Politinė satyra „Stalino mirtis“ atšaukta iš Rusijos kino teatrų

  • Teksto dydis:

Skelbiama, jog Rusijos kultūros ministerija antradienį atšaukė leidimą rodyti britų filmą „Stalino mirtis“ (angl. „The Death of Stalin“), kurį valstybės pareigūnai ir menininkai pavadino įžeidžiančiu ir ekstremistiniu.

Ministerija nurodė, kad filmas yra atšaukiamas pareigūnams nustačius, kad jame yra „informacijos, kurios platinimas Rusijoje teisiškai draudžiamas“. Tai įvyko po pirmadienį surengtos privačios filmo peržiūros, kurią suorganizavo kultūros ministras Vladimiras Medinskis.

Žemųjų parlamento rūmų Kultūros komiteto pirmininko pavaduotoja Jelena Drapeko naujienų svetainei RBK atviravo: „Niekada gyvenime nemačiau tokio šlykštaus dalyko. Tai yra provokacija ir bandymas įtikinti žmones, jog mūsų šalis yra baisi, piliečiai yra idiotai, o valdininkai kvailiai“. Tuo tarpu Rusijos karo istorijos draugijos vadovas Vladislovas Kononovas filmą pavadino „šlykščiu“.

Po filmo peržiūros 22 žmonės pasirašė laišką, kuriuo ragino V. Medinskį atidėti filmo demonstravimą ir patikrinti, ar juo nepažeidžiami kokie nors įstatymai. Tarp pasirašiusiųjų yra kino režisierius Nikita Michalkovas, kuris už savo 1995 metų filmą „Saulės nualinti“ (angl. „Burnt by the Sun“), pasakojantį apie Stalino represijų laikus, yra pelnęs „Oskarą“.

buvaukine.lt



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių