Naują gyvenimo etapą M. Linkytė pažymi bendru kūriniu su Innomine

  • Teksto dydis:

Apie naują savo muzikinės karjeros etapą pranešusios Monikos Linkytės gyvenime pokyčiai įgauna pagreitį – šiandien kartu su prodiuseriu Rolandu Venckiu-Innomine ji pristato bendro darbo rezultatą – kūrinį „Šviesõs”.

Nors vienas apie kitą žinojo tikrai nemažai, kartą ar du dalinosi ta pačia scena, oficialiai atlikėja ir prodiuseris susipažino tik šią vasarą, vieno iš Lietuvoje vykstančio festivalio metu, pakalbėjo ir nusprendė: „darom“!

„Dirbti kartu su Rolandu – labai gera ir paprasta, išklausome vienas kito pastabas, įsiklausome į jas ir priimame džiuginančius muzikinius sprendimus. Jis – maksimalistas, stengiasi savo darbą atlikti geriausiai kaip tik gali, ir man tai labai patinka!“, – pagyrų naujajam muzikiniam bendražygiui negaili M. Linkytė.

„Pirmasis bendras kūrinys man – lyg testas. Reikia apsižiūrėti bei suprasti, ar mano ir Monikos darbo principai sutampa, ar į kūrybą žiūrime panašiu kampu. Apskritai, darbas su Monika nėra sunkus, ji reikli, tačiau ne per daug, todėl tai nukreipia mane tam tikra linkme, tačiau leidžia savęs nevaržyti“, – apie naujai užgimusios muzikinės draugystės pradžią pasakoja R. Venckys-Innomine.

Abu kūrėjai šiuo metu gyvena ne tik kūrybinėmis nuotaikomis: Monika ruošiasi studijų pradžiai Londone, koncertams su styginių kvintetu didžiuosiuose Lietuvos miestuose, o Rolandas kartu su scenos bendražygiu Lilu – dar vienam masyviam hiphopo gerbėjų sambūriui Vilniaus „Siemens“ arenoje.

Tačiau, nors ir veiklos – per akis, tai netrukdo savo gerbėjams šiandien pristatyti debiutinį darbo kartu rezultatą – dainą „Šviesõs”.

 

 

„Su šia daina šovėme kiek į kitą pusę, nei jau pristatyti Monikos kūriniai“, – teigia Innomine. „Nors ji ir minėjo, jog nenorėtų labai nutolti nuo senųjų savo kūrinių, o aš labai mėgstu Leono Somovo kūrybą, tačiau spausti savęs į rėmus nenorėjau“.

„Kiekvienas muzikos prodiuseris turi savo skambesį ir maniškis skiriasi nuo to, kas Monikai buvo sukurta anksčiau, o ir kažką mėgdžioti ar bandyti atkartoti būtų visiškai neteisingas pasirinkimas“, – sako Innomine.

Kaip pristato Monika Linkytė, „Šviesõs”- kūrinys apie nuolatinę tamsos – netikrumo, pykčio, užnugarinių susitarimų ir šviesos kovą bei apie tuo metu privalomai įvykstantį pasirinkimą, kurią pusę palaikyti. „Tas pasirinkimas itin sunkus, tai nėra lengva, bet kur šviesa, ten tamsa pasitraukia“, – kūrinio idėją pristato atlikėja.

Nors šiandien pristatomas kūrinys yra debiutinis bendradarbiavimo su Innomine rezultatas, tačiau kartu ir paskutinė daina, kurią atlikėja pristato prieš išvykdama mokytis į Londoną, kur krims muzikos kūrimo studijas.

„Prieš išvykstant – ir baisu, ir liūdna, bet tikiu, jog pokyčiai visada į gerą. Važiuoju ten dėl žinių, kurių man reikia, noriu tobulėti. Laukia keistas ir įdomus periodas – daug skraidymo, naujų žmonių ir, žinoma, muzikos“, – pozityviai nusiteikusi pokyčiams atlikėja.

Prieš didįjį skrydį rugsėjo viduryje Monika Linkytė surengs vieną iš trijų šiemet įvyksiančių koncertų su styginių kvintetu. Akomponuojant styginiams bei fortepijonui dainininkė po Vilniaus Šv. Kotrynos bažnyčios skliautais rugsėjo 19 d. atliks savo ir kitų kūrėjų pasaulyje gerai žinomus kūrinius, taip pat naująją dainą „Šviesõs“.

Išgirsti Moniką Linkytę su styginių kvintetu šiemet turės ne tik sostinės gyventojai. Atlikėja su komanda spalio 26 d. pasirodys „Žalgirio arenos amfiteatre“ Kaune, o spalio 29 d. – Klaipėdos koncertų salėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių