Mirė „Žvaigždžių karų“ prodiuseris G. Kurtzas

  • Teksto dydis:

Mirė „Žvaigždžių karų“ („Star Wars“) prodiuseris Gary'is Kurtzas.

78-erių kūrėjas mirė nuo vėžio Londone, pirmadienį pranešė jo šeima.

Los Andžele gimęs G. Kurtzas išgarsėjo bendradarbiaudamas su režisieriumi George'u Lucasu. Persilaužimams jiems abiem pavyko 1973-aisiais, kai kino ekranuose pasirodė juosta „Amerikietiškas grafiti“ („American Graffiti“).

G. Kurtzas prodiusavo abu pirmuosius „Žvaigždžių karų“ filmus. Filmais „Žvaigždžių karai: epizodas IV - nauja viltis“ (1977) ir Žvaigždžių karai: epizodas V - imperija kontratakuoja“ (1980) duetas sukėlė tikrą „Žvaigždžių karų“ isteriją.

Susivaidijęs su G. Lucasu, G. Kurtzas vėliau pasitraukė iš „Žvaigždžių karų“ filmų serijos. Tada jis prodiusavo tokius filmus, kaip „Susiliejimas“ („Slipstream“), „Vagystė“ („The Steal“) ir „Tamsus krištolas“ („The Dark Crystal“). Kino prodiuseris buvo vedęs tris kartus, jis užaugino tris vaikus.

Šeimos pranešime sakoma: „Gary'is buvo mylimas vyras, tėvas, senelis, draugas, kolega ir mentorius - jo talentas apėmė kiną, fotografiją, muziką ir kino istoriją. Jis buvo jūreivis, keliautojas po pasaulį, gamtos mylėtojas ir draugiškas, užjaučiantis žmogus“.

Čiubakos vaidmens atlikėjas Peteris Mayhewas tviteryje rašė: „Mirė nuostabus kino kūrėjas ir žmogus. Be jo nebūtų buvę „valdžios“. Tu liksi gyvas filmuose, kuriuos sukūrei ir kurie padarė įtaką milijonų gyvenimui“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių