Nesėkmingas triukas: „Eurovizijos“ scenoje Sasha Song apdegė ranką

Iš 54 dalyvių, šiemet pretendavusių tapti Lietuvos atstovais didžiausiame Europos dainų konkurse, teliko aštuoni. Antradienio vakarą  LRT studijoje Vilniuje vyko nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos pusfinalio filmavimas. Pasirodymas nesėkmingai susiklostė dainininkui Sashai Song.

Kurie šeši atlikėjai pateks į nacionalinės atrankos finalą, sprendžia ne tik televizijos žiūrovai, bet ir komisijos nariai: muzikos apžvalgininkas, LRT OPUS laidos vedėjas Ramūnas Zilnys, režisierė Dalia Ibelhauptaitė, LRT OPUS vadovas Darius Užkuraitis bei dainininkas Povilas Meškėla.

Pirmasis komisijai prisistatė kartą Lietuvai konkurse jau atstovavęs Sasha Song. Šįkart jis atliko dainą „Never Felt Like This Before“, o pasirodymo pabaigoje uždegė ant kairės rankos mūvėtą pirštinę. Tačiau triuką komisija įvertino prieštaringai.

„Tai buvo tikrai geras pasirodymas. Turiu pasakyti, kad šiandien žiuri nario kėdė yra ypatingai karšta. Manau, visi atlikėjai į pusfinalį pateko pelnytai. Jūsų pasirodyme pozityvas žavi. Žinoma, jei išsiųstume Sashą į Kijevą, visi galvotų, kad mes teturime kelis atlikėjus: bepročius „LT United“, Donatą Montvydą ir Sasha Song“, – šmaikštavo D. Užkuraitis ir pridūrė, kad vizualinis sprendimas dar galėtų būti tobulinamas, bet jei ši daina laimėtų, turėtume, ką parodyti Kijeve.

Labiau nei specialieji efektai D. Ibelhauptaitę žavi atlikėjo asmenybė: „Sasha, jūs turite charizmą, profesionalumą ir patirtį, tai – neatimami dalykai. Bet man labai patiko ir tai, kad įjungėte šou elementų, ir, mano galva, jų galėtų būti ir dar daugiau, nes tie triukai yra įdomūs žiūrovui. Bet man jūsų klasikinis įvaizdis kelia klausimų, manau, jis turėtų būti drąsesnis. Norėjosi daugiau energijos ir vidinio atsidavimo. Bet pasirodymas – labai geras.“

Su režisierės nuomone tik iš dalies sutiko R. Zilnys: „Sasha, daugiau nedeginkite nieko. Pritariu Daliai dėl aprangos. Galbūt taip pasidabinote, nes siekiate pelnyti vyresnių gerbėjų simpatijas, bet su daina toks įvaizdis neturi nieko bendro.“

Muzikos apžvalgininkas pastebėjo naujų dalykų aranžuotėje, tačiau, jo nuomone, ne visi sprendimai pasiteisino. „Iš didelio rašto neišeikite už krašto“, – patarė komisijos narys.

Sasha numerį parengė kartu su magijos teatru „DiArchy“. Šįkart per šou sumanyta uždegti jo ranką, tačiau triukas nepavyko taip, kaip tikėtasi. Kęsdamas skausmą Sasha baigė savo pasirodymą ir po to iš karto nuskubėjo į užkulisius. Nors jis slėpė paraudusią ranką ir tikino, kad viskas gerai, jam prireikė medikų pagalbos. Ranka buvo apipurkšta vaistais, nustatytas antrojo laipsnio nudegimas.

„Nereikės depiliacijos, – bandė šmaikštauti S. Song. – Per skubėjimą pamiršau užsidėti specialią papildomą apsaugą. Net jausdamas didelį skausmą, negalėjau nutraukti pasirodymo. Jaučiu atsakomybę už visą savo komandą."

„Visi triukai su ugnimi yra labai pavojingi. Mes perspėjome. Tačiau siekdamas maksimalaus rezultato, Sasha buvo pasiryžęs padaryti bet ką. Jis – profesionalas ir tiki tuo, ką daro", – tvirtino magijos teatro „DiArchy“ narys Arvydas Gaičiūnas.

Sashos vadybininkas Andrius Lideikis sakė, kad po šio incidento neaišku, ar medikai leistų šį triuką kartoti. Tačiau jau sulaukta vienos draudimo bendrovės skambučio su pasiūlymu apdrausti atlikėjo ranką.

Rizikingą Sashos pasirodymą pakeitė Ieva Zasimauskaitė su daina „You Saved Me“.

„Žiūrėdamas šį pasirodymą galvojau apie vasaros naktį, jonvabalius. Eilinį kartą Ieva ir jos pasirodymo vizualizacijos nunešė labai toli. Aranžuotę pakeitėte į labai gerą pusę. Vienintelė priežastis, dėl ko jums gali nepavykti patekti į finalą, – ramios ir svajingos dainos kartais akį traukia mažiau nei įžūlesnės ir trankesnės. Bet jūs padarėte viską labai gerai, buvo labai malonu į jus žiūrėti“, – taip pasirodymą komentavo R. Zilnys.

Jam iš dalies pritarė P. Meškėla: „Kada išėjai į sceną, mačiau juodą gulbę, kuri ruošiasi skrydžiui. Tavo dainavimas ir pasirodymas buvo puikus, bet polėkio virš debesų, nematant žemės, man truputį trūko.“

Garsios ovacijos po dainos „Let U Go“ skambėjo šešiolikmetei atlikėjai Paulai. Pagyrų jaunai dainininkei negailėjo ir komisija.

„Man Paulos pasirodymas labai patiko. Man patiko, kad tai yra šiuolaikiška, modernu, energinga. Gerai valdot balsą, kūną, nėra, prie ko prikibti. Paula, noriu palinkėti vieno. Šiandien yra be penkių minučių finalas, ir tikėjausi, kad iš savo kišenės ištrauksite kažką naujo, netikėto, ir mums visiems nukris žabtai, bet to nebuvo. Tad linkiu jums palypėti dar vienu laipteliu aukščiau. Jums – 16, ir jūs galite būti drąsi“, – patarimų negailėjo režisierė D. Ibelhauptaitė.

Jai antrino ir P. Meškėla, sakydamas, kad pasirodymas buvo labai smagus, bet norėjosi kažko netikėto.

Jauną atlikėją keitė scenos vilkė Aistė Pilvelytė su latvių kūrybos daina „I`m Like A Wolf“.

„Jau keletą kartų esu sakęs, ką galvoju apie šį pasirodymą. Pastebėjau pokyčių filmavimo planuose, aprangoje. Bet daina yra viena geriausių šių metų atrankoje. Tačiau šiuo metu jaučiuosi lyg apšildantis atlikėjas kokiame nors koncerte. Jis gal ir neblogas, bet visi laukia pagrindinės grupės. Todėl privalau žodį atiduoti Daliai Ibelhauptaitei“, – humoro nestokojo R. Zilnys.

Pati režisierė šiemet atlikėjos pasirodymą vertino kur kas geriau, tačiau turėjo ir patarimų. „Mums greitai duos po ordiną už tai, kad visus metus išlaikėme dėmesį. Nuoširdžiai specialiai šios dainos neklausiau iš anksto, ir tai, ką dabar pasakysiu, yra mano pirmasis įspūdis. Jūs išėjote, nepradėjote dainuoti, ir man nepaprastai patiko jūsų įvaizdis su visais piešiniais. Man atrodo, kad šita daina yra labai stipri. Ji yra ne mano stiliaus daina, bet turiu pripažinti, kad tikrai gera. Ji galbūt yra viena tų, kurios grumiasi tokiuose konkursuose.

Bet noriu duoti vieną patarimą: jūsų pasirodyme yra labai daug vaidybos elementų, veido išraiškų, bet jums šito nereikia. Viskas užsidramatizuoja ir nesusiriša su tuo, kas yra viduje, dainos nerve. Galvoju apie jūsų pervaidintas išraiškas, o ne vidų. Jums jų nereikia, manau, be jų jausitės laisviau. Jūs vaidinate, o man norisi, kad jūs – būtumėte“, – kalbėjo D. Ibelhauptaitė.


Šiame straipsnyje: Sasha SongEurovizija

NAUJAUSI KOMENTARAI

ekspertas

ekspertas portretas
dainuot ismok vafli,tada nereiks ranku degintis.savo draugeliui danteliui tapati perduok,pykina nuo tos jo sukuosenos ir suktuku visokiu.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių