Portugalija kaltina „Monty Python“ žvaigždės filmo kūrėjus nuniokojus vienuolyną

  • Teksto dydis:

Portugalijos pareigūnai pirmadienį sakė nurodę pradėti tyrimą dėl pranešimo, kad per režisieriaus ir buvusios britų satyros grupės „Monty Python“ nario Terry Gilliamo (Terio Giliamo) juostos filmavimą buvo padaryta žalos vienam labiausiai saugojamų šalies istorinių paminklų.

Kultūros paveldo generalinė direkcija tiria visuomeninio transliuotojo RTP pranešimą, kad po neseniai vykusio juostos „Žmogus, kuris nužudė Don Kichotą“ (The Man Who Killed Don Quixote) filmavimo XII amžiaus Kristaus ordino vienuolyne liko išdaužytas mūras, čerpių šukės ir išversti medžiai.

RTP penktadienio vakaro reportažas buvo paremtas dabartinių ir buvusių vienuolyno, esančio Tomaro mieste centrinėje Portugalijoje, darbuotojų pasakojimais.

Šis vienuolynas buvo 1119 metais įsteigto Tamplierių ordino tvirtovė; jis yra įtrauktas į Jungtinių Tautų paveldo sąrašą.

T. Gilliamas feisbuke parašė, kad šie įtarimai yra „neišmanėliška nesąmonė“ ir kad minimas vienuolynas yra „vienas didingiausių pastatų“, kokių jis yra matęs.

„Visa, ką ten darėme, buvo skirta apsaugoti pastatą nuo žalos... Ir mums pavyko. Medžiai nebuvo nukirsti, akmenys nebuvo suskaldyti“, – rašė T. Gilliamas.

Prie filmavimo prisidėjusi portugalų prodiusavimo kompanija „Ukbar Filmes“ pripažino, kad buvo padaryta tam tikros žalos ir kad ją filmavimą stebėję vienuolyno pareigūnai ją išsamiai aprašė.

Buvo apgadintos šešios šiuolaikinės čerpės ir keturi mažiems mūro elementai, tad jie bus restauruoti, sakoma naujienų agentūrai AP atsiųstame „Ukbar Filmes“ pareiškime.

Kompanija nurodė, kad minimi medžiai buvo pasodinti kuriant kitą filmą ir kad vienuolyno pareigūnai leido juos pašalinti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių