Muzikinis projektas „Dainuoju Lietuvą” – žiūrimiausia šeštadienio vakaro laida

  • Teksto dydis:

Geriausios lietuviškos dainos, kurias visi mokame atmintinai – tokio muzikinio TV formato buvo pasiilgę žiūrovai.

Tai rodo naujausi duomenys apie televizijos auditorijos pasiskirstymą pagal žiūrimas laidas. Naujasis LRT TELEVIZIJOS projektas „Dainuoju Lietuvą“ auditorijos tyrimų bendrovės „Kantar TNS“ duomenimis buvo žiūrimiausia TV programa praėjusį šeštadienį.

Pirmąją savaitgalį prasidėjusio projekto laidą preliminariais duomenimis žiūrėjo beveik 180  tūkst. žmonių, tai sudarė 19 procentų visų TV žiūrovų, vyresnių nei 4 metai.

21 val. prasidėjęs koncertas pristatė pirmąsias dešimt iš 100 geriausių 100-mečio dainų, kurias atliko žinomi Lietuvos atlikėjai: Donatas Montvydas, Jurga Šeduikytė, Neda, Tadas Juodsnukis, Ovidijus Vyšniauskas, Violeta Tarasovienė, Egidijus Sipavičius, Girmantė Vaitkutė, grupės „Rondo“ ir „Saulės kliošas“.

Rondo atliko legendinę savo „Egle, mano sese“, Violeta Riaubiškytė – savo firminę „Ramunę baltąją“, Girmantė – kadaise Danutės Neimontaitės dainuotą „Vėjas man pasakė“, „Saulės kliošas“ – kultinį Benjamino Gorbulskio hitą „Mėlynos gatvelės“, Egidijus Sipavičius – savo paties prieš keletą dešimtmečių išpopuliarintą „Antilopę“, Oviijus Vyšniauskas – nuo jo neatsiejamą „Išdalinau“. Tuo tarpu Jurga Šeduikytė naujai pristatė bene labiausiai su Atgimimu susijusią Eurikos Masytės „Laisvę“. Šis ir dar du šeštadienio vakarą skambėję kūriniai – „Hiperbolės“ „Aš dar dainuosiu“, kurį atiko Tadas Juodsnukis, ir Ovidijaus Vyšniausko „Išdalinau“ – pateko į tolesnį rinkimų etapą.

Įspūdingas „Dainuoju Lietuvą“ startas – vienas geriausių visų laikų muzikinių startų LRT TELEVIZIJOJE, žiūrimumu prilygstantis nacionalinei „Eurovizijos“ atrankai. „Rendgamiesi šiam projektui, negalėjome nesitikėti jo populiarumo. Kaip gali būti nežiūrimos ir neklausomos dainos, kurias niūniuoja visi? Dainos, užauginusios kartas? Ir dar gyvai skambančios pritariant gyvam Donato Katkaus vadovaujamam Šv. Kristoforo kameriniam orkestrui ir LRT ritmo grupei? Puikus kokybe alsuojantis turinys ir forma – ar gali būti geresnė pramoga šeštadienio vakarą? – džiaugiasi vienas iš „Dainuoju Lietuvą“ prodiuserių Justas Garliauskas. – Tad iki pat metų pabaigos kviečiame stebėti koncertus ir padėti išrinkti gražiausią 100-mečio dainą, kurią kaip relikviją paliksime ateities kartoms.“

Antrojoje laidoje pasirodys Justė Arlauskaitė-Jazzu, Romas Dambrauskas, Ieva Zasimauskaitė, vėliau į sceną lips Andrius Mamontovas, Gytis Paškevičius, Algirdas Kaušpėdas ir kiti tautos mylimi dainininkai su klausomiausiais visų laikų lietuviškais kūriniais.

Kiekvienoje konkursinės atrankos laidoje skambės 10 kūrinių. Po kiekvienos laidos trys dainos keliaus į kitą etapą. Kuris kūrinys bus pripažintas Lietuvos 100-mečio daina, spręs profesionalų komisija, LRT TELEVIZIJOS ir LRT RADIJO žiūrovai ir klausytojai bei LRT.lt portalo skaitytojai, kurie į finalą taip pat siųs vieną dainą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kazkoks dirbtinas projektas,kur visiem žinomas dainas atliekas tie dainininkai kur ne jiem jos sutvertas.tiesiog pasityčiojimas ir LRT kūrybinei grupei didelis minusas

Anonimas

Anonimas portretas
Siaubinga vedėjos šukuosena

Anonimas

Anonimas portretas
LABA DIENA....SPRENDŽIANT IŠ 4 LAIDŲ...PAGAL PARINKTAS DAINAS PAGALVOUJAU , KAŽIN AR ŠIAME PROJEKTE LIKS VIETOS LIAUDIES, TREMTINIŲ ,DAINOMS?????KAŽIN AR PASIRODYS JONIO ANSAMBLIS " LIETUVA"???????
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių