Projektą palikęs S. Buškevičius: pirmasis atlikau šuoliuką!

LNK televizijos projektą "Šokiai ant ledo" palikęs politikas, jaunalietuvių vadas, Kauno vicemeras Stanislovas Buškevičius džiaugėsi, kad pirmasis iš laidos neprofesionalų atliko šuoliuką. Jis skaičiavo patirtas traumas, bet tvirtino nė minutės nesigailįs, kad sutiko dalyvauti TV projekte.

LNK televizijos projektą "Šokiai ant ledo" palikęs politikas, jaunalietuvių vadas, Kauno vicemeras Stanislovas Buškevičius džiaugėsi, kad pirmasis iš laidos neprofesionalų atliko šuoliuką. Jis skaičiavo patirtas traumas, bet tvirtino nė minutės nesigailįs, kad sutiko dalyvauti TV projekte.

– Nuo kada taip pamėgote šokius su pačiūžomis, kad net ryžotės dalyvauti LNK projekte?

– Nuo vaikystės. Tai labai graži sporto šaka. Tiesa, man patinka visos olimpinės sporto šakos, nes tai aukščiausias lygis. Vis dėlto pirmą vietą skiriu boksui, antrą – krepšiniui, trečią – dailiajam čiuožimui.

– Tad lengvai pasakysite, kokių šalių atstovai laimėjo neseniai vykusiame pasaulio čempionate Japonijoje?

– (Atsako ilgai nemąstydamas) Vyrų – japonas, moterų – japonė, šokių ant ledo rungtį – italai.

– Esate labai patenkintas, kad iš šio televizijos projekto vis dėlto labai ilgai neiškritote?

– Hm... Taip, taip, taip. Ledo šokių nepalyginsi su niekuo. Tai gerokai didesnė rizika, sunkiau nei sportiniai šokiai ant parketo. Tai buvo iššūkis. Ėjau, nes savimi tikėjau, o laimi tas, kas nugali save. Niekada nebuvau lankęs nei dailiojo čiuožimo, nei ledo ritulio. Mokėjau čiuožti tik į priekį. Dabar išmokau čiuožti atbulomis, net atlikti šuoliukus. Būčiau lažinęsis iš buto, kad to pasiekti man neįmanoma, juk dauguma pradeda čiuožti nuo 4 metų amžiaus.

– Ką dovanojote savo partnerei Ramunei Satkauskaitei, kuriai reikėjo daug kantrybės čiuožiant su neprofesionalu?

– Paslaptis. Mūsų santykiai geri, viską atlikome puikiai ir mūsų pora buvo darni.

– Vicemere, bet ar skaitėte apie save komentarus internete? Komentatoriai niekada nebuvo pati mandagiausia ir geranoriškiausia žmonijos dalis, bet, be palaikančių komentarų, jums teko ir nemaža  kritikos dalis.

– Ne, internete komentarų niekada neskaitau. Bet keista, jei komentuotojai taip piktai rašė. Aš pirmasis iš neprofesionalų atlikau jaunio šuolį. Kol kas vienintelis projekte atlikau šuolių kaskadą, tulupą (čiuožėjas čiuožia atbulomis dešiniąja koja ant išorinės pavažos briaunos, atsispiria kairiosios kojos pavažos dantukais ir pašoka į viršų, ore apsisuka vieną-keturis kartus ir nusileidžia čiuoždamas atbulomis ant dešiniosios kojos pavažos išorinės briaunos – red.past.). Mūsų elementai buvo oho kokio sudėtingumo!

Girdėjau visiškai kitokių komentarų – esą šaunu, kad pirmas šuolį, tulupą, atliko ne jaunimas, bet 55 metų vyras. Tulupas, beje, labai pavojinga figūra ant ledo, bet man šis dailiojo čiuožimo elementas yra prestižiškiausias ir labai vyriškas.

Matėte, kaip per paskutinį pasirodymą užsikėliau Ramunę ant peties? Aleksejus Rogonovas, Gintarės Gurevičiūtės partneris, ištarė "oho". Tai daro tik profesionalai.
Beje, gal kas nors iš kritikų nori pabandyti atlikti šuoliukus, čiuoždamas užsikelti partnerę ant peties?

– Gal jums pernelyg pataikavo komisija, gerbdama vyriausiojo dalyvio amžių?

– Priešingai, gaudavome mažiausius balus, komisija mus skandino, o traukė tik žiūrovai. Tie, kurie mane lygino su jaunimu ir matė mūsų atliekamus elementus.

Kai partnerės koja buvo man virš galvos, paskui ją nuleidau ant ledo, plojo visa salė. Toks didelis metų skirtumas, o man pavykdavo geriau, nors jaunimas galėjo būti būti dviem galvomis aukščiau už mane. Tiesa, įtakos turėjo ir mano sportiškumas. Bėgioju, darau pratimus ant skersinio.

– Gal užteks politikams dalyvauti šou, gal panašius projektus palikime pramogų verslo atstovams?

– Kaip politikas, aš ne tik kalbomis esu atsakingas už sportą. Noriu, kad jaunimas nerūkytų, nevartotų alkoholio, narkotikų, kad sportuotų. To ir siekiau dalyvaudamas projekte – paskatinti savo pavyzdžiu.

– Smalsu, kiek mėlynių ir sužeidimų patyrėte per tuos keturis mėnesius?

– Oooo, galybę! Per visą gyvenimą nebuvau patyręs tiek daug sumušimų. Kartą kėliau partnerę, slystelėjau ir kritau. Nenorėjau, kad Ramunė susižeistų, todėl svorį perėmiau. Nukritus atrodė, kad inkstai ir plaučiai išlėkė kaip kumštis.

Gruodžio mėnesį stipriai susimušiau kairį kelią. Į antrą aukštą namuose, vedžiodamas šunį, lipau koją beveik vilkdamas. Užgijo tik prieš kelias savaites.

Aleksas Stanislovaitis (vienas garsiausių Lengvosios atletikos specialistų – red.past.) patarė atlikti magnetinį rezonansą, mane perspėjo ir Juozas Petkevičius (Lietuvos krepšinio treneris, masažuotojas) ir patarė kasdien po tūkstantį kartų masažuoti kelio girnelę. Vis dėlto traumomis, kaip kai kurie jaunieji dalyviai, nesiskundžiau. Nenorėjau projekte provokuoti gailesčio sau.

– Dabar turbūt negalėsite pažvelgti į ledą ir pačiūžas?

– (Juokiasi) Sindromas išliks, nes ant ledo praleidau keturis mėnesius. Vis dėlto tai viena gražiausių sporto šakų.

– Dabar galėsite pakviesti į pasimatymą savo partnerę Ramunę Satkauskaitę?

– (Šypsosi) Kartą išgėrėme kavos. Mano partnerė labai graži. Apie ką kalbėjomės? Na... Hm... Labai gražiai kalbėjomės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NA NA

NA  NA portretas
nežinau ar dėl senumo ar dėl nesugebėjimo , butkevičiui blogiausiai sekėsi ,, čiuošti,, ant ledo ,jei tai galima pasakyti ,jis taip ir neišmoko valdyti savo kojų ir kūno stovėdamas ant ledo su pačiūžomis ,jis taip ir neišmoko čiuošt ,o neiškrito ,nes komisija nusprendė pajuokinti žiūrovus , rodydama pajaco butkevičiaus ,, driblingus ,, sėkmės ,čia ne savivaldybė ,čia reikia dirbt ,,,,

zemaitis

zemaitis portretas
Kai tokie valdo ... Taip ir gyvename.

mnb

mnb portretas
karve ant ledo geriau atrodytu,lopas geriau lapu grebti eitu ,daugaiau naudos
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių