Milijonierių sužavėjusi cirko artistė bijo už jo tekėti

Tuoktis ar skirtis? Įvairių konkursų dalyvė ir laimėtoja, cirko artistė, jogos meistrė 24 metų Monika Baliūnaitė spėliodama ramunės žiedų neskabo. Su milijonieriumi iš Maroko draugaujanti kaunietė širdyje sprendžia sunkią dilemą. Ir kol kas laukia.

Tuoktis ar skirtis? Įvairių konkursų dalyvė ir laimėtoja, cirko artistė, jogos meistrė 24 metų Monika Baliūnaitė spėliodama ramunės žiedų neskabo. Su milijonieriumi iš Maroko draugaujanti kaunietė širdyje sprendžia sunkią dilemą. Ir kol kas laukia.

Joga, modeliai, akrobatika

"Bijau, – nuoširdžiai prisipažįsta žavi, jauna mergina ir juokdamasi demonstruoja baltus dantis. – Gyvenime visą laiką bijojau ir dėl požiūrio į moteris labai nemėgau arabų, kvailinau su jais draugaujančias ir susituokusias moteris, o dabar – pati tapau kvailute."

Trečius metus Maroke, kino gerbėjams ypatingus jausmus keliančiame mieste Kasablankoje, gyvenanti Monika į Kauną grįžo porai savaičių – Lietuvos sporto universitete ji mokosi treniravimo sistemų.

Jau kitą savaitę M.Baliūnaitė vėl gers nuostabaus skonio natūralias apelsinų sultis, ragaus tadžinų, kuskuso, uostys šafrano kvapą, su savo "Hyundai" nardys tarp kitų automobilių. Ji jau neraukys nosies, matydama šiukšlynus, prancūzams priklausančioje jogos studijoje mokys prieš tūkstančius metų Indijoje kilusių mentalinių ir fizinių pratimų, pozuos blyksint fotoaparatams, atliks akrobatinius triukus cirke, basomis bėgios po Sacharos smėlį, skries vandens slidėmis Atlanto vandenyne ir bučiuosis su 30 metų milijonieriumi Hamza Bennani.

Pirmą kartą į Maroką Monika išskrido dirbti: Los Andžele baigusi Bikramo jogos kursus ieškojo miesto pasaulyje, kur galėtų kitus mokyti karštosios jogos.

Privačios jogos, meditacijos, pilateso treniruotės, vedamos Monikos, marokiečiams, prancūzams, amerikiečiams, korėjiečiams ir kitų šalių gyventojams kainuoja 70–100 eurų už valandą. Bikramo jogos studijoje mėnesio abonementas – 200 eurų.

"Vienu šūviu nušoviau du zuikius, nes sužinojau, kad Kasablankoje ne tik yra gera karštosios jogos studija, bet ir ten ieškojo cirko akrobatės", – šyptelėjo kadaise "Ąžuolyno meškučiuose" su balandžiais, smaugliais dirbusi, nuo devynerių metų akrobatikos triukus ir jogą praktikavusi M.Baliūnaitė.

Nuogą pilvą rodyti uždraudė

"Arabai man nepatiko, nors ten ne tik mokiau jogos – dar dirbau JAV mokykloje su neįgaliais vaikais ir modeliu. Tikru modeliu... – demonstruodama nuotraukas, įamžinusias ją ant podiumo, žurnalų iškarpas, ironizuodama apie kai kurias Lietuvos "žvaigždes modelius", nusijuokė darboholikė Monika. – Pasibaigus sutarčiai galvojau grįžti namo. Likus dviem savaitėms iki išvykimo jau buvau susikrovusi lagaminus, o mintys sukosi apie kitą pasaulio kampelį."

Viešbučių tinklą turintis ir statybų verslu užsiimantis Hamza lietuvę pamatė, kai ji dirbo modeliu – demonstravo po 100 tūkst. eurų kainuojančius kailinius, "Fendi" ir Maroko dizainerių kolekcijas.

"Drabužiai buvo neprovokuojantys. Pasaulio futbolo čempionato Brazilijoje metu vienos elektronikos prekių tinklo reklamai fotografavausi ir filmavausi brazilišku stiliumi, bet darbo metu buvo uždrausta demonstruoti net pilvą. O vienos kolekcijos demonstravimo metu, kai pro skeltuką šmėkštelėjo nuoga koja, per televizijos laidą tą kadrą iškirpo", – Lietuvoje sunkiai suvokiamus dalykus pasakojo M.Baliūnaitė.

Antrą kartą H.Bennani, kuriam iškart patiko kaunietė, Moniką pamatė, kai jos pažįstama pakvietė kartu išgerti kavos.

Savo turtus slėpė

"Dėl pažįstamos eiti sutikau, tačiau buvau nusiteikusi skeptiškai, – neslėpė Monika. – Kad ir kokie kosmopolitiški arabai būtų, tačiau daug ką lemia jų šaknys, kultūra. Jų namuose karalienė yra moteris, už namo ribų – vyras. Tačiau kas iš tiesų vyksta namuose, nežinau."

Ji matė kelias pažįstamas į gatvę išmestas ir apkultas ruses, kurios gyveno su arabais.

Tiesa, tokiais atvejais Monika meta akmenį į moteris: "Reikia žinoti ir gerbti musulmonų tradicijas. Jie – aistringi, karštakošiai, o jei moteris flirtuoja ar juolab eina į šoną su kitais vyrais, nesuvaldęs pykčio arabas gali ir užmušti."

M.Baliūnaitė nekritikuoja ir lietuvių vyrų, net priešingai, įvairius pasaulio kampelius apkeliavusi kaunietė juos giria: "Jie – puikūs ir lietuvės kartais jų nevertina. Mūsų vyrams kartais trūksta ugnelės, bet tą ugnį ir turi įžiebti moteris."

Išsilavinęs, prestižiniame "Les Roches" universitete Ispanijoje studijavęs vienas geidžiamiausių Kasablankos jaunikių H.Bennani buvo itin atkaklus, dėmesingas ir rūpestingas.

"Beje, į pirmą tikrą pasimatymą jis atvažiavo mažutėlaičiu "Kia" ir net nenutuokiau, kad yra labai turtingas, o vietos spaudos neskaitau, – neslėpė Monika, kuri ne dėl turtų susižavėjo arabu. – Aš tvirtai stoviu ant kojų, visada norėjau būti nepriklausoma. O jei vyras tave išlaikys, imsi iš jo pinigus, tuomet būsi nuo jo priklausoma, negerbsi savęs."
Slėpęs, kad yra turtingas ir tikrinęs Moniką, ar šiai jis įdomus dėl turtų, Hamza po kelių mėnesių draugystės merginą pakvietė į savo namus. M.Baliūnaitė tik tuomet pamatė, kad jis – labai turtingas.

Gyvena netoli karaliaus

Hamza, kaip būdinga daugeliui arabų, gyvena kartu su šeima – tėvais, seserimi. Antroji, jau ištekėjusi, sesuo gyvena atskirai.

"Hotel Imperial" Kasablankoje, kuris, kaip ir dar keli viešbučiai Marakeše bei kituose miestuose, priklauso H.Benanni, nemokamai ilsėjosi M.Baliūnaitės draugai.

"Jis turi didelį automobilių parką – važinėja "Maserati", "Land Rover", "Bentley" ir kitais brangiais automobiliais. Gyvena prestižiniame Kasablankos rajone, netoli Maroko karaliaus Mohammedo VI namų. Keturių aukštų marokietiško stiliaus rūmai su baseinu, apsauga, apie dešimt tarnų, 15–20 erdvių kambarių su daug žvakidžių, didelių paveikslų, – apie Benanni šeimos namus kalbėjo lietuvė. – Tėvai mane labai gražiai priėmė, nejutau jokio diskomforto. Beje, jie savo sūnui, kuris buvo labai daug pasakojęs apie mane, teigė, kad draugauti su kitataute gali tuomet, jei gerbs jos kultūrą ir tradicijas, o ji – tavąsias."

Tad gerbdami lietuvę, artėjant šv. Kalėdoms, Bennani šeima visada nuperka eglutę, kartu sėda prie šventinio stalo.

Per ramadaną kaunietė nevalgo maisto jų akivaizdoje, paskui kartu pusryčiauja su Hamza ir šeima – taip jie vadina vėlyvą vakarienę nusileidus saulei, garsiojo pasninko metu.
Tiesa, kartais H.Bennani erzina Moniką, kad turės dar kelias žmonas: Maroke vis dar galioja įstatymas, leidžiantis turėti ne vieną žmoną, jei sutinka pirmoji.

Hamza nelepina Monikos dovanomis: per dvejus metus draugystės merginą pasveikino su gimtadieniu, kartą dovanojo apie 1 tūkst. litų vertės suknelę ir neseniai – brangius, naujoviškus breketus.

"Jis žino mano požiūrį į turtus, nebent pamatęs, kad man kažko labai labai reikia, nuperka, – neslėpė už savo pinigus dviejų kambarių butą besinuomojanti M.Baliūnaitė. – Jei vaikyčiausi pinigų, seniai būčiau už jo ištekėjusi."

Turtingas Kasablankos jaunikis kaunietei piršosi jau nekart ir laukia, kol lietuvė ištars "taip".

Širdyje – drugeliai ir drambliai

"Kasablankos turtingieji kosmopolitiški, kartas net šokiruoja savo laisvumu. Prabangiuose naktiniuose klubuose mačiau vos ne grindimis šliaužiojančias prisigėrusias musulmones, kurios vaikosi vienos nakties nuotykių, o paskui prieš vedybas darosi intymių vietų operacijas. Bet prabangiuose paplūdimiuose jos kaitinosi pusnuogės", – Hamza nekart girdėjo Monikos priekaištus dvigubais standartais gyvenantiems musulmonams.

Tiesa, M.Baliūnaitės aplinkoje marokiečiai mėgsta jogą, nevartoja alkoholio, sveikai maitinasi, nerūko.

Vis dėlto kaunietė baiminasi šiuolaikinio, išsilavinusio Hamzos arabiškų šaknų: jie viską daro kartu su šeima – pusryčiauja, pietauja, vakarieniauja, keliauja.

"Iš pradžių jausmai širdyje lakstė ne tik kaip drugeliai, bet ir kaip drambliai. Bet tobulėju, mąstau, nors mūsų santykiai brandūs, bijau priimti lemtingą sprendimą, – atviravo jogos meistrė. – Ištekėjusi už jo turėčiau tapti musulmone, vaikai – taip pat. Ir nors jis tikina, kad vaikai galės pasirinkti religiją, bet tuo abejoju. Bijau likti apgauta, todėl jį tikrinu įvairiose situacijose. Neduok Dieve, sugriūtų santuoka, vaikų beveik neregėčiau – jie liktų vyrui arba jo šeimai."

Lauks visą gyvenimą?

Monika nenori pyktis ir su savo tėvais. Nors jos mamai Hamza, su kuriuo trise jie keliavo po Prancūziją, patiko, tačiau kitos kultūros bei religijos žmogus ir liks kitoks.
Anglų, prancūzų, rusų, šiek tiek arabų, ispanų kalbas mokanti ir marokietį mylinti M.Baliūnaitė atvira: "Kartais įkyriai atakuoja mintys. Man dar tik 24 metai. Lietuvą labai myliu, bet ten ankšta, noriu pakeliauti, dirbti, o ištekėjusi tapsiu musulmone, pagimdysiu vaikus ir liksiu ten gyventi visam laikui? Dar negaliu, dar bijau. Todėl laukiu, gyvenu. Pernelyg planuoti negaliu, nes Dievas iš didelių ateities planų gali pasijuokti."

O ją kaip sužadėtinę visiems draugams ir pažįstamiems jau pristatantis Hamza Benanni?

Visą Maroką apkeliavusi ir nuostabią egzotišką gamtą girianti M.Baliūnaitė šypsosi: "Jis lauks tiek, kiek reikės. Jie, jei randa vienintelę savo svajonių moterį, laukia visą gyvenimą."



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Debiliskas straipsnis , ir viskas cia melas Pazystu asmeniskai jos "suzadetini" kuris praspyre ja pries pusmeti ir nei karta nesipirso , kam jam ta cirkininke

mociute

mociute portretas
Monika, isteketi uz arabo saunumo nereikia. Jei esi tikrai sauni, tai suzavek Anglijos princa HARY - grazus, garbingas, kilmingas, ispudingas. Svedijos padaveja MERRIT-METTE suzavejo Svedijos princa, uz jo istekejo ir tapo princese, Kate Middleton tapo kunigaistiene,Monako kunigaistis vede stiuardese ir t.t. Vaziuok I Anglija, pasisiulyk ka nors mokyti pagal jo amziu mazaji Princa George, isisuk I karaliskaja aplinka ir suzavek Hary ir uz jo istekek, tai bus bent garbe tau ir tavo tevams ir tavo vaikai bus garbingi Europieciai, o ne musulmonai. Man, net slykstu darosi pagalvojus apie musulmona. Juk tavo ateitis hareme istekejus uz musulmono. IRODYK VISAI LIETUVAU KAD ESI SAUNI. KAI RASYSI LAISKA I ANGLIJOS KARALISKUS RUMUS, RASYK ANT DISERTACINIO POPIERIAUS SU VANDENS ZENKLAIS. To reikalauja ETIKETAS. Ar Zinai, kad karaliskos seimos narius sutikus liesti negalima - reikia mandagiai nusilenkti ir atsakyti I ju pasveikinima. SEKMES SIEKTI TIKSLO GARBINGO GYVENIMO. Buk kunigaistiene!

lietuve

lietuve portretas
Isstekesi uz musulmono, priimsi jo religija ir tave uzdarys namuose su vaikais su jo seima. Pamirsk visas svajones. Kas is tu turtu, jei po keliu metu jis sutiks jaunesne, grazesne, malonesne ir ves kita , o tu liksi tarnaites vietoje. Grizk I Europa ir cia sutiksi graziu, kulturingu vaikinu, o gal ir princa suzavesi kaip Kate MIDELTON. Gana trintis su tuo arabu. Turek valios ir stiprybes pasakyti, kad vaziuoji I Lietuva viena pasikalbeti su savais ar panasiai, nes jei pasakysi teisybe, tai tave uzdarys ir liksi jam kaip prostitute.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių