Po debiuto socialiniuose tinkluose tapo „Cirque du Soleil“ komandos nariu

  • Teksto dydis:

Austras Ardee Dionisio – vienas iš garsiausios pasaulyje trupės „Cirque du Soleil“ narys. Nuo 17-os metų baletą šokantis vyras buvo pastebėtas „Quidam“ komandos po to, kai įkėlė keletą asmeninių pasirodymų muzikos kanale „YouTube“. Sulaukęs kvietimo prisijungti prie svajonių cirko komandos Dionisio iš pradžių nepatikėjo ir pamanė, kad draugai jam iškrėtė pokštą. Šiandien su „Quidam“ Dionisio jau yra apkeliavęs daugiau nei 30 šalių, kovą įspūdingus pasirodymus surengs ir Vilniuje, „Siemens“ arenoje.

„Įdomiausia darbo „Cirque du Soleil“ dalis – galimybė dirbti su išskirtinį talentą turinčiais žmonėmis. Nors vienas nuo kito daugiau skiriamės, nei turime panašumų, žavimės kits kito darbu ir polėkiu, dinamikos čia netrūksta“, – žurnalui „Alive“ sako „Quidam“ artistas Ardee Dionisio.

„Cirque du Soleil“ šou spektaklyje „Quidam“ A. Dionisio įkūnija energingą ir linksmą personažą – Target. „Target šiame spektaklyje yra šviesos ir laimės nešėjas. Jis kiekvienoje situacijoje ieško gerosios pusės, jam viskas sekasi. Tai lyg kiekviename mūsų gyvenantis vaikas, kurio lūpų niekada nepalieka šypsena. Būtent jis lydės pagrindinę heroję Zoją po magišką fantazijų pasaulį“, – kalba A. Dionisio.

Šokis „Cirque du Soleil“ aktorių lydėjo nuo vaikystės. Jo įgimtą graciją ir muzikos pojūtį pirmoji pastebėjo aštuonmečio vaikino teta, tada ji patarė berniuką užrašyti į šokių mokyklą. Baletu vaikinas susidomėjo tik septyniolikos, bent septyniais metais vėliau nei įprasta pradėti jo mokytis. Nepaisant to, Dionisio ne tik buvo priimtas, bet ir sėkmingai baigė prestižinę Honkongo scenos menų akademiją, vėliau tapo Austrijos Nikolo akademijos balerūnu. Iki tol, Dionisio planavo tapti biologu.

Su „Quidam“ trupe A. Dionisio kiekvieną savaitę aplanko bent po vieną naują miestą. „Per savaitę paprastai turime dvi laisvas dienas – pirmadienį ir antradienį. Kartu keliaujantys technikos specialistai ilsisi tik pirmadieniais, nes kitom dienom turi ruošti sceną pasirodymui. Kiekvienų gastrolių metu man įdomiausia stebėti miestus, jų žmones. Net nežinodamas, kuriame mieste esu, galėčiau pasakyti, kokio jis dydžio pagal tai, kaip žmonės bendrauja tarpusavyje“, – tikina 4 metus kartu su trupe keliaujantis vyras.

„Quidam“ – meistriškas akrobatų, aktorių, cirko artistų ir sportininkų pasirodymas, pasakojantis istoriją apie neįtikėtiną fantazijų pasaulį, kuris išlaisvina vienatvės įkalintus žmones. „Quidam“ jau beveik dvidešimt metų priverčia iš nuostabos aikčioti net visko mačiusius menininkus.

Bilietus į „Cirque du Soleil“ pasirodymus „Quidam“ Vilniaus „Siemens“ arenoje platina „Tiketa“. Pasirodymai vyks kovo 19, 20 ir 21 dienomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių