Monikos ir Vaido atsakas kritikams: pavalgykite ir atsipalaiduokite!

Nurimus emocijoms po džiugios naujienos – patekimo į „Eurovizijos“ finalą – lietuviai rengiasi dar vienam, finalo repeticijų maratonui. Šios repeticijos užtruks dar ilgiau negu pusfinalių, nes finale dalyvauja net 27 šalys: po dešimt iš kiekvieno pusfinalio ir septynios, kurioms vieta finale buvo garantuota iš anksto. Tai vadinamasis „didysis penketas“ – Vokietija, Jungtinė Karalystė, Italija, Ispanija ir Prancūzija – pagrindinės konkurso rėmėjos. Taip pat finale dainuos metų šeimininkė Austrija ir pirmąkart prie „Eurovizijos“ prisijungusi Australija.

„Atiduosime visą savo širdį, sielą ir profesionalumą. Taip buvo pusfinalyje, taip bus ir finale, – sako Lietuvos dalyviai Vaidas Baumila ir Monika Linkytė, šeštadienį finale į sceną lipsiantys septinti. – Norėjom būt septinti, tai laimingas skaičius“. Beje, vieno iš Lietuvos atlikėjų kambario numeris yra septintas. „Tai tikrai geras ženklas!” – džiaugėsi Vaidas, vėlai naktį paaiškėjus dainų eiliškumui.

Pasklidus žiniai apie lietuvių patekimą į finalą, socialiniuose tinkluose netrūko ne tik pagyrų, bet ir kritikos lietuvių pasirodymui. Lietuvos atstovai kritikams atsako šypsena: „pavalgykite, nurimkite, atsipalaiduokite!” „Mūsų daina neša meilę ir pozityvią energiją, o tai svarbiausia. Džiaugiamės, kad tai pajuto žiūrovai, nes jie balsavo už mus“, – sakė Vaidas Lietuvos žurnalistams.

Po naktį vykusios dešimties finalininkų spaudos konferencijos Monika ir Vaidas atskubėjo į viešbutį, kur prie jų prisijungė tėvai ir artimieji. Lietuvos atstovai sėkme pasidžiaugė santūriai, pakėlę po šampano taurę, ir nuskubėjo ilsėtis, nes šiandien jų laukia dvi finalo generalinės repeticijos. Vakarinė bus vertinama profesionalų komisijos. Tad pusę savo įvertinimo Lietuva užsidirbs jau šį vakarą.

„Gerai estams, jie „išlipo“ antradienį, kelias dienas galėjo pailsėti“, – juokavo Lietuvos delegacija. Lietuviai džiaugiasi kaimynų sėkme: pirmąkart po ilgos pertraukos finale dainuos visos trys Baltijos šalys.

Šeštadienį finale prieš Lietuvą ant scenos lips Armėnija, po lietuvių pasirodys Serbijos atstovė. Paskutinieji dainuos italai.

Vienos „Stadthalle“ arenoje įvykusioje konkurso komentatorių spaudos konferencijoje paskelbta, kad vakarykščiame pusfinalyje rezultatai sutapo dėl daugumos šalių – už patekusias į finalą valstybes daugiausia balsavo ir šalių komisijos, ir žiūrovai. Viena šalis, visgi, į finalą pateko tik žiūrovų dėka. Kuri tai šalis, neatskleidžiama. Kaip balsavo visos šalys pusfinaliuose, bus paskelbta finalo metu.

Pusfinalių balsavimo detalės neskelbiamos, siekiant išvengti įtakos ir lobizmo iki finalo. Tad kaip skirtingos šalys balsavo už Lietuvą, sužinosime tik šeštadienio naktį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių