Oficialu: princo Harry žmona Meghan laukiasi pirmagimio

  • Teksto dydis:

Didžiosios Britanijos princas Harry (Haris) ir jo žmona Meghan (Megan) pavasarį turėtų susilaukti pirmagimio, pirmadienį pranešė Kensingtono rūmai.

Ši naujiena buvo paskelbta praėjus kelioms valandoms po to, kai princas Harry ir buvusi Meghan Markle (Megan Markl) pradėjo savo 16 dienų oficialią kelionę po Australiją, Fidžį, Tongą ir Naująją Zelandiją.

Pasitikti karališkosios poros oro uoste susirinko šimtai žmonių.

„Jų Karališkosioms Aukštybėms Sasekso kunigaikščiui ir kunigaikštienei labai malonu paskelbti, kad Sasekso kunigaikštienė 2019 metų pavasarį turėtų susilaukti kūdikio“, – rašoma Kensingtono rūmų pranešime.

„Jų Karališkosios Didenybės dėkingos už paramą, reiškiamą viso pasaulio žmonių nuo gegužę įvykusių jųdviejų vestuvių, ir su dideliu malonumu dalinasi šia džiugia naujiena su visuomene“, – priduriama jame.

Išlipę iš lėktuvo Sidnėjuje princas ir buvusi amerikiečių aktorė susikibę rankomis nuėjo prie atsarginio išėjimo ir sėdo į automobilį. Juodu švarku su bordo spalvos apykakle ir siauromis juodomis kelnėmis apsirengusi Meghan plačiai šypsojosi aplinkiniams, rankose laikydama keletą aplankų, o Harry juos sveikinantiems žmonėms rodė iškeltą nykštį.

Oficialus pranešimas apie būsimą šios šeimos pagausėjimą patvirtino karališkos poros gyvenimą atidžiai stebinčių jos gerbėjų spėliones, kad galbūt dėl šios priežasties Meghan nelydės sutuoktinio penktadienį numatytame renginyje, kai princas Harry lips į Sidnėjaus uosto tiltą.

34 metų Harry ir 37 metų Meghan nuo praėjusių metų – kartu su princu Williamu ir jo sutuoktine, Kembridžo kunigaikštiene Kate (Keit) – perėmė dalį visuomeninių įsipareigojimų naštos iš 92 metų karalienės Eilzabeth II (Elzbietos II).

Džiugi pirmadienio žinia buvo itin džiaugsmingai sutikta Britanijoje, kur Meghan spėjo užkariauti daugybę širdžių nuo praėjusio gruodžio, kai tik buvo paskelbta apie poros sužadėtuves.

Britanijos premjerė Theresa May (Tereza Mei), sužinojusi šią naujieną, leidusią bent trumpam užmiršti stringančių „Brexit“ derybų rūpesčius, perdavė porai savo „šilčiausius sveikinimus“ ir socialiniame tinkle „Twitter“ palinkėjo „geriausios kloties“.

Šis kūdikis bus septintasis eilėje į Britanijos sostą.

Princas Harry ir Meghan pradėjo susitikinėti 2016 metų liepą, kai porą supažindino jų draugai. Netrukus jiedu kartu išvyko į kelionę į Afriką. Keletą mėnesių pora stengėsi išlaikyti savo santykius paslaptyje, tačiau britų spauda netruko juos paviešinti.

Pora susituokė gegužės mėnesį per įspūdingą ceremoniją Vindzoro pilyje. Pasveikinti jaunųjų į Vindzorą atvyko dešimtys tūkstančių žmonių, milijonai jų visame pasaulyje stebėjo vestuvių tiesioginę transliaciją per televiziją.

Britanijoje princas Harry yra nepaprastai populiarus – iš dalies prie tokio populiarumo prisidėjo jo karinė tarnyba ir darbas su tarnyboje sužeistais kariais. Pastaraisiais metais jis dažnai kalbėdavo apie norą vesti, surimtėti ir susilaukti vaikų.

Netrukus po sužadėtuvių Harry sulaukė žurnalistų klausimo apie vaikus.

„Žinot, manau viską reikia daryti iš eilės. Tikiuosi, kad pradėsime planuoti šeimos pagausėjimą artimoje ateityje“, – atsakė jis.

Princas taip pat prisipažino, kad 2015-aisiais, kai dar nebuvo sutikęs Meghan, jis būtų „iš karto norėjęs vaikų“.

Meghan taip pat yra sakiusi, kad nori susilaukti atžalų.

2016 metais viename interviu ji pareiškė, kad būti motina yra jos svarbiausių dalykų, kuriuos privalo nuveikti per gyvenimą, sąraše. Tuo metu ji vis dar filmavosi seriale „Kostiumuotieji“ (Suits).

„Labai noriu turėti šeimą, bet tinkamu metu“, – sakė ji.

Meghan, fotogeniška amerikietė aktorė, įnešė šiuolaikiškumo į gana konservatyvią karališkąją šeimą. Daugelis jai dėkingi už laimę, kurią ji sugebėjo suteikti anksti vaikystėje savo motinos princesės Dianos netekusiam princui Harry.

Buvo labai netikėta, kai Harry atvirai prakalbo apie savo psichologines problemas, susijusias su motinos praradimu būnant 12 metų, ir tas jo atvirumas – karališkos kampanijos, kuria siekiama atkreipti dėmesį į psichines ligas ir ištrinti jas žyminčią stigmą, dalis – sustiprino visuomenės paramą karališkajai šeimai.

Ši karališkosios poros kelionė po Ramiojo vandenyno regioną yra pirmasis poros oficialus užsienio vizitas, neskaitant dviejų dienų viešnagės Airijoje.

Praėjus vos kelioms dienoms po princo Harry pusseserės Eugenie (Judžini) vestuvių Vindzoro pilyje, apniukusį pirmadienio rytą pora nusileido Sidnėjaus oro uoste, į kurį atskrido reguliariuoju bendrovės „Qantas Airways“ skrydžiu po trumpo sustojimo Singapūre.

Antradienis Sidnėjuje turėtų būti vėsus ir lietingas. Lietus iš ten nesitrauks beveik visą savaitę.

Tai bus ne pirmas kartas, kai Harry Sidnėjuje pasitinka krituliai. Pernai jis buvo trumpam čia užsukęs stebėti pasiruošimo jo sumanytoms karių veteranų žaidynėms „Invictus“ ir sužavėjo savo gerbėjus nepabūgęs stiprios liūties.

Harry ir Meghan vizitas šiemet taip pat sutampa su žaidynėmis, kurios Sidnėjuje prasidės šeštadienį. Šis nuo 2014 metų organizuojamas sporto renginys skirtas neįgaliems arba sužeistiems buvusiems kariams ir veteranams.

Pora dalyvaus žaidynių atidarymo ir uždarymo ceremonijose. Per visą 16 dienų kelionę Australijoje, Fidžyje, Tongoje ir Naujojoje Zelandijoje karališkosios poros darbotvarkėje numatyti 76 renginiai.

Princas Harry ir jo sutuoktinė iš oro uosto buvo nuvežti į Admiraliteto rūmus – Australijos generalgubernatoriaus Peterio Cosgrove'o (Piterio Kosgrouvo), karalienės atstovo šioje šalyje, rezidenciją Sidnėjuje.

Pirmadienį 22 valandas ir 20 minučių trukusią 17 140 kilometrų kelionę įveikusios poros darbotvarkėje oficialių renginių nenumatyta.

Prie oro uosto ir Admiraliteto rūmų būriavosi šimtai žmonių, atėjusių nors akies krašteliu pamatyti žavingąją porą. Susirinkusieji sveikino atvykusiuosius, jų automobiliui įvažiuojant pro generalgubernatoriaus rezidencijos vartus.

JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) atstovas Britanijoje, ambasadorius Woody Johnsonas (Vudis Džonsonas) taip pat sureagavo į džiaugsmingą naujieną socialiniame tinkle „Twitter“.

„Džiugi žinia atsibusti pirmadienio rytą – sveikinimai Sasekso kunigaikščiui ir kunigaikštienei!!“, – parašė jis.

Prieš pusę metų savo 16-ą oficialų vizitą Australijoje surengė princo Harry tėvas princas Charlesas (Čarlzas). Jis į Australiją atvyko atidaryti Sandraugos žaidynių Gold Kouste, bet taip pat apsilankė Kernse ir Ramiojojo vandenyno regiono valstybėje Vanuatu.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Koks dar pirmagimis!

Koks dar pirmagimis! portretas
Megan yra jau išsiskyrusi boba ir iš pirmos santuokos turi vaiką, tai čia jau bus ne pirmagimis, bet antragimis.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių