Pora atostogų namelį Graikijoje ant jūros kranto pavertė pasaka

  • Teksto dydis:

Bundantis pavasaris žadina mintis apie atostogas. Kur norėtumėte jas praleisti? Populiariame kurorte, o gal jaukiame namelyje ant jūros kranto? Pasižvalgykite bent virtualiai Graikijos Peloponeso pusiasalį.

Tradicinį akmeninį namelį Peloponeso pusiasalio pietinėje dalyje italai Federico Tasso ir Antonella Carpani jį pavertė savo atostogų namais. Manio kyšulyje jie stengiasi praleisti kuo daugiau laiko.

„Spalvas buvo lengva parinkti, nes mes labai mylime Manį. Pro langą matyti jūros krantas. Namo viduje norėjome tų pačių jūros žydrumo spalvų. Durys, kėdės ir daug įvairiausių detalių yra žydros jūros spalvos. Visur kitur – smėlio atspalviai. Smėlio spalvos grindys, lubos. Visur vyrauja natūralios, neutralios spalvos“, – savo pasirinkimus motyvavo savininkai.

Tipiškai graikišką aplinką kuria ir šiam regionui būdingi namų rakandai. „Norėjau paprastumo ir tradicinių, vietinių daiktų. To, kas būdinga Graikijai“, – sakė namo šeimininkė.

Pora taip pat dažnai renka akmenis, jūros išmestus daiktus ir jais dekoruoja savo namus. Bet labiausiai abu vertina atvirą vaizdą į jūrą.

„Ši vieta labiausiai patinka dėl to, kad ji taip arti jūros. Visuomet apie tai svajojau. O dabar svajonė išsipildė. Pabudęs ryte pažvelgiu pro langą, pasižiūriu, koks oras, kokia jūra. Jūra vos už kelių metrų. Tai iš tiesų nuostabu“, – susižavėjimo neslėpė F. Tasso.

Daugiau apie pasakiškus namus Graikijoje – įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių