R. Šakalytės-Jakovlevos šeima: norime, kad dukra žinotų iš kur atsiranda uogos

  • Teksto dydis:

TV3 Žinių vedėja Renata Šakalytė-Jakovleva ir jos vyras Viktoras sako, kad patys būdami iš kaimo nori ir vaiką auginti panašioje aplinkoje. Todėl gimus dukrai iš buto jie išsikėlė gyventi į namą sodų bendrijoje, kur yra vietos daržui, vejai, krepšinio aikštelei, didelis senas sodas ir net pirtis.

„Norime, kad mūsų dukra suprastų, iš kur atsiranda serbentai. Kad nemanytų, jog jie auga parduotuvėje“, – sakys Viktoras. Renata pasakos, kad nei metų neturinti jų dukra Elzė vasarą pati skynė ir valgė avietes bei serbentus. Žinoma pora juokiasi, kad jų vaikas valgo ne tik uogas, paragauja ir žvyro, ir žolės, ir akmenų.

„Taip ji pažįsta pasaulį. Ir mes norėjome, kad ji pažintų tokį, o ne tokį, kuriame kurį laiką gyvenome“, – atviraus Viktoras ir Renata. Ir pridurs, kad renkantis sodybą vienas iš prioritetų buvo pievelė, kurioje vaikas galėtų ropoti.

Pavasarį įsikraustę į naujus namus Jakovlevai iš karto ėmėsi auginti daržoves – morkas, moliūgus, burokus, ankstyvąsias bulves. „Smagu, kai gali išsirauti pačių užsiaugintą morką, – sakys Viktoras. – O tas trepsėjimas sode iki sutemų nė kiek nevargina, priešingai­ – nuteikia kūrybingai. Kitą rytą jautiesi kaip atgimęs.“

Renata pasakos, kad sutuoktiniai pasiskirstę darbus. Jai tenka pasirūpinti daržu, o Viktoras pjauna žolę, geni vaismedžius, kai reikia, imasi staliaus darbų. „Jei mano vyras nebūtų toks atsakingas ir darbštus, kažin ar būčiau  už jo ištekėjusi,“ – sakys juokdamasi TV3 laidų vedėja R. Šakalytė-Jakovleva.

Kokią svajonių aplinką jie nori sukurti savo dukrai? Ką daryti įsigijus seną sodą? Kaip genėti vaismedžius ir komponuoti daugiamečių augalų gėlynus? Visa tai – jau šį sekmadienį 10.30 val. TV3 laidoje „Svajonių sodai“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

džiaukites

džiaukites portretas
l graži pora tinka viens kitam ir matosi ,kad Renata iš kaimo nepasiputus nuoširdi
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių