Reiškia pagarbą legendinės roko grupės AC/DC gitaristui M. Youngui

  • Teksto dydis:

Australai gedi ir reiškia pagarbą šeštadienį mirusiam legendinės australų roko grupės AC/DC gitaristui ir vienam jos steigėjų Malcolmui Youngui (Malkolmui Jangui), kuriam buvo 64-eri.

Vyro šeima ir legendinė grupė pranešė, kad kelerius metus nuo senatvinės silpnaprotystės kentęs M. Youngas, grupę AC/DC 1973 metais įkūręs su savo broliu Angusu, šeštadienį mirė.

Geriausiai dėl savo hito „Highway to Hell“ žinoma grupė AC/DC išleido 17 studijinių albumų, kurių visame pasaulyje pardavė daugiau nei 200 mln. kopijų.

„AC/DC buvo neįtikėtinai ypatingi, – sekmadienį nacionalinei televizijai ABC sakė Australijos rodo istorikas Glenas A. Bakeris (Glenas Beikeris). – Jie tapo Australijos muzikos dalimi tuomet, kai tautai reikėjo didvyrių ir žmonių, kurie būtų visiškai patikimi ir nenuklystų nė sekundei ir turėtų aiškią viziją, kur nori eiti. Tos muzikos architektas buvo M. Youngas, parašęs kiekvieną dainą, kiekvieną originalią jų dainą.“

M. Youngas emigravo į Australiją su šeima dar būdamas vaikas. Jam buvo kiek per dvidešimt, kai grupė išleido savo debiutinį albumą „High Voltage“.

„Esu labai sukrėstas žinios apie M. Youngo mirtį... Man asmeniškai jis buvo geriausias visų laikų ritmo gitaristas“, – tviteryje parašė Australijos kantri muzikos žvaigždė Keithas Urbanas (Kitas Urbanas).

Savo širdgėlos neslėpė ir AC/DC gerbėjai. „Dėkoju tau ir tavo broliams už tai, kad savo muzika pakeitei mano pasaulį. AC/DC yra ir visuomet bus viena geriausių visų laikų roko grupių“, – parašė vienas internautas.

„Labai gaila dėl Anguso ir visų šios australų grupės gerbėjų. Jūs buvote nuolatine mano gyvenimo dalimi“, – parašė kitas.

Pastaruosius trejus metus sunkiai sirgusį Malcolmą grupėje pakeitė jo sūnėnas Stevie Youngas (Stivis Jangas).

„Man, kaip broliui, sunku išreikšti žodžiais, ką jis man reiškė gyvenime; mūsų ryšys buvo unikalus ir labai ypatingas, – sakė Angusas Youngas.

„Lieka didžiulis jo palikimas, gyvuosiantis amžinai. Malcolmai, puikiai padirbėjai,“ – pridūrė jis.

Šių metų spalį mirė Malcolmo ir Anguso vyresnysis brolis, AC/DC prodiuseris George'as Youngas (Džordžas Jangas).

Visi trys broliai Youngai gimė Škotijoje ir dar vaikystėje kartu su šeima emigravo į Australiją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių