P. McCartney po ilgos pertraukos sugrįžo į populiariausiųjų sąrašo viršūnę

  • Teksto dydis:

Paulas McCartney (Polas Makartnis) sugrįžo į populiariausiųjų sąrašų viršūnes: sekmadienį jo solinis albumas pirmą kartą po 36 metų pertraukos pelnė pirmąją vietą Jungtinėse Valstijose.

16 dainų albumas „Egypt Station“, kuriame P. McCartney prie klasikinio „bitlų“ skambesio prideda modernesnį roko atspalvį, taip pat žymi pirmą kartą, kai jis kaip solistas debiutavo iškart pirmuoju numeriu JAV „Billboard“ sąraše.

76 metų anglų legenda, kuri vis dar intensyviai gastroliuoja, smarkiai reklamavo albumą. Muzikantas rodėsi JAV vėlyvo vakaro laidose ir internetu tiesiogiai transliavo koncertą Niujorko centrinėje stotyje, į kurį galėjo patekti tik žmonės su kvietimais.

Tačiau tokios pačios sėkmės P. McCartney nesulaukė gimtojoje Didžiojoje Britanijoje, kur „Egypt Station“ debiutavo trečiu numeriu ir kur antrą savaitę karaliauja JAV repo veterano Eminemo albumas „Kamikaze“.

Rugsėjo 7 dieną išleisto „Egypt Station“ per savaitę Jungtinėse Valstijose buvo parduota 153 tūkst. egzempliorių ekvivalentų, paskelbė tokius duomenis renkanti kompanija „Nielsen Music“. Neįprasta tai, kad praktiškai visi nupirkti egzemplioriai buvo tradiciniai. Pastaraisiais metais populiariausiųjų sąrašų viršūnėse atsiduriantys albumai paprastai perkami per srautinį siuntimą ar individualiai atsisiunčiant dainas.

P. McCartney, kuris kaip solistas pirmojoje minėto sąrašo vietoje praėjusį kartą buvo atsidūręs 1982 metais su „Tug of War“, šiuo atžvilgiu padarė antrą pagal ilgumą pertrauką per visą istoriją.

Rekordas priklauso Johnny Cashui (Džoniui Kešui), kurio pertrauka buvo septyniais mėnesiais ilgesnė. Ji baigėsi 2006 metais jau po jo mirties pasirodžius albumui „American V: A Hundred Highways“.

Po „Tug of War“ P. McCartney Jungtinėse Valstijose keturis kartus buvo pasiekęs populiariausiųjų viršūnę su „The Beatles“ antologijomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių