Rašytojas D. Dargis – apie gražuolių eiles prie kalėjimo durų ir grasinančias žinutes

  • Teksto dydis:

Kriminalinio pasaulio žinovas, 7 knygų šia tema autorius, žurnalistas, rašytojas Dailius Dargis – vienas geriausiai Lietuvos nusikalstamojo pasaulio užkulisius išmanančių žmonių.

Jau šiandien televizijos žiūrovai išgirs intriguojantį rašytojo interviu TV3 gyvenimo būdo laidoje „Raudonas kilimas“.

D. Dargis ne tik paatviraus apie savo asmeninį gyvenimą, bet ir papasakos apie neeilines, šokiruojančias patirtis, kriminalinį pasaulį ir bendravimą su pavojingais kaliniais.

Ilgą laiką garsiausiuose Lietuvos leidiniuose ir naujienų portaluose dirbęs D. Dargis 2010 metais išleido savo pirmąją kriminalinės dokumentikos knygą, kuri sulaukė neįtikėtino populiarumo, o vėliau ir kitos D. Dargio knygos sulaukė didžiulės sėkmės. Laidos „Raudonas kilimas“ kūrėjams D. Dargis prisipažins, kad jo darbas yra išties pavojingas, tačiau ir be galo intriguojantis.

„Pasirinkau kriminalinę tematiką, kurią iki šiol puoselėju. Mano knygos labai tamsios, jos nėra pramoginės, bet tai yra tikras gyvenimas. Tai nėra romanai, tai kriminalinė dokumentika, kas yra sunkiausias žurnalistikos kelias“, – apie sprendimą rašyti neeiline tema kalbės žurnalistas.

Neseniai rašytojas skaitytojams pristatė jau septintąją savo knygą – „Kriminalinė Agurkinių odisėja“. „Tai yra knyga apie šiuolaikinę nusikaltėlių kartą, kuri neatrado savęs ir vieną dieną nusprendė ištrūkti iš savo slegiančios aplinkos ir išvažiavo į Europą. Tai knyga apie penkis vaikinus, kurie prasuko gerą narkotikų kelią, kuris kai kurių šaltinių teigimu buvo įvertintas net 1,49 milijardo JAV dolerių“, – apie naująjį kūrinį pasakojo D. Dargis.

Visi D. Dargio knygose aprašomi herojai yra tikri. Vyras pripažįsta, kad norint gauti informaciją ir sužinoti tamsiausias paslaptis reikia užsitarnauti pašnekovų pasitikėjimą – tai išties nėra lengva. „Reikėjo prisijaukinti žmones, kurie teikė informaciją. Jei kalbama apie kriminalinį pasaulį, jeigu padarysi kažkokią klaidą, antro karto nebus“, – pasakos D. Dargis.

„Man sekasi – su visais susišneku, žmonės man atsiveria, manimi pasitiki. Vienadienių sensacijų nesiekiu, mano darbas trunka ilgą laiką. O dėl bendravimo – to pasaulio žmonės kartais yra intelektualesni negu mes“, – tikins D. Dargis.

Ne kartą prie įvairių įkalinimo įstaigų, kur atvykstu darbo reikalais, esu matęs išsirikiavusias eiles – jaunų, gražių moterų.

Laidoje „Raudonas kilimas“ rašytojo papasakotos patirtys kai kuriuos gali šokiruoti. „Aš matęs tiek, kad jeigu parašyčiau knygą apie savo gyvenimą, žmonės nepatikėtų. Esu labai daug matęs ir buvęs tokiose vietose, kur tik filmuose rodo“, – žiūrovus intriguos rašytojas.

D. Dargis laidos žiūrovams taip pat pasakos apie nusikaltėlių būdą, paatviraus ir apie kalinių šeimas, žmonas, vaikų auklėjimą. „Kalbant apie žmonas, beveik visos, kaip susitarusios, yra namų šeimininkės. Jos gyvena vadinamąjį grožio salonų, parduotuvių, kavinių su draugėmis gyvenimą. Ne kartą prie įvairių įkalinimo įstaigų, kur atvykstu darbo reikalais, esu matęs išsirikiavusias eiles – jaunų, gražių moterų. Galėdavo pasirodyti, kad atvykau į kokį mados renginį“, – šypsosi žinomas žurnalistinių tyrimų autorius.

Tiesa, pavojingoje aplinkoje nuolat atsiduriantis rašytojas atskleis sulaukiantis ir grasinančių žinučių, dėl kurių nerimauja jo šeima. „Šeima svajoja, kad vieną dieną pradėčiau rašyti apie kažką kitą, jiems nelabai patinka tai, ką aš darau. Visus gyvenimo metus atidaviau karjerai, galbūt dėl to iki šiol neturiu vaikų“, -– apie asmeninį gyvenimą pasakos D. Dargis.

Kokie yra Lietuvos nusikalstamojo pasaulio užkulisiai? Kaip D. Dargiui pavyko pelnyti pavojingų nusikaltėlių pasitikėjimą? Su kokiais pavojais kasdien susiduria žinomas rašytojas? Apie tai ir dar daugiau – šiandien gyvenimo būdo laidoje „Raudonas kilimas“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Saulėlydis

Saulėlydis portretas
O šitas "rašytojas" nesijaučia darąs nusikaltimą, rašydams tokio tipo knygas? Bjauru. Lietuviai, nepirkite jo knygų.

Fui

Fui portretas
Toki šlamšta rašo ;( Bet kas jam belieka kai dirbes tik tokioj srityje.

gal

gal portretas
uztenka ir uzsieninio kriminalo o po to kalbam kokie musu vaikai blogi.........
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių