Makiažas – ką privalu žinoti

Dailiosios lyties atstovės turėtų suklusti – rudeniui keičiant vasarą siūloma keisti ir naudojamas makiažo priemones. Specialistai patarė, kaip šaltuoju metų laiku atrodyti gaiviai ir žaismingai, kokius derinius rinktis, o kokių verčiau atsisakyti.

Dominuoja tamsios spalvos

"Pradėkime nuo to, kad rudeniop neišvengiamai keičiasi spalvų spektras. Šviesios pastelinės spalvos užleidžia vietą sodrioms tamsesnėms spalvoms. Pradeda dominuoti šaltos spalvos: ruda, raudonojo vyno, pilkai ir tamsiai mėlyna, juoda, smaragdinė, žalia, prigesinta geltona – garstyčių spalva ir kiti rudeniškai tamsūs atspalviai", – vardijo vizažo meistrė Olesia Žuravliova.

Kalbėdama apie makiažą specialistė siūlė nesivaikyti mados, o rinktis geriausiai sau tinkantį pagal veido formą, nuotaiką, situaciją.

"Išskirčiau kelias tendencijas, pagal kurias galima pasirinkti sau tinkamiausią kryptį. Kaip visada primenu, kad ne mada diktuoja makiažo taikymą, o pačios moterys. Vadovaukitės savo nuotaika, bendra atmosfera bei gyvenimo būdu ir stiliumi", – aiškino O.Žuravliova.

Žėručių žaismas

Esą svarbiausia taisyklė – pasirinkti vieną tendenciją, o ne kelias. Tai yra makiažu išryškinti akis, lūpas arba veido padengimą: kontūravimą, skaistinimą. Šį sezoną ypač populiarus žėručių žaismas nuo akių iki lūpų.

"Iki šiol prisimenu, kai vienai merginai iš lietuviškos popgrupės atlikau makiažą su spindinčiomis lūpomis. Jas padabinau raudonais žvyneliais, kurie kerinčiai spindėjo. Žengdama raudonu kilimu ji atrodė tobulai. Šiemet šis efektas yra mados viršūnėje. Ne tik ant lūpų, bet ir akių ar skruostikaulių. Dažniausiai renkamasi tankius aukso, raudonos, sidabro spalvos žėručius. Taip pat nepamirštama rausvos, rožinės ir žydros spalvos, tačiau siūlyčiau būti labai atsargioms su šiomis spalvomis. To nepatarčiau taikyti akims su užkritusiais vokais arba iškilioms akims. Minėtų akių savininkėms siūlyčiau žėručius naudoti ant lūpų arba skruostikaulių."

Minėtą tendenciją siūloma naudoti kaip vakarinį-proginį makiažą.

Akcentas lūpoms

O.Žuravliova pabrėžė lūpų svarbą: nuo žaismingo, vėjavaikiško įvaizdžio iki gotikos įkvėpto makiažo.

Vizažo meistrė patarė rinktis įvairaus spektro spalvas, nuo sodriai raudonos iki vyšninės spalvos.

"Nesistenkite apibrėžti lūpų tobulai ir nepriekaištingai. Ideali lūpų forma nebemadinga – visi mados namai kalba apie individualių lūpų formos paryškinimą. Natūralus veidas, akys, antakiai – jokių ypatingų akcentų, tik skaisti idealios būklės oda, gaiviai spindintis veidas. Pamirškite matinį veido efektą. Skaistalai būtini, kaip ir tušas. Šį makiažo efektą siūlyčiau merginoms, kurios turi nepriekaištingą odą", – patarimais dalijosi pašnekovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

onė

onė portretas
Joks makijažas nepadės jei galvoje tuščia.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių