M.Pitrėno vieta Kaune neliko tuščia

Kauno miesto simfoninis orkestras (KMSO), maestro Donatas Katkus ir jaunas latvių saksofono virtuozas Oskaras Petrauskis. Visus juos Kauno valstybinės filharmonijos scenoje bus galima išvysti sekmadienį.

Charizmatiškasis sostinės maestro D.Katkus laikinai pakeis KMSO vyriausiąjį dirigentą Modestą Pitrėną, porai mėnesių išvykusį į Vokietiją statyti operos kūrinių. Tiesa, orkestro vadovas Algimantas Treikauskas tikino, kad D.Katkus orkestrui diriguos ne dėl to, kad išvykęs M.Pitrėnas: Šv.Kristoforo kamerinio orkestro meno vadovas ir vyriausiasis dirigentas koncertui su Kauno simfoniniu kviestas jau seniai.

"Sakoma, kad net blogiausias orkestras dirigentui duoda daugiau nei geriausias dirigentas – orkestrui. Bet mūsų kolektyvo nariai – jauni, matę ne tiek daug dirigentų, jiems labai naudinga padirbėti su skirtingais šios srities profesionalais. Juk kiekvienas dirigentas atsineša savąjį kūrinio matymą. O tai juk D.Katkus – puikus dirigentas, buvęs altininkas, manau, duos gerų patarimų mūsų stygininkams", – vylėsi A.Treikauskas.

Šiam koncertui orkestras parengė naują solidžią programą, kurioje – dvi simfoninės drobės ir premjerinis kūrinys. Pirmą kartą skambės lietuvių kompozitorės Ramintos Šerkšnytės Koncertas saksofonui ir orkestrui, solo saksofonu gros O.Petrauskis. Dažnai užsienyje koncertuojantis latvis yra sužavėjęs įvairių Europos šalių klausytojus. Įvairių tarptautinių konkursų laureatas, saksofonininkų kvarteto "Riga" narys, saksofoną studijavęs Latvijos muzikos akademijoje, Berlyno menų universitete, šiuo metu tęsia studijas Paryžiaus apygardos konservatorijoje.

Pirmojoje koncerto dalyje taip pat skambės Jozefo Haydno Simfonija Nr. 95, pirmoji iš dvylikos vadinamųjų "Londono simfonijų". Antrojoje – Franco Schuberto "Mažoji simfonija", arba Simfonija Nr. 6.


Kas: Kauno valstybinio simfoninio orkestro ir O.Petrauskio koncertas.

Kur: Kauno valstybinėje filharmonijoje (L.Sapiegos g. 5).

Kada: lapkričio 14 d. 17 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių