N. Rukaitienė: nebūtina pasiekti visišką dugną, kad suprastum dėl ko verta gyventi

  • Teksto dydis:

Žymi dainininkė Nijolė Pareigytė-Rukaitienė šiandien pavyzdys gali būti daugeliui. Ji itin mėgo linksmus vakarėlius, kur alkoholis liedavosi laisvai, tačiau jų atsisakė dėl šeimos.

Moteris alkoholiui tarė griežtą „ne“ prieš kelis metus ir laikosi šios nuostatos iki šiol. Laidoje „Laimingas, nes gyvas“, rodomoje šį šeštadienį 17.25 per TV3,  dainininkė atvirai kalbės apie savo pasirinkimo motyvus ir kelią link to.

„Kalbu garsiai apie tai, nes daug kam padėjau. Daug kam mano istorija buvo pavyzdys. O padėti yra labai smagu“, – sako Nijolė.

Atlikėja prisipažino, kad į alkoholio liūną ją įklampino profesija, pomėgis linksmintis ir nesibaigiantys vakarėliai. „Mums atlikėjams alkoholis nekainuoja. Visi užsakovai visada siūlo išgerti. Jei būtų reikėję mokėti, kažin ar būčiau tiek gėrusi“, – dabar juokauja Nijolė.

Mums atlikėjams alkoholis nekainuoja. Visi užsakovai visada siūlo išgerti. Jei būtų reikėję mokėti, kažin ar būčiau tiek gėrusi.

Vakarėliai būdavo dažni. Ir nors Nijolė ne kartą bandė susiimti, bet duotų sau pažadų taip ir nepavykdavo ištesėti. „Pažadėdavau sau ir neištesėdavau. Po vakarėlio sakydavau „mėnesį negersiu“, bet ateina savaitgalis ir vėl vakarėlis“, – atvirai kalba jauna moteris.

Pasak atlikėjos, išgėrusi ji būdavo konfliktiška, pikta. Ne kartą dėl išgėrinėjimų pykosi ir su vyru. Nijolė pripažįsta, kad, jei nebūtų metusi alkoholio, jiedu tikrai būtų išsiskyrę.

Padėti išbristi iš alkoholizmo liūno Nijolei padėjo dukrelė. Ji prisimena, kad didžiausia savigrauža apimdavo kitą dieną po vakarėlio, kai prašydavo mamos, kad pabūtų su dukrele, nes jai siaubingai skaudėdavo galvą.

„Visų pirma gyveni dėl savęs. Ir turi pirmiausia bijot dėl savęs. Nes gali prarast savo gyvenimą, savo vaikus. Nebūtina pasiekti visišką dugną, kad suprastum, dėl ko verta gyventi“, – sako N. Pareigytė-Rukaitienė.

Svarbiausia tai, kad Nijolė sustojo laiku. Ji pripažįsta, kad tai nebuvo lengva. „Aš pusę metų ruošiausi tai dienai, kai visai atsisakysiu alkoholio. Daug skaičiau apie tai, kas yra alkoholis, kaip jis veikia organizmą, kas būna atsisakius“, – kelią link blaivybės prisimena atlikėja.

Atsisakyti priklausomybės jai padėjo ir psichoterapijos kursas. Vis tik svarbiausiu faktoriumi kovojant su alkoholizmu Nijolė įvardina sąmoningą norą: „Niekas nepadės, jei pats nenorėsi. Turi suprasti, suvokti ką ir dėl ko darai. Aš norėjau būti pavyzdžiu vaikui. Ir esu“, – užtikrintai kalba atlikėja.

Dabar Nijolė yra laiminga, kupina energijos ir džiaugiasi, kad vis daugiau draugų seka jos pėdomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomone

Nuomone portretas
Vargsai alkoholikai, noretu gerti, bet nebegali, nes kai tik stikleli isgeria, nebesustoja. o mes truputi isgeriam, kai turim sveciu ar lankomes sveciuose, bet girtu nebuna, linsminames, sokam, zaidziam zaidimus, vaikus uzauginom, saikingai geriancius, nerukancius, kaip ir mes, puikius zmones, gaila, kad kai kurie nemoka linksmintis, o pas mus pilnas baras gerimu, bet niekas ju neisgeria, todel, kad viskas daroma saikingai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių