Penkios populiariausios picos Lietuvoje

  • Teksto dydis:

Neįtikėtinai mėgstamas ir visame pasaulyje lengvai pripažinimo sulaukęs patiekalas – pica – išpopuliarintas į JAV emigravusių italų XX amžiaus antrojoje pusėje. Pica būna su bemaž viskuo – nuo tradicinių saliamio arba kumpio priedų iki mėsainių arba miniatiūrinių dešrainių. O štai Švedijoje yra neįtikėtinai populiari pica su bananais.

Su kuo pica valgoma Lietuvoje? Foodout.lt dalijasi populiariausių picų penketuku.

Penkta vieta – meksikietiška su malta jautiena

Aštrių pojūčių mėgėjai gyvenime ir virtuvėje tikrai patvirtins, kad viena iš populiariausių picų rūšių yra meksikietiška su malta jautiena. Pačios aštriausios picos pasaulyje titulą šiuo metu įsikibusi laiko vienos Jungtinėje Karalystėje įsikūrusios picerijos pažiba – pica, ant kurios sudėti daugiau nei 20 ypač aštrių „skorpiono čili“ pipirų. Ji turi 12 mln. taškų vadinamojoje Skovilio skalėje (ja matuojamas maisto aštrumas). Palyginimui, paprastas jalapeno pipiras teturi vos 10 tūkst. taškų.

Ketvirta vieta – pica su saliamiu

Ketvirta pagal populiarumą su saliamiu arba peperoni dešra paruoštos picos.

Tačiau ar žinote, kuo skiriasi peperoni ir saliamio dešros? Peperoni yra atskira saliamio dešros rūšis. Peperoni dešra yra itališka-amerikietiška saliamio dešros versija, sukurta būtent JAV, nuo savo pirmtakės besiskirianti tik sūrumu bei prieskonių kiekiu.

Trečia vieta – Kaprio su kumpiu

Kaprio pica su kumpiu yra viena klasikinių itališkos picos rūšių, mėgstama tiek suaugusiųjų, tiek vaikų.

Mūsų kaimynai taip pat mėgsta picas su mėsa. Estijoje penkių populiariausių picų sąraše figūruoja ir „keturių mėsų“ pica.

Antra vieta – siciliečių su vištiena ir pievagrybiais

Ingredientai, kuriuos lengvai rasime bemaž kiekvieno lietuvio namuose – vištiena ir pievagrybiai – lengvai rado savo vietą ir ant tradicinės siciliečių picos, kuri užima antrą vietą sąraše.

Pirma vieta – Havajų su ananasais

Internete sklandant diskusijoms, kaip galima mėgti picą, ant kurios dedami saldūs vaisiai, Lietuva parodo, kad vis dėlto ši picos rūšis yra pati mėgstamiausia.

Latvijoje bei Ukrainoje ši picos rūšis taip pat yra mėgstamiausia, o Estijoje ji yra antra pagal gautų užsakymų kiekį.

Bevalgant picą dar galite sužavėti svečius įdomiu faktu: havajietišką picą išrado visai ne havajietis. Visi kūrybiniai laurai atitenka Samui Panopoulosui, graikui, 1962 m. gyvenusiam Kanadoje ir sukūrusiam būtent šią picos rūšį.


Šiame straipsnyje: picoslietuviaipopuliarumas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Vile

Vile portretas
Nespreskite pagal save. Man pica su ananasais labai patinka, o su vistiene ir pievagrybiais - negaliu pakesti. Is viso vistiene preska ir visai neskanu. Bet cia mano nuomone, o statistika rodo,kad megstamiausia yra Havaju su ananasais ir cia jau yra kaip yra!

Čiubaka

Čiubaka portretas
Baikit š.... malti.. Pernai per firmos balių pusė picų buvo su ananasais, paragavęs vieną gabaliuką tikrai nenorėčiau daugiau. Ir beje tos ananasinės taip liko tik paragautos
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių