Metas iš sandėliukų traukti slides

  • Teksto dydis:

Aktyvaus poilsio gerbėjams permainų metas – jėgos aitvarai jau supakuoti žiemai, vakarais peržiūrimas slidinėjimo inventorius ir sprendžiama, ko paprašyti Kalėdų senelio: filmavimo lazdos su kameros stabilizatoriumi ar naujos snieglentės.

O vakarėliuose su draugais antram gyvenimui prisikelia pernykščiai slidinėjimo filmukai ir svarstoma kuriame pasaulio taške juos kursime šiemet. Pateikiame keletą rekomendacijų.

Espreso kvepiančios Dolomitinės Alpės

„Novaturas“ šiemet siūlo net kelias itin patrauklias žiemos kelionių kryptis autobusu. Jas pasirinkus galima džiaugtis ne tik įkvepiančiais vaizdais, puikiomis slidinėjimo trasomis, bet ir itin patraukliomis galimybėmis praleisti vakarus – kiekvienam pagal poreikius ir galimybes.

Žvarbiais žiemos rytais mėgstate save palepinti puodeliu aromatingos espreso? Tuomet neturėtų kilti daug klausimų, kuriuose kalnuose slidžių lazdas įbesite į sniegą šiemet, nes geriausią espreso gamina Italijoje, o prestižiškiausias Italijos slidinėjimo kurortas – Madonna di Campiglio, įsikūręs Dolomitinių Alpių Saulės slėnyje (Val di Sole).

Tikrai nedaug slidinėjimo kurortų gali pasigirti 150 km kalnų ir daugiau kaip 50 km lygumų slidinėjimo trasomis. Snieglentininkams čia įrengtos specialios trasos su tramplinais, rampomis ir kitais įrenginiais, leidžiančiais pajusti ne tik greičio malonumą, bet ir atlikti pačius beprotiškiausius triukus. Visos šios trasos „priklauso“ įsigijus „Skirama Dolomiti“ abonementą.

Vakarais atsigauti galima saunose ar karštuose baseinuose bei mėgautis itin gražiomis panoramomis. Val di Sole slėnis yra įsikūręs vakarų Trentine, tarp didelės dolomitinių viršukalnių grupės (aukščiausios –Adamelo (3354 m) ir Presanelos (3556 m) ir apjuostas Stelvijaus, Adamelo ir Brentos draustinių.

Be jau minėto Madonna di Campiglio galima rinktis mažesnius bei ramesnius, tačiau ne ką prastesnius Sella Ronda, Kronplacas, Cortina d‘Ampezzo, Gitschberg-Jochtal kurortus, įsikūrusius tame pačiame Dolomitinių Alpių regione.

Slidinėjimas dieną, terminiai baseinai vakarais

Vienas jų – lietuvių pamėgti ir įvertinti Zakopanės bei Bukovina Tatranska kurortai Lenkijoje. Įvairaus sudėtingumo trasos, kai kurios jų apšviestos, tad tinkamą sau suras bet kuris slidininkas ar snieglentininkas. Šios kelionės metu taip pat galima aplankyti ir netoliese esantį itin gražų Krokuvos miestą, o sušalus dieną, vakare sušilti ir atsigaivinti vienuose geriausių Europoje laikomuose natūraliuose terminiuose baseinuose.

Visai netoli savo paslaugas siūlo taip pat puikus Slovakijos žiemos kurortas Jasnoje, įsikūręs Žemuosiuose Tatruose ir žavintis itin vaizdingomis trasomis, kuriose kartais gali pajusti, kad atsidūrei pasakoje. Šis turistų pamėgtas miestelis taip pat garsėja terminiais baseinais bei tradicinėmis slovakų užeigomis kolybomis.

Jei Žemieji ir Aukštieji Tatrai jau pažįstami ir norisi kažko naujo, „Novaturas“ siūlo išbandyti Karpatų kalnus. Ukrainos žiemos kurortas Bokovelis su daugybe jaukių kalnų restoranėlių yra europietiškiausias kurortas šiuose kalnuose, kur įrengta 41 raudona, 12 mėlynų ir 8 juodos trasos. Šis, sparčiai augantis ir pretenduojantis greitai tapti vienu didžiausiu pasaulio slidinėjimo centrų, turėtų būti itin patrauklus keliautojams, vykstantiems su vaikais. Specialiai jiems įrengtas vaikų miestelis su žaidimų aikštelėmis, vaikų slidinėjimo trasomis bei patyrusiais mažųjų instruktoriais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių