai pasiūlė prodiuseris Rolandas Skaisgirys ir režisierius Alvydas Šlepikas.

„Kodėl sutikau? Mane iš tiesų sudomino idėja, formatas, įtemptas ir įtraukiantis siužetas. Mano vaidmuo – taip pat įdomus. Vika – ambicinga savanaudė hedonistė. Ji tikra egoistė, draugystė ir meilė jai reikalingos tol, kol tai nekelia problemų“, – pasakoja Monika.

M. Vaičiulytės vaidmuo žiūrovus turėtų sudominti ne tik dėl intriguojančio charakterio, bet ir dėl pikantiškų meilės scenų, kuriose teko suvaidinti žaviajai aktorei. Pasiturinčio verslininko žmona Vika ramybę ir meilę atras... kitos moters – vieno portalo redaktorės Lidijos (akt. Agnė Šataitė) – glėbyje.

Moterų meilė – nedažnai eskaluojama tema. Ar tokios scenos nesukėlė aktorei diskomforto? Ar ji nebijo žiūrovų teismo? „Su kolege tas scenas suvaidinom taip, kaip bet kurias kitas. Nemanau, kad tai reikėtų sureikšminti, juk tai – dalis mano personažo, dalis mano darbo. Neigiamų nuomonių nebijau“, – tikina Monika.

M. Vaičiulytė dažniausiai matoma teatro scenoje. „Teatre turime daugiau laiko repeticijoms, tačiau teatre dublis – vienas, gyvas, žiūrovų akyse. Filmuodamasi tu gali sustoti, pakartot dublį, montaže iškirpt netinkamas scenas, tačiau tai, kas pasirinkta ir sumontuota, niekada nebus pakeista ir nebepadarysi iš naujo kitą vakarą, kaip teatre“, – teatro sceną su televizijos eteriu lygina Monika.

„Režisierius A. Šlepikas yra pasakęs: kai emocija tikra, ji – tikra. Nesvarbu, kur ji – teatre ar televizijos ekrane, ar ji ryški, ar prislopinta. Kaip tik tai ir stengiuosi daryti – dovanoti žiūrovams tikras emocijas“, – priduria aktorė.

Nesumeluotos emocijos, nuožmi kova dėl pinigų ir padėties visuomenėje, galingi vyrai ir dar galingesnės moterys – išskirtinio siužeto drama TV3 televizijos filme „Puolusių angelų miestas“ žiūrovų laukia nuo kovo 9 dienos kiekvieną pirmadienį 19.30 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių