Nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje triumfavo Lolita Zero

Nors daugiausiai komisijos balsų šeštadienį vykusioje „Eurovizijos“ atrankoje pelnė Ieva Zasimauskaitė, pirmąją atrankos lentelės vietą užėmė absoliučiu žiūrovų numylėtiniu tapęs Gytis Ivanauskas, prisistatantis Lolitos Zero pseudonimu.

Po atrankos etapo paaiškėjo, kad toliau kovą dėl kelialapio į į 61-ąją „Euroviziją“ tęsia Lolita Zero, grupė „Fusedmarc“, Gabrielius Vagelis, grupė E.G.O, Ieva Zasimauskaitė, Paula, Gražvydas ir Edgaras Lubys.

Bendra lentelė:

G. Ivanauskas – 12 balų

I. Zasimauskaitė – 10

„Fusedmarc“ – 8 balai

Paula – 7 balai

Gražvydas – 6 balai

E. Lubys – 5 balai

G. Vagelis – 4 balai

E.G.O – 3 balai

B. Malakauskas – 2 balai

Otreya – 1 balas

Milda ir Saulenė – 0 balų

V. Lacko – 0 balų

Žiūrovų balsai:

G. Ivanauskas – 1032 balsai

Paula – 980 balsų

Gražvydas – 689 balsai

„Fusedmarc“ – 592 balsai

I. Zasimauskaitė – 510 balsų

G. Vagelis – 506 balsai

E. Lubys – 472 balsai

E.G.O – 442 balsai

Milda ir Saulenė – 438 balsai

V. Lacko – 302 balsai

Otreya – 295 balsai

B. Malakauskas – 141 balsas

Komisijos balsai:

I. Zasimauskaitė – 12 balų

„Fusedmarc“ – 10 balų

E. Lubys – 8 balai

Paula – 7 balai

G. Ivanauskas – 7 balai

G. Vagelis – 6 balai

Gražvydas – 5 balai

B. Malakauskas – 4 balai

Otreya – 3 balai

V. lacko – 2 balai

E.G.O – 2 balai

Milda ir Saulenė – 1 balas

Atrankos dalyvius vertino LRT OPUS vadovas Darius Užkuraitis, muzikologas Ramūnas Zilnys, operos solistė Nomeda Kazlaus ir dirigentas Gintaras Rinkevičius.

Antrojo etapo pirmąją laidą pradėjo grupė „E.G.O“ su daina „My story“. G. Rinkevičius grupei turėjo nedidelių priekaištų: „Manau, kad jie stengėsi ir padarė visai neblogą darbą. Beveik man patiko ir daina, ir atlikimas. Dainuojant trise gražiai derėjo balsai. Bet vertinant emocinį lygmenį, atrodo, kad kažko trūksta – galbūt įtampos, karščio, jėgos ar daugiau individualybių.“

Gana palankiai vaikinų šansus vertino ir D. Užkuraitis, sakydamas, kad kūrinys pakankamai geras, eurovizinis. „Jau praeitą kartą minėjau, kad scenoje žinote, ką darote. Galbūt dar yra problemų su vokalu, bet gal dėl to, kad esate jauna grupė. Jei įvyktų taip, kad jus išsiųstų į „Euroviziją“, tikiu, kad paskutiniai tikrai nebūtume. Bet patirties jums dar trūksta, ir jei ten atvažiuotų vaikinai, kurie tai daro jau penkiolika metų, jiems galėtumėte ir pralošti“, – svarstė ilgametis „Eurovizijos“ komentatorius.

Benas Malakauskas atliko dainą „Rolling“. N. Kazlaus manymu, atlikėjas didžiajai „Eurovizijai“ yra kiek per jaunas. „Kartais nurašyti žmonės padaro labai dideles karjeras, tad bet kokiuose vertinimuose reikia palikti dalelę vilties. Sveikinu, kad dalyvaujate „Eurovizijoje“, bet jūsų pasirodymas, manau, yra labiau vertas vaikų „Eurovizijos“ finalo. Tiesa, vokalą valdote gana neblogai.“

Pasirodymą jau antrą kartą vertinantis R. Zilnys mano, kad šįkart B. Malakauskas scenoje jautėsi tvirčiau. „Pradedu prisijaukinti dainą, ir ji man pradeda patikti. Tik dainoje yra vieta, kur iš esmės deklamuojate, o ne dainuojate, ją reikėtų patobulinti. Be to, žiūrėdamas pasirodymą, supratau, kad Švedija prieš metus išsiuntė tokį patį kuklų berniuką kaip jūs. Bet problema yra ta, kad „Eurovizijoje“ žiūrovai yra linkę lyginti kelių metų atlikėjus, ir apie jus sakytų: „Ai, šitas yra kaip pernai metų švedas“, – įsitikinęs muzikos apžvalgininkas.

Otreya antrą kartą pristatė savo kūrybos dainą „Last two weeks“, tačiau pernelyg komisijos nesužavėjo.

„Mes nuolat laukiame atradimų. Iš pradžių įspūdis buvo labai geras, nes buvo kažkuo ypatingas balsas, tembras, maniera. Bet ta prisukta spyruoklė veikė tik 20–30 sekundžių. Iki dainos galo tos spyruoklės neužteko. Manau, reikia labai daug dirbti, kad išlaikytumėte komisijos ir žiūrovų dėmesį“, – tikino G. Rinkevičius.

Su juo sutiko ir N. Kazlaus: „Ugnės pasirodymas įdomus, bet reikėtų, kad labiau jungtumėte kūno darbą ir dainavimą, nes girdėjosi, kaip uždusote. Reikėtų išmokti normalaus kvėpavimo.“

D. Užkuraitis dainininkei ypatingų pastabų neturėjo ir teigė, kad, jo nuomone, pasirodymas buvo labiau apgalvotas nei pirmąsyk.

Edgaras Lubys į sceną žengė su savo kūrybos daina „Could it be“. Šįkart atlikėjas pasirodymą papildė choreografiniais elementais.

„Daina – įdomi, interpretacija – savotiška. Manau, kad choreografiją turėjo pratęsti dideli, brangūs techniniai efektai. Didesni ir brangesni nei to švedo (Manso Zelmerlowo – LRT.lt)“, – šypsodamasis kalbėjo G. Rinkevičius.

N. Kazlaus prisipažino, kad E. Lubys yra jos labai mėgstamas atlikėjas. „Visuomet palaikau jo kūrybą. Jo daina – puiki, įdomi, alternatyvi. Bet reikėtų vengti unisono su pritariančiaisiais vokalistais. Norėtųsi, kad intonavimas būtų švaresnis“, – savo nuomonę išsakė operos solistė.

R. Zilnio manymu, E. Lubio daina – keista, tačiau tai „Eurovizijoje“ – teigiama savybė. „Iš vienos pusės, ši daina yra neįprasto skambesio, iš kitos pusės, priedainis yra popsinis. Pasirodymas nepalieka abejingų: vieniems jis atrodys keistas, bet „Eurovizijoje“ keistumų nereikia bijoti, o kitiems atrodys kaip visiška nesąmonė. Vis dėlto pasirodymo mintį dar reikėtų išgryninti“, – kalbėjo muzikos apžvalgininkas.

Mildos Martinkėnaitės ir Saulenės Chlevickaitės duetas atliko Holivudo prodiuserių dainą „Paperheart“. Dainos metu ant specialios lentos grafičių meistras užrašė dainos pavadinimą.

„Nežinau, ar pasiteisino ta grafičio idėja. Su daina padirbėjo Holivudo prodiuseriai, bet norėtųsi, kad su jumis dar padirbėtų Holivudo choreografai. Pats veiksmas, kurį pateikėte, man atrodė labai neįtikinantis. Šios dainos klausytis įdomu tik kurį laiką. Po pirmosios minutės darosi nuobodoka“, – kritikos negailėjo D. Užkuraitis.

N. Kazlaus manymu, pačios dainos pradžios nereikėtų patikėti vien pritariantiesiems vokalistams. „Norėtųsi išraiškos, kad leistumėte sau vokaliai išdykauti. Man trūksta skambėjimo, esate per vienišos šioje dainoje“, – tikino operos solistė.

Pasirodymas didesnio įspūdžio nepaliko ir G. Rinkevičiui: „Merginos simpatiškos, bet pasirodymas vis dėlto popierinis. Daina ir atlikimas nepadaro įspūdžio, kurį turėtų padaryti tokiame konkurse. Grafitis man taip pat nepatiko.“

Ieva Zasimauskaitė pasirodė su Ąžuolo Paulausko kūrybos daina „You saved me“. Komisiją šis pasirodymas tiesiog pakerėjo.

„Man labai patinka Ievos balsas. Žinau, kad daug kas įsimylėjo Ievos praėjusių metų kūrinį, ir jai nedaug trūko iki pergalės finale. Man šių metų kūrinys atrodo net geresnis nei praėjusių metų. Būtų labai keista, jei ši daina neskambėtų kitame etape. Manau, esate labai rimta pretendentė šiųmetinės atrankos finale“, – kalbėjo R. Zilnys.

N. Kazlaus taip pat gyrė I. Zasimauskaitę: „Išgirdau labai daug įdomių vokalo spalvų. Manau, šįvakar esate vienintelė, kuri savo mimika perteikė mintį. Tik dar siūlau paieškoti ir atskleisti netikėtas vokalines galimybes.“

Jaunos dainininkės pasirodymas įtikino ir G. Rinkevičių: „Čia yra tikras žmogus, tai, ką dainuojate, įtikina. Pabandykite paieškoti daugiau tonacijų. Aukštumas turi savo įtampą, galbūt atsiras tas metalas, kuris reikalingas šiai dainai.“

Gyčio Ivanausko įkūnyta Lolita Zero atliko dainą „Get Frighten“. Ir nors pasirodymas komisijai patiko, vertintojai abejojo jo šansais konkurse.

„Tai gerai atrodo ir tikrai atkreipia dėmesį, bet nesu tikras, kad tai suveiktų Kijeve. Norėčiau, kad tas pasirodymas kuo toliau nukeliautų atrankoje, bet ar norėčiau, kad nukeliautų į Kijevą? Vargu ar tai suveiktų“, – kalbėjo R. Zilnys.

Jo nuomonę palaikė ir D. Užkuraitis: „Šis pasirodymas yra provokacija, ir kiekvienas iš mūsų turime nuspręsti, ar tai yra pikta, ar linksma provokacija. Scenoje matėme viską viename: Conchita Wurst, Verka Serdiučka, kičinis blizgesys – visa, iš ko šaipomasi „Eurovizijoje“. Bet klausimas, ar tai suveiktų didžiojoje „Eurovizijoje“

Pirmą kartą pasirodymą išvydusi N. Kazlaus gyrė G. Ivanausko profesionalumą: „Manau, kad tai – tikrai gerai raguotas pasirodymas, įspūdį iš tikrųjų daro. Jaučiasi, kad Gytis yra profesionalas ir išaugina pasirodymą nuo nulio iki kulminacijos. Judate daug ir visiškai užtenka kvėpavimo. Bet nežinau, ar finalas yra įtikinantis, reikėtų, kad visus išverstų iš koto.“

Dainą „It`s so unfare“ komisijai antrąkart pristatė Valdas Lacko. Komisija pastabų atlikėjui turėjo dėl netaisyklingo žodžių tarimo.

„Nėra nei prie ko kibti, nei ką patarti. Jis tvirtai atlieka savo dainą, ir tai arba patinka, arba ne. Tik galbūt dar reikėtų pasistengti su anglų kalbos tarimu“, – kalbėjo R. Zilnys.

N. Kazlaus manymu, tarimas – ne vienintelė silpnoji V. Lacko vieta: „Matau jūsų vidinį išlaisvėjimą, bet ausį rėžia tam tikri intonaciniai dalykai, todėl pasistenkite kritiškai pažiūrėti į save. Manau, turite, ką pagerinti.“

Daug studijoje sėdinčių žiūrovų aplodismentų sulaukė Paulina Valentaitė, kuri atliko dainą „Let U Go“.

„Plastika ir šokis priverčia pamiršti, kad tai – dainos konkursas. Viskas labai gražu. Bet daina, nors ir turėtų būti, nėra stiprioji pasirodymo pusė, labiau – choreografija. Ir vis dėlto, jei dėmesį siekiate atkreipti šokiu, jis turėtų būti dar intensyvesnis“, – dėstė G. Rinkevičius.

D. Užkuraitis atlikėjai pastabų neturėjo: „Neabejoju, kad ši daina turėtų būti kitame etape. Manau, Paula yra gimusi scenai. Tokios dainos, kaip ši, yra populiarios ir madingos. Daina – gal ir ne stebuklas, bet nėra bloga.“

Gražvydas atliko dainą „Paint the sky blue“. Tiesa, būtent kūrinys sulaukė komisijos priekaištų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

uz zero

uz zero portretas
taigi turbut supratom jau visi, ka besiusi, vistiek Lietuva lieka uodegoj. Tai nors pakvailiokim, vistiek nieko neprarasim, dar pasilinksminsim

Algis

Algis portretas
Man buvo slykstu ziureti ivanausko pasirodyma kas gali paneigti ,kad ne pidaras
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių