Netektis: mirė garsus švedų didžėjus Avicii

  • Teksto dydis:

Omane penktadienį mirė vienas populiariausių pasaulio didžėjų Avicii (Aviči), daug prisidėjęs prie elektroninės muzikos iškilimo pasaulyje, pranešė jo atstovas.

Muzikantui buvo 28 metai.


Švedų didžėjus, kurio tikrasis vardas buvo Timas Berglingas, buvo rastas negyvas Omano karalystės sostinėje Maskate, sakoma pranešime. Didžėjaus mirties priežastis neskelbiama.

„Šeima priblokšta ir mes prašome visų gerbti jų privatumo poreikį šiuo sunkiu metu. Daugiau pareiškimų nebus“, – sakoma atstovo pranešime.


Viešbučio „Muscat Hills Resort“ didžėjus Maitrai Joshi (Maitrai Džošis) sakė matęs Avicii prieš jo mirtį ir supratęs, kad šokių muzikos superžvaigždė pirmą kartą atostogavo Omane.

„Kitą dieną vėl jį pamačiau ir vėl jis elgėsi draugiškai, kukliai, padarė kelias nuotraukas“, – elektroniniame laiške naujienų agentūrai AFP rašė M. Joshi.

Avicii buvo tarp pirmųjų didžėjų, prasiveržusių į pagrindinę muzikos srovę. Jis sukūrė pasaulinį hitą iš „Coldplay“ dainos „A Sky Full of Stars“, kuriai pridėjo energingą elektroninį elementą.

Jis taip pat padėjo įrašyti naujausią Madonnos (Madonos) albumą. Socialiniame tinkle „Instagram“ ši popmuzikos superžvaigždė paskelbė savo ir Avicii nuotrauką, prie kurios prirašė: „Taip tragiška. Sudie, brangus mielas Timai. Išėjęs per greitai.“

Tarp didžiausių jo individualių hitų yra „Wake Me Up“, kuris 2013 metais Europoje buvo atsidūręs populiariausių dainų sąrašų viršūnėse.

2015 metais jis didžėjavo per Švedijos princo Carlo Philipo (Karlo Filipo) ir jo nuotakos Sofios (Sofijos) vestuvių priėmimą. Pasirodžius naujienoms apie Avicii mirtį karališkoji pora paskelbė pareiškimą, kuriame sakoma: „Mums teko garbė jį pažinoti ... Žavėjomės juo kaip menininku ir kaip nuostabiu žmogumi.“

Švedijos premjeras Stefanas Lofvenas (Stefanas Liovenas) pavadino Avicii „vienu didžiausių šiuolaikinių muzikos vardų Švedijoje“.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jurgis

Jurgis portretas
Faila avicii
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių