Mirė „Merginos su drakono tatuiruote“ žvaigždė M. Nyqvistas

  • Teksto dydis:

Originaliojo švedų filmo „Mergina su drakono tatuiruote“ (Man som hatar kvinnor) žvaigždė Michaelis Nyqvistas (Mikaelis Niukvistas) mirė antradienį po kovos su plaučių vėžiu būdamas 56 metų.

„Michaelio Nyqvisto atstovų ir šeimos vardu su dideliu liūdesiu galiu patvirtinti, kad mūsų mylimas Michaelis, vienas gerbiamiausių ir geriausių Švedijos aktorių, ramiai mirė apsuptas artimųjų po metus trukusios kovos su plaučių vėžiu“, – sakoma aktoriaus vadybininkės Alissos Goodman (Alisos Gudman) pareiškime naujienų agentūrai AFP.

„Michaelio džiaugsmas ir aistra buvo užkrečiami tiems, kas jį pažinojo ir mylėjo. Jo žavesys ir charizma buvo nepaneigiami, o jo meilę menui jautė visi, kuriems teko malonumas dirbti su juo“, – sakoma pareiškime.

M.Nyqvistas, aktoriaus karjerą pradėjo nuo 9-ojo dešimtmečio pradžios gimtojoje Švedijoje. Pasaulinę šlovę ir kritikų pripažinimą jis pelnė už darbą su Noomi Rapace (Nomi Rapas) trijuose filmuose pagal Stiego Larssono (Stigo Larsono) „Tūkstantmečio“ (Millennium) trilogijos romanus.

„Mergina su drakono tatuiruote“ ir du jos tęsiniai, visi išleisti 2009 metais, visame pasaulyje kūrėjams uždirbo daugiau kaip 215 mln. dolerių (191 mln. eurų).

M.Nyqvistas vaidino Mikaelį Blumkvistą, tiriamosios žurnalistikos reporterį, kuris drauge su maištaujančia programiše Lisbet Salander (N.Rapace) ieško dingusios verslo magnato dukterėčios.

M.Nyqvistas, kuris yra suvaidinęs daugiau kaip 50 filmų, sėkmingai pratęsė karjerą Holivude ir vaidino 2011 metų juostoje „Neįmanoma misija. Šmėklos protokolas“ (Mission: Impossible – Ghost Protocol), 2014 metų filme „Džonas Vikas“ (John Wick) ir 2016 metų juostoje „Frenkas ir Lola“ (Frank and Lola).

2010 metais M.Nyqvistas išleido gerai įvertintus atsiminimus „Iškart po sapno“ (Nar barnet lagt sig). Juose aktorius aprašė savo vaikystę po įvaikinimo, patirtį teatro mokykloje ir biologinių tėvų paieškas sulaukus 30-ies.

Jam mirus liko jo žmona Catharina (Katarina) ir vaikai Ellen (Elen) bei Arthuras (Arturas).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių