Muzikos festivalis „Granatos Live 2015" pildo atlikėjų sąrašą

  • Teksto dydis:

Festivalis „Granatos Live", kuris vyks liepos 31 - rugpjūčio 2 d. Lietuvos liaudies buities muziejaus teritorijoje Rumšiškėse, atskleidžia daugiau atlikėjų. Šiais metais tris dienas vyksiančiame muzikos festivalyje pasirodys ne tik „Grammy" laimėtojai grupė „Clean Bandit", Didžiosios Britanijos soul muzikos žvaigždė Jessie Ware, bet ir daugybė kitų šiandienos atlikėjų.

„Jungle" – miesto džiunglių užkariautojai 

Hipnotizuojanti, įtraukianti, tuo pat metu nukelianti klausytoją į laukinius paplūdimius ir miesto džiungles – taip apie savo muziką kalba britų grupės „Jungle" įkūrėjai. Tomo McFarlando ir Josho Lloyd-Watsono 2013-aisiais įkurtos grupės muzikinis stilius – modernus soul, kuriame galima išgirsti ir 70-ųjų funk ritmų, ir „tropinės" perkusijos bei laukinių garsų. „Jungle" išgarsėjo prieš kelis metus, kai „T" ir „J", kaip mėgsta prisistatyti grupės įkūrėjai, „YouTube" patalpino savo singlų „Platoon" ir „The Heat" vaizdo klipus. „Platoon", kurio pagrindinė herojė – šešiametė breikerė, ir netradiciniai „The Heat" šokiai su riedučiais iškart pritraukė ne tik muzikos gerbėjų, bet ir žiniasklaidos dėmesį. BBC rengiamuose „Sound of 2014" apdovanojimuose kritikai ir muzikos industrijos atstovai „Jungle" įvardijo kaip „vieną labiausiai intriguojančių ir šviežiausiai skambančių grupių". Debiutinis grupės albumas, pavadintas taip pat kaip ir pati grupė - „Jungle" pateko tarp „Mercury Prize 2014" nominantų. „Jungle" intriguoja ne tik savo kuriama muzika - dėl „T" ir „J" noro išlikti anonimiškais, britų žiniasklaida grupės įkūrėjus praminė paslapčių meistrais - iš jų publikuojamų nuotraukų neįmanoma suprasti, kas slypi po „Jungle" vardu, nei tai, kiek narių sudaro grupę, nors koncertuose grupė pasirodo septyniese. „Kai žmonės ateina mūsų pamatyti, mes norime juos nustebinti ir priblokšti," - sako „T". „Muzika privalo priversti žmonių klubus ir kūnus judėti".  

„Jungle" dainos „Platoon" videoklipas: 



Tradicinės muzikos standartus laužantys „Submotion Orchestra"

Dar vieni britai, įtraukti į „Granatos Live" atlikėjų sąrašą – „Submotion Orchestra". 6 metus gyvuojanti grupė išsikovojo sau ypatingą vietą nuolat besikeičiančiame Didžiosios Britanijos muzikos pasaulyje: jų unikalios elektroninės, soul ir džiazo muzikos sintezės neįmanoma sutalpinti į tradicinių muzikos žanrų rėmus. Septynių muzikantų grupė iki šiol yra išleidusi 3 albumus, naujausias jų „Alium" pasirodė 2014-ųjų lapkritį. Su juo „Submotion Orchestra" tapo ryškesni, didesni ir drąsesni: jų elektroniniai ir akustiniai garsai suskambo natūraliau nei bet kada, muzika įgavo įvairesnės nuotaikos, o Ruby Wood (vienintelės merginos grupėje) vokale atsirado naujų emocijų.

„Submotion Orchestra" dainos „Always" videoklipas:


Kontrastingoji „Rebeka" – melancholija, verčianti šokti

Elektroninės muzikos duetas „Rebeka" - viena įdomiausių šiuolaikinių lenkų grupių, dažnai lyginama su „Portishead", „CocoRosie" ir Roisin Murphy. Vokalistės Iwonos Skwarek ir instrumentalisto Bartoszo Szczęsny duetas maišo elektroninę ir pop muziką, drąsiai eksperimentuoja su analoginiais sintezatoriais, žavi savo charizma ir tekstais. „Rebekos" muzikoje apstu emocijų - vienas populiariausių jų singlų „Melancholia" puikus to pavyzdys: žodžiai pasakoja apie neryžtingumą, baimę, o muzika ir atmosfera pagauna ir tuo pat metu priverčia šokti. „Rebekos" nariai save vadina perfekcionistais. Pabrėžiantys, kad grupės koncertinio skambesio tobulinimas niekuomet nesibaigia, atlikėjai išbando vis naujus kompozicijų variantus ir aranžuotes.

„Rebekos" dainos „Melancholia" videoklipas:


Įvairiausių planetos vietų įkvėptas „On-The-Go" skambesys

Festivalyje „Granatos Live" pirmą kartą Lietuvoje pasirodys indie muzikos grupė „On-The-Go". Naujajai Rusijos muzikantų kartai priklausančios grupės muzika - savita, naujo, išieškoto skambesio ir autentiškų melodijų su išgrynintomis aranžuotėmis kombinacija, kurią apjungia grupės lyderio Jurijaus Makarychevo tekstai. Lyginti „On-The-Go" su kitomis grupėmis - sudėtinga: jų muzikoje persipina jausmai, švelnumas, liūdesys, lyg iš įvairiausių planetos vietų atsklidęs skambesys. Jau pirmasis „On-The-Go" vinilas, išleistas 2009-aisiais, užtikrino grupei vietą Rusijos muzikinės rinkos viršuje. 2011-ieji tapo naujos grupės eros pradžia: pristačiusi itin didelio populiarumo sulaukusį įrašą „Gym Session Live", „On-The-Go" buvo pakviesta dalyvauti „Hurts" koncertiniame ture.

„On-The-Go" dainos „In The Wind" videoklipas:

 


Vienas didžiausių Lietuvos vasaros renginių - muzikos festivalis „Granatos Live" šiemet vyks jau trečią kartą. Bilietus į liepos 31 - rugpjūčio 2 d. Lietuvos liaudies buities muziejuje, Rumšiškėse, vyksiantį muzikos renginį platina BILIETAI LT. Daugiau informacijos galima rasti interneto svetainėse www.bilietai.lt, www.granatos.lt ir festivalio „Facebook" puslapyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių