Prieš D. Trumpą protestavusiam aktoriui pateikti kaltinimai užpuolimu

  • Teksto dydis:

Holivudo aktorius Shia LaBeoufas (Šaja LaBafas), beveik savaitę protestavęs prieš JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) atėjimą į valdžią, ketvirtadienį buvo suimtas ir apkaltintas dėl muštynių su vienu vyru, pranešė policija.

2014 metų filmo „Įniršis“ (Fury) žvaigždė protestavo nuo praėjusio penktadienio, kai buvo inauguruotas naujasis respublikonų prezidentas.

Grupė D.Trumpo priešininkų apskritą parą stovi pasikeisdami prie Kvinse esančio Kinematografijos muziejaus priešais vaizdo kamerą, pritvirtintą ant jo sienos, ir nuolat kartoja frazę „Jis mūsų nesuskaldys“.

30 metų Sh.LaBeoufas, kuris kartu su menininkais Nastja Sade Ronkko (Nastia Seid Ronko) ir Luke'u Turneriu (Luku Terneriu) yra šio projekto iniciatorius, dažnai pasirodydavo prieš šią kamerą, prie muziejaus sutraukdamas žiūrovų minias.

Tačiau apie vidurnaktį jis buvo apkaltintas esą nutraukęs neįvardinto 25 metų vyro šaliką, drykstelėjęs jam per veidą ir prispaudęs prie grindinio, patvirtino policijos pareigūnai.

Tuo metu rajone atsitiktinai buvę policijos pareigūnai apie 1 val. suėmė aktorių, kuriam buvo pareikšti kaltinimai dėl užpuolimo ir įžeidinėjimų. Vėliau aktorių pareigūnai paleido.

Kol kas nežinia, dėl ko ketvirtadienio rytą kilo numanomas kivirčas.

Sh.LeBeaoufas jau ne pirmą kartą susiduria su teisėsauga. 2014 metais jam teko stoti prieš teismą dėl kaltinimų viešosios tvarkos pažeidimu, kai būdamas neblaivus trukdė miuziklo „Kabaretas“ (Cabaret) žiūrovams Brodvėjuje.

Nuo penktadienio menininkų akcijoje sudalyvavo daugybė, daugiausia jaunų žmonių, norėjusių išreikšti savo nepasitenkinimą D.Trumpu.

Remiantis protesto akcijos organizatorių sukurta interneto svetaine, „mantra „Jis mūsų nesuskaldys“ demonstruoja rezistenciją arba atkaklumą, pasipriešinimą arba optimizmą, kuriuos įkūnija kiekvienas dalyvis atskirai ir visa bendruomenė“.

Sh.LaBeoufas ir kiti protestuotojai žadėjo tęsti šią akciją iki pat D.Trumpo kadencijos pabaigos arba jo atsistatydinimo.

 

 

 

 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

prasidejo

prasidejo portretas
trumpo /demokratija/...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių