M. Williams apie „Mančesteris prie jūros“ scenarijų: ilgai negalėjau užmigti

  • Teksto dydis:

Michelle Williams būdama vos septyniolikos suvaidino paauglių itin mėgstamame seriale „Dosono įlanka“ ir dėl populiarumo negalėjo gyventi įprasto jos bendraamžiams gyvenimo. Vėliau ji pelnė tris „Oskarų“ nominacijas. Dabar, kalbama, jos laukia ir ketvirtoji „Oskarų“ nominacija, o vasario pabaigoje – ir pati statulėlė už geriausią moters vaidmenį dramoje „Mančesteris prie jūros“.

M. Williams gyvenimas nebuvo rožėmis klotas. Su mylimuoju Heathu Ledgeriu aktorė susilaukė dukrelės Matildos Rose. Vėliau pora Išsiskyrė, o netrukus aktorę pasiekė kraupi žinia: H. Ledgeris mirė.

Neseniai vykusioje „Auksinių gaublių“ apdovanojimų ceremonijoje juosta pelnė apdovanojimą ir dar keturiems buvo nominuota. Statulėlę tą vakarą išsivežė pagrindinė juostos žvaigždė Casey Affleckas: jis už vaidmenį šiame filme apdovanotas geriausio aktoriaus kategorijoje. Šalia jo sužibėjo ir M. Williams, dramoje suvaidinusi buvusią C. Afflecko herojaus žmoną.

„Esu tikra, jei tikrai norėsiu kažkurio vaidmens, galiu apsikvailinti šimtus kartų, bet jį tikrai gausiu. Mano herojė filme „Mančesteris prie jūros“ nėra juostos ašis, tačiau ji atlieka itin svarbų ir įsimenantį vaidmenį. Perskaičiusi scenarijų ilgai negalėjau užmigti. Kiekvienoje eilutėje mačiau save, savo patirtį, savo spalvas. Todėl nuėjau pas režisierių ir pasakiau, kad neišeisiu, kol nepažadės šios herojės man. Jam neliko nieko kito“, – juokiasi M. Williams.

„Kas bus, tas bus“

Moteris pripažįsta, kad dažnai viską palieka likimui: „Esu ta, kuri niekada nebandė per prievartą pasukti savo likimo kita linkme. Mėgstu sakyti: kas bus, tas bus. Ir dažnai ši taisyklė pasiteisina. Tik ne šįkart. Šįkart negalėjau taip stipriai rizikuoti. Bet kuriuo atveju turiu ir kitą taisyklę – tai, kas įvyksta ne pagal planą, stengiuosi paversti nuotykiu“.

Dramoje „Mančesteris prie jūros“, kuris ekranuose debiutavo Sundance filmų festivalio metu, C. Affleckui teko itin sudėtingas vaidmuo. Ly Čandleriui (kurį jis vaidina) po brolio mirties tenka jo paauglio sūnaus globa. Tačiau prabėgę metai juos atitolino ir dabar 16-metis Patrikas pats netrykšta džiaugsmu dėl savo tėvo valios. Vis tik C. Afflecko herojus priverstas grįžti į Mančesterį ir stoti akistaton su savo skaudžia praeitimi, kur buvusi žmona (akt. M. Williams) kuria laimę su kitu, santykiai su sūnėnu kelia vien problemas, o kiekviename gimtojo miestelio žingsnyje sugrįžta blogi prisiminimai. Vyras priverstas iš naujo išgyventi praeityje paliktą skausmą ir pasistengti susigyventi su savimi.

Emocinga drama „Mančesteris prie jūros“ kino teatruose nuo sausio 27 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių