M. Žiedas apie kariuomenės mokymo priemones: tai žmogaus pažeminimas

  • Teksto dydis:

LRT televizijos projekte „Tikri vyrai“ – akibrokštas. Projekte dalyvaujantis Seimo narys Juras Požela pametė Lietuvos kariuomenės jam išduotą ginklą – automatinį šautuvą „G-36“. „Jis mėtėsi, vos nebuvo užkastas, be to, buvo nustatytas ant pavienių. Ką tai reiškia? Netyčia kažkas paspaus, peršaus draugui koją“, – įvykį komentavo grandinis Nerijus Globys.

Toks neatsakingumas užrūstino kariuomenės vadus, todėl jie Seimo nariui įteikė kitą ginklą – imitacinį granatsvaidį. Tiesa, kur kas mažiau pavojingą – išdrožtą iš medžio! „Jis tą šautuvą pastoviai palikinėja. Ir praeitais kartais, ir dabar. Matyt, nebeišlaikė kapitono kantrybė, tai gavo tą granatsvaidį“, – sakė vienas projekto dalyvių mokslininkas ir verslininkas Augustinas Vizbaras.

Naujojo ginklo įteikimo ceremonijoje vyrai krizeno iš juoko, tačiau ne visi projekto dalyviai liko patenkinti tokiu kariuomenės mokymo būdu: „Man atrodo, kad tai, viena vertus, yra šiek tiek pažeminimas žmogaus, kita vertus, tai jokia ne mokomoji priemonė. Čia tikrų tikriausia bausmė. Jeigu vyresnybė mano, kad nėra kitokio būdo, tuomet gal tai ir padės, bet aš tikrai nenorėčiau atsidurti jo vietoje. Man tai tikrai būtų skaudu, aš nežinau, įsižeisčiau turbūt, jeigu taip su manimi elgtųsi,” – sakė LRT laidų vedėjas Marijus Žiedas.

„Šis ginklas yra ne nuobauda ir nedrįskit taip galvoti. Tai skatinimo priemonė kiekvienam, neatsakingai palikusiam ginklą, kad jis niekada gyvenime daugiau nekartotų panašių klaidų“, – sakė kapitonas Vaidas Žiogas.

O kokia buvo paties Juro Poželos reakcija gavus naują ginklą? Ar vyrai pagaliau supras, kad ginklas nėra žaislas, pamatysite jau šiandien 18:50 val. projekte „Tikri vyrai“ per LRT televiziją.

Laidos anonsas: 




NAUJAUSI KOMENTARAI

Mano nuomone

Mano nuomone portretas
ginklas ir Afrikoje ginklas. Šou tai ar ne, bet už ginklą jį gavęs labai rimtai atsako. Manau, kad neatsakingumas neatleidžia nuo atsakomybės. Bausmė turėtų priversti susimąstyti ir kitus tame projekte dalyvaujančius.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių