Po akistatos su mirtimi futbolininkas K. Ivaškevičius kuria kitokį gyvenimą

  • Teksto dydis:

Tas paskutinis praėjusio balandžio dienos rytas nieko blogo nežadėjo. „Palangos“ futbolo klube tuo metu žaidęs Kęstutis Ivaškevičius ruošėsi pirmosioms sezono rungtynėms.

Tai tikrai nebuvo tokio lygio varžybos, prie kurių buvo pratęs Lietuvos futbolo rinktinės narys – karjeros vėjai jį buvo jau nunešę į Škotijos „Hearts“ ekipą, vėliau – į vieną geriausių Jeruzalės klubų „Bnei Jehuda“. Būtent Izraelyje Kęstučio laukė didieji išbandymai.

„Izraelis – šalis, kurioje nuolat vyksta karas. Tai reiškia, kad bet kuriuo metu mieste gali sprogti bomba. Tarkime, sėdime persirengimo kambaryje prieš varžybas, treneris dėsto rungtynių taktiką ir staiga pasigirsta sirenų kauksmas, kažkur įvyksta sprogimas. Mes garsiai paplojame, kad viskas baigėsi, ir bėgame į aikštę žaisti“, – prisiminimais apie penkerius Izraelyje praleistus metus su LRT televizijos laidos „Gyvenimas“ kūrėjais dalinosi K. Ivaškevičius.

Mintis, kad vis dėlto įvyko kažkas negero, sąmonę pasiekė tik tuomet, kai gydytojai pasakė, jog su futbolu greičiausiai teks atsisveikinti.

Tarptautinę perspektyvaus futbolininko karjerą nutraukė trauma – varžybų metu lietuviui lūžo koja, kurios gydytis jis grįžo į gimtąjį pajūrį.

Su gražuole žmona Tautvile ir ką tik gimusiu sūneliu Herkumi Kęstutis įsikūrė Giruliuose ir ketino bent sezoną čia pažaisti, kol atgaus gerą formą ir vėl galės kovoti visu pajėgumu.

Tą rytą, jau atsigavęs po šešių patirtų operacijų, Kęstutis su jauduliu laukė galimybės vėl išbėgti į aikštę. Tautvilė su mažyliu liko namuose ir varžybas stebėjo kompiuterio ekrane. „Staiga pamačiau, kad Kęstutis nukrito. Žinau savo vyro charakterį – jis visada iš paskutiniųjų stengiasi atsikelti ir vėl pulti į kovą. O tąkart gulėjo nejudėdamas. Mačiau, kaip prie Kęstučio puolė komandos gydytojas, atbėgo jo tėtis, atvažiavo greitoji. Širdis daužėsi laukiant žinių“, – nežinios valandas prisiminė Tautvilė.

Žinau savo vyro charakterį – jis visada iš paskutiniųjų stengiasi atsikelti ir vėl pulti į kovą. O tąkart gulėjo nejudėdamas.

Kodėl jaunam, vos 31-erių sulaukusiam vyrui staiga sustojo širdis? Į šį klausimą gydytojai iki šiol negali atsakyti. Pats sportininkas ne iš karto atgavo sąmonę. „Rodos, tik ką žaidžiau aikštėje, o atsibudau jau ligoninėje. Nieko nesupratau. Mintis, kad vis dėlto įvyko kažkas negero, sąmonę pasiekė tik tuomet, kai gydytojai pasakė, jog su futbolu greičiausiai teks atsisveikinti“, – prisipažino sportininkas.

Ką reiškia akis į akį susidurti su mirtimi ir iš naujo kurti tarsi kortų namelis subyrėjusį gyvenimą? Apie tai – tarptautinės futbolininko karjeros siekęs Kęstutis Ivaškevičius šį vakarą 19.30 val. LRT laidoje „Gyvenimas“. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių