V. Landsbergio portretas – iš arbatžolių

  • Teksto dydis:

Garsenybių portretus iš maisto produktų neretai piešianti vilnietė menininkė Jolita Vaitkutė savo socialinėje paskyroje "Facebook" svetainėje negailėjo komplimentų Vytautui Landsbergiui ir paviešino jo portretą iš džiovintų mėtų.

Jaunos menininkės pasisakymas – reakcija į tai, kad Seimas garsiam lietuvių politikui, visuomenės veikėjui, meno, muzikos ir kultūros istorikui V.Landsbergiui nusprendė neskirti Laisvės premijos.

"Metų pradžioje sukūriau profesoriaus portretą iš mėtų arbatos. Čia – didelis atsitiktinumas, kad tokios nesąmonės mane suveda su dideliais žmonėmis kaip V.Landsbergis. Buvo labai maloni pažintis su intelektualiu, šviesiu, puikų humoro jausmą turinčiu žmogumi. Kalbant apie laisvę, visiškai akivaizdžiai, tai žmogus, kuris daugiausiai prie to prisidėjo. Esu dėkinga jam, kad nesame represijų varžoma šalis, o nepriklausomybė nutiko dar prieš man gimstant. Jaučiu svetima gėdą, kad ne visi durniai jaučia šiam asmeniui dėkingumą ir pagarbą. Tikiuosi, kad ši tema dar bus persvarstyta ir netikėliai susigūš dėl savo "vatnikiškų" ambicijų demonstravimo", – išreikšdama paramą V.Landsbergiui, kuris 1990 m. kovo 11 d. buvo išrinktas Lietuvos Respublikos Aukščiausiosios Tarybos pirmininku, vadovavo parlamento sesijai, paskelbus tą dieną Lietuvos Respublikos nepriklausomybės atkūrimą.

Jolita buvo sukūrusi Dalios Grybauskaitės portretą – iš šaltibarščių, Baraco Obamos – iš pomidorų padažo, Vladimiro Putino – iš juodųjų pipirų, Alberto Einsteino – iš lydyto sūrio, Beatos Nicholson, Jimio Morrisono ir Conchitos Wurst – iš šokolado, Monikos Šalčiūtės – iš šaltienos, Žemaitės – iš duonos trupinių. Tokie devyniolikmetės lietuvės kūriniai jau sužavėjo gerbėjus visame pasaulyje.

Jos darbais dalijosi ir daugiau nei 20 mln. gerbėjų turintis "Architecture&Design" žurnalas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Algis

Algis portretas
Landsbergis nusipelne buti garbinamas. Be jo nebutu nepriklausomybes.

Nuomone

Nuomone portretas
As manau jai butu galimybe jums pasirodyti pries tauta jus is meiles siam asmeniui apsiverktumete.Man atrodo kazkoks liguistas asmens garbinimas. Mes stebimes kaip garbinami vadai Siaures Korejoje kada matome kada tauta prievarta priversta is' meiles vadam' verkti.As manau kad mes visi kovojome aukojomes ir kentejome ir nereikia cia liguistai garbinti viena asmenybe.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių