R. Ščiogolevaitė: išgirdusi savo dainą supratau, kad tai – šansas Lietuvai

  • Teksto dydis:

„Vos išgirdusi šią dainą suvokiau, kad tai yra šansas mūsų šaliai pakovoti dėl prizinių vietų tarptautiniame „Eurovizijos“ konkurse. Padarysiu viską, ką galiu, o visa kita yra žiūrovų ir komisijos rankose“, – taip apie savo šiųmetį pasiryžimą nugalėti nacionalinėje atrankoje kalba dainininkė Rūta Ščiogolevaitė.

Po ilgos pertraukos į nacionalinę atranką grįžusi R. Ščiogolevaitė LRT.lt portalui jau anksčiau teigė, kad tokį sprendimą priimti ją paskatino užsienio kompozitorių sukurta daina.

„Šią dainą kūrė keturi autoriai, o penktoji – teksto bendraautorė – esu aš. Taigi galima sakyti, kad dirbo tarptautinė jungtinė autorių komanda. Šie kūrėjai jau ne pirmus metus susisiekia su manimi ir vis kalbina dalyvauti „Eurovizijoje“. Vis atsisakydavau, tačiau šiemet, išgirdusi dainą, aš ilgai nemąsčiau“, – LRT RADIJO laidai „Muzikos valanda“ sakė dainininkė.

Anot atlikėjos, yra dainų, kurių grožį galima pajusti tik paklausius jų keletą kartų, o ši daina esą turi pirmojo karto efektą. R. Ščiogolevaitė tikina, kad, vos išgirdusi šią dainą, ji suprato, kad tai – šansas Lietuvai užimti aukštą vietą didžiojoje „Eurovizijoje“.

„Kiekvieną kartą, kai sako, kad Rūta nusiteikusi laimėti, aš noriu pasakyti, kad yra kiek kitaip. Tai nėra vien mano pergalė, manau, kad tai būtų visos šalies sėkmė. Vos išgirdusi šią dainą suvokiau, kad tai yra šansas mūsų šaliai pakovoti dėl prizinių vietų tarptautiniame „Eurovizijos“ konkurse. Padarysiu viską, ką galiu, o visa kita yra žiūrovų ir komisijos rankose.

Kalbu drąsiai, bet tai nereiškia, kad man trūksta kuklumo. Visuomet buvau pakankamai savikritiška ir darbšti, visuomet stengiuosi gerai padaryti tai, kas priklauso nuo manęs. Žinoma, vieną kartą pavyksta gerai, o kitą kartą norisi, kad būtų geriau. Bet labai stipriai tikiu šios dainos, pabrėžiu – ne savo, o būtent šios dainos, sėkme.

Tikiuosi, kad man pavyks ją tinkamai atlikti. Tiesą sakant, bandžiau autoriams pasiūlyti kokį kitą atlikėją, tačiau jie kategoriškai atsisakė šios minties. Matyt, tiek ir tetrūko iki mano visiško apsisprendimo dalyvauti“, – LRT RADIJUI kalbėjo R. Ščiogolevaitė.

Anot jos, nacionalinėje atrankoje dalyvaujantys atlikėjai turi surengti labai daug pasirodymų, todėl kaskart tenka pagalvoti, kaip nesikartoti. Šiuos pasirodymus dainininkė tikina išnaudojanti tarsi repeticijas – vieną kartą išbando naujas LED iliustracijas, kitą kartą – kitokią dainos tonaciją.

„Ko gero, man nereikėtų galvoti, kaip neiškristi viduryje atrankos. Man reikia galvoti, kaip padaryti, kad finale šis kūrinys ir mano atlikimas būtų įtaigus.   



NAUJAUSI KOMENTARAI

man

man portretas
ši daininikė labai patinka. Gražus balsas gera daina...ramus neiššaukiantis elgesys scenoje Aš tik už Rūtą Eurovizijoje

Nu jo

Nu jo portretas
Daina,kurios net iki galo klausyt nesinori...mes laimėsim :D

tikrai

tikrai portretas
bus ne2-4 vieta bet mazdaug apie 9-11 vieta....IS GALO!
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių