Poilsiautojai iš Rusijos užplūdo Kaliningrado srities pajūrį

  • Teksto dydis:

Rusijos gyventojai šią vasarą užplūdo Kaliningrado srities pajūrį ir kelionių organizatoriai nepajėgūs tenkinti didžiulės poilsio anklave prie Baltijos jūros paklausos, konstatuoja Rusijos turizmo asociacija.

„Skrydis iš Maskvos į Kaliningradą bei atgal vasarą kainuoja nuo 25 tūkst. iki 40 tūkst. rublių (350-550 eurų), o liepą tiek kainuoja bilietas tik į vieną pusę. Visgi, kad ir kokie būtų brangūs bilietai, viešbučiai mieste ir prie jūros sausakimši, tiesiogine prasme“, – sakė asociacijos atstovė spaudai Irina Tiurina.

Kelionių organizatoriaus „Baltma Tours“ vadovo Michailo Drutmano teigimu, galimybių patenkinti visų norus ilsėtis Kaliningrado srities pajūryje stinga visą šį sezoną.

„Jau nebeturime ką siūlyti rugpjūčiui ne tik Kaliningrade, bet ir kituose srities pajūrio miestuose ar miesteliuose. Palyginti su praėjusių metų sezonu, pardavimai išaugo ketvirtadaliu“, – pabrėžė M.Drutmanas.

Kaliningrade įsikūrusios bendrovės „Vremena goda“ vadovė Irina Litvinovič akcentavo, jog turistai bene iš visos Rusijos į Kaliningrado sritį keliauja jau savarankiškai, nes kelionių organizatoriai nebeturi jiems ką pasiūlyti.

„Šiemet poilsiautojų iš Rusijos atvyksta dukart daugiau nei pernai, apsistojama ne tik viešbučiuose, bet ir pas draugus ar gimines. Teko samdyti kelias dešimtis naujų gidų, kad patenkintume išaugusią ekskursijų paklausą“, – sakė ji.

Kuršių nerijoje esančio viešbučių komplekso „Altrimo“ valdytojo Dmitrijaus Kirilovo teigimu, visi kambariai geriausiam sezono laikotarpiui buvo išpirkti dar balandį, o atšauktos rezervacijos sunkiai parduodamos pirmiausia dėl to, kad į regioną labai keblu atvykti, nors Kaliningrado oro uoste kasdien leidžiasi 13-15 iš Maskvos pakilusių lėktuvų.

„Dabar užimti visi kambariai „Altrimo“ viešbučiuose. Net gegužę-birželį užimtumas siekė 80 proc., o pernai tuo pat metu – 45–50 proc.“, – sakė D.Kirilovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rusas

Rusas portretas
Nevaziuos i lt pajuri, nes per brangu! Branginkite godus litovcai ir toliau paslaugas, maista.

Antanas

Antanas  portretas
Taip dėkokite prezidentūros budulis, tai padarė ,ekonomika dėlto tik gerėja lietuvėlėje, naivuoliai...

į

į portretas
Palangą iš lietuvių daugiausia važiuoja vastybės viešojo sektoriaus tarnautojai, ant chaliavos gavę pinigų ant chaliavos gali ir išdalinti tiems vagims
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių