Prieššventinis gerumas – ir televizorių ekranuose

Artėjant gražiausioms metų šventėms skubame pasirūpinti dovanomis artimiesiems ir ruošti šv. Kalėdų stalą. Tačiau ne visi išgali pasirūpinti šventinėmis gėrybėmis – kai kurie lieka užmaršty su savo svajonėmis apie gražias šventes. O išpildyti tokias svajones gali padėti ir televizijos, prieš šventes organizuojančios gerumu spinduliuojančias akcijas.

Vaikų svajonėms

TV3 televizija ir SEB bankas kasmet tradiciškai kviečia atsigręžti į vaikus. Paramos projektas "Išsipildymo akcija" sėkmingai gyvuoja jau nuo 2003 m. Daugiau nei dešimtmetį perkopusi tradicija kasmet ištiesia ranką tiems, kuriems pagalbos reikia labiausiai.

Per akcijos gyvavimo metus geros valios žmonės paaukojo daugiau nei 8 mln. eurų. Už suaukotas lėšas vaikų globos namų auklėtiniai ir likimo nuskriausti vaikai gavo reikalingą gydymą bei būtiniausią pagalbą. Vaikams nupirkta vaistų, atliktos operacijos, nupirkta medicininės įrangos, pagerinta buitis ir suteikta papildoma reabilitacija.

"Išsipildymo akcija" virto reiškiniu, kurį žino ir palaiko daugybė Lietuvos žmonių – ji tapo mūsų visų. Kasmet visuomenė buriama bendrai misijai padėti Lietuvos vaikams", – sakė TV3 vadovė Laura Blaževičiūtė.

Dar viena "Išsipildymo akcijos" dalis – Pyragų diena. Kasmet, tradiciškai lapkritį, TV3 ragino savo darbovietėje ar mokslo įstaigoje kepti pyragus, juos pardavinėti kolegoms, o surinktas lėšas paaukoti "Išsipildymo akcijai".

Šiemet "Išsipildymo akcija" pirmiausia ėmėsi rūpintis sunkiai sergančių vaikų sveikatinimu, suteikiant finansinę paramą istorijų herojams, kurių gydymui ar slaugai reikalinga speciali pagalba. Taip pat kartu kurti viziją "Lietuva 2020 be globos namų", suteikiant ekspertinę psichologų ir gydytojų pagalba vaikui ir šeimai, kuri jį globoja.

"Jau ketvirtus metus iš eilės "Išsipildymo akcijos" koncertas sutampa su eglutės įžiebimo švente. Tačiau pati "Išsipildymo akcija" nėra vien tik sezoninis, kalėdinis reiškinys. Vaikų istorijos rodomos keletą mėnesių iki Kalėdų, tačiau padėti vaikams galime bet kada. Į fondą surinkti pinigai prireikus naudojami ir skubiai pagalbai visus metus", – priminė TV3 vadovė.

Pasak jos, "Išsipildymo akcijos" koncerte dainuoja, šoka, jį veda ir jame kalba žinomi žmonės, kurie kviečia padėti visų mūsų vaikams. "Kasmet akcija turi ir savo ambasadorius – žinomi žmonės pristato tų metų ligoniukų istorijas, pabendrauja su vaikais ir drauge dalyvauja filmavimuose. Šiemet akcijos ambasadoriais tapo olimpiečiai, o visą "Išsipildymo akciją" lydėjo simbolinis kvietimas – padėkime vaikams siekti olimpinių tikslų."

Paaukoti "Išsipildymo akcijai 2017" galima skambinant telefonu arba siunčiant trumpąją žinutę, įrašius žodį VAIKAMS. 1890 – 1 euras, 1891 – 2 eurai, 1892 – 3 eurai. Paaukoti didesnę pinigų sumą galima interneto puslapyje www.aukok.lt.

Maistas skurstantiesiems

Lapkričio 17-ąją daugiau kaip tūkstantis "Maisto banko" rėmėjų bei savanorių rinkosi į koncertą, kuris vainikavo "Maisto banko" ir LNK kanalų grupės šeštus metus organizuojamą labdaros telemaratoną – "PasiDalink".

Bet juk seneliai šalia mūsų, išgyvenę tremtis, netektis, politinius pasikeitimus, ir yra mūsų Lietuva, jie yra tikrieji mūsų istorijos liudytojai ir dalyviai. Atsigręžkime – jų buvimas ir yra didžiausia dovana.

Jo metu televizijos žiūrovai paaukojo daugiau nei 146 tūkst. eurų. Pridėjus socialiai atsakingo verslo paramą, surinkta didžiausia labdaros telemaratonui "PasiDalink" suaukota suma – 180 tūkst. eurų.

"Maisto bankas" renka paramą maistu žmonėms, kurie skursta. Šis labdaros ir paramos fondas bendradarbiauja su maisto gamintojais ir prekybininkais, kad dar tinkamas vartoti maistas nebūtų išmestas ir pasiektų gyvenančius nepritekliuje.

"Maisto bankui" reikalingos ir lėšos, kad paaukotus maisto produktus galėtų surinkti ir išvežioti nepasiturintiesiems. Būtent "PasiDalink" akcijos metu šiam fondui surenkama didžiausia paramos pinigais dalis", – pasakojo LNK kanalų grupės atstovas spaudai Gediminas Malaškevičius.

Aukoti kvietė ir prezidentė Dalia Grybauskaitė. Finaliniame koncerte buvo rodomi siužetai apie sunkiai gyvenančias šeimas, kurias lankė žinomi televizijos veidai, o vakaro stebuklu tapo išpildytos nepasiturinčių šeimų vaikų svajonės.

Vien 2016 m. išdalyta 7705 tonų maisto už 11,5 mln. eurų. Šią paramą maistu gavo 270 tūkst. nepasiturinčių asmenų. Šiemet Lietuvoje jau išdalyta 7219 tonų maisto. Paremti "Maisto banką" galima www.maistobankas.lt/paremk.

Nepamiršti senolių

Jau devintą kartą prisiminti vienišus senolius kviečia LRT. Šių metų Maltos ordino paramos seneliams akcija "Maltiečių sriuba" – dvyliktoji, bet ne mažiau reikalinga.

"Tūkstančiams garbaus amžiaus žmonių Lietuvoje reikalinga pagalba – jiems tiesiog trūksta lėšų išgyventi. Šiuo metu, pasitikdami Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį, kalbame apie gražius darbus savo šaliai, apie dovanas jai. Bet juk seneliai šalia mūsų, išgyvenę tremtis, netektis, politinius pasikeitimus, ir yra mūsų Lietuva, jie yra tikrieji mūsų istorijos liudytojai ir dalyviai. Atsigręžkime – jų buvimas ir yra didžiausia dovana. Be jų nebūtų mūsų", – paragino LRT atstovė Virginija Bunevičiūtė.

Praėjusiais metais per akciją "Maltiečių sriuba" buvo surinkta daugiau kaip 250 tūkst. eurų. Už šias lėšas Maltos ordinas galėjo teikti pagalbą 2600 skurdžiai gyvenančių senolių. Vidutinė vienos maisto porcijos kaina – 1,98 euro. Šią sumą sudaro ne tik produktų, bet ir maisto gamybos, išvežiojimo išlaidos. O porcija ne tokia ir maža – 450 ml sriubos, kurios pagyvenusiam žmogui užtenka 2 kartams.

Paramos akcija "Maltiečių sriuba" vyksta lapkričio–gruodžio mėnesiais. Renginiai, prasidėję Vilniuje, vyks visoje Lietuvoje net 40 vietovių. Visi kviečiami atvykti paskanauti sriubos savo mieste, paaukoti senelių maitinimui ar paremti trumpaisiais numeriais 1417 – 2 eurai, 1418 – 3 eurai (galioja iki gruodžio 31 d.). Didesnę auką skirti galima interneto puslapyje www.maltieciusriuba.lt

Maltos ordino pagalbos tarnybos garbės narys ir akcijos "Maltiečių sriuba" globėjas yra prezidentas Valdas Adamkus. Jis visada dalyvauja akcijoje, pats pilsto sriubą, aukoja ir kviečia kitus prisidėti.

LRT televizija kviečia žiūrėti akciją "Maltiečių sriuba" vainikuosiantį paramos koncertą gruodžio 21 d. 21 val. Jį ves Gabrielė Martirosianaitė, Marijus Žiedas ir Eglė Daugėlaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių