Madona po dainų nutekinimo: gyvename beprotiškame amžiuje

  • Teksto dydis:

Popmuzikos karalienė Madonna (Madona), komentuodama savo dainų nutekinimą ir prieš „Sony Pictures“ šį mėnesį surengtą didelę kibernetinę ataką, pareiškė, jog gyvename „beprotiškais laikais“.

„Š..., tai amžius, kuriame gyvename. Tai beprotiška“, – sakė ji žurnalui „Billboard“, kai jos buvo paklausta apie tyrimą dėl to, kaip į internetą buvo nutekinta mažiausiai 10 nebaigtų, neskelbtų jos dainų.

„Noriu pasakyti, pažiūrėkit, kas dedasi su „Sony Pictures“. Tai tiesiog amžius, kuriame gyvename. Tai beprotiški laikai“, – sakė dainininkė.

Vašingtonas kaltina Šiaurės Korėją „Sony“ kibernetinio saugumo pažeidimu, dėl kurio buvo paviešinti nesmagią padėtį sudarę elektroniniai laiškai, o kompanijos vadovai turėjo atšaukti filmo „Interviu“ (The Interview) išleidimą.

Tas beprotiškas filmas, kuris turėjo būti pradėtas rodyti Kalėdų dieną, pasakoja išgalvotą istoriją apie CŽV sąmokslą nužudyti Šiaurės Korėjos lyderį Kim Jong-Uną (Kim Čen Uną). Juosta papiktino šią uždarą valstybę, bet Pchenjanas ne kartą neigė, kad stovi už kibernetinės atakos prieš „Sony“.

„Internetas, taip kaip yra konstruktyvus ir naudingas suburiant žmones, (taip pat) daro pavojingus dalykus ir kenkia žmonėms. Tai lazda su dviem galais“, – sakė Madonna.

Paklausta apie savo įrašų saugumą, ji atsakė, kad jis ir taip buvo gana stiprus, tad nutekinimas buvo netikėtas.

„Daugiau nebededame dalykų į serverius. Visa, dėl ko dirbame, – jei dirbame kompiuteriais, būname neprisijungę prie WiFi, neprisijungę prie interneto, nedirbame taip, kad kas nors galėtų prieiti prie informacijos, – sakė ji. – Standieji muzikos diskai žmonėms perduodami iš rankų į rankas. Nepaliekame muzikos mėtytis aplinkui“.

JAV prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) sakė, kad nors jo administracija planuoja „proporcingą“ atsaką, įsilaužimas į „Sony“ kompiuterius buvo „kibernetinio vandalizmo“, o ne karo aktas.

Šiaurės Korėja pasiūlė Jungtinėms Valstijoms kartu tirti kibernetinę ataką prieš kino studiją „Sony Pictures“, bet saugumo pareigūnai Vašingtone greit atmetė šį pasiūlymą.

Pchenjanas pagrasino smogti atgal Baltiesiems rūmams ir kitiems JAV taikiniams, jei jam bus įvestos sankcijos dėl tos kibernetinės atakos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių