Mirė soulo muzikos karaliene tituluota A. Franklin

  • Teksto dydis:

Būdama 76 metų nuo kasos vėžio ketvirtadienį mirė soulo muzikos karaliene tituluota dainininkė Aretha Franklin (Areta Franklin).

Publicistė Gwendolyn Quinn (Gvendolin Kvin) naujienų agentūrai AP pranešė, kad muzikantė mirė 9 val. 50 min. vietos (16 val. 50 min. Lietuvos) laiku savo namuose Detroite. Jos šeimos pranešime sakoma, kad A. Franklin mirė nuo kasos vėžio.

„Vieną tamsiausių savo gyvenimo akimirkų nerandame tinkamų žodžių išreikšti skausmą savo širdyse. Praradome savo šeimos matriarchę ir kertinį akmenį“, – sakoma dainininkės šeimos pranešime.

Pagerbė B. Obama

Buvęs JAV prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) ketvirtadienį pagerbė velionę „soul muzikos karalienę“ Arethą Franklin (Aretą Franklin) ir pagyrė jos „neprilygstamą muzikalumą“, kuris, pasak jo, „padėjo nusakyti amerikietiško gyvenimo patirtį“.

„Kiekvieną kartą, kai ji dainuodavo, mums teko garbė pažvelgti į dieviškumą“, – savo pranešime sakė B. Obama.

„Jos balse galėjome pajusti mūsų istoriją – visą ją ir visų pavidalų: mūsų jėgą ir mūsų skausmą, mūsų tamsą ir mūsų šviesą, mūsų atpirkimo siekius ir mūsų sunkiai iškovotą pagarbą. Ji padėdavo mums jaustis artimesniems vienas kitam, viltingesniems ir žmoniškesniems“.

„Ir kartais ji padėdavo mums tiesiog užmiršti apie viską ir šokti“, – rašoma pranešime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių