Rengdamasis Dakarui, B. Vanagas spėjo išpildyti lenktynių aistruolio svajonę

  • Teksto dydis:

Bandydamas naują Dakaro raliui skirtą automobilį, Benediktas Vanagas pasikvietė neįprastą „šturmaną“ – Kęstutį iš Varėnos. 52 metų vyrui startas su garsiu lenktynininku prilygo didžiausios gyvenimo svajonės išsipildymui. Kokių įspūdžių patyrė varėniškis, smėlynuose kratydamasis profesionalo valdomame sportiniame automobilyje, bus galima pamatyti šiandien 21.15 val. LRT televizijos šou „Svajonę turiu“.

„Nuo ankstyvos jaunystės esu ekstremalas, vilioja greitis, sportiniai automobiliai, motociklai. Ir pats tokių esu turėjęs, tik, žinoma, viskas buvo buitiniame lygmenyje. Profesionaliose lenktynėse sudalyvauti taip ir nepavyko. Visgi svajonės neapleidau, net ir žinodamas – neturiu tam nei lėšų, nei galimybių. Gerai, kad akis užkliuvo už tokios laidos kaip ši. Užpildžiau anketą, ir štai. Važiuoti su pačiu Vanagu ir pasijusti kaip Dakare buvo kažkas ypatingo, nepakartojamo“, – sakė  Kęstutis.

Varėniškis dalyvavo naujojo B. Vanago automobilio „Toyota Hilux“ bandymuose smėlio karjere, skirtame rengtis Dakaro ralio maratonui. „Trasa kaip tikroje dykumoje: staigūs posūkiai, duobės, tramplinai, ir visa tai įveikiama didžiuliu greičiu. Trasos atkarpos trumpos, bet kai per posūkius skriejome 100 kilometrų per valandą, jaučiausi kaip kine. Net negalėčiau lyginti su tuo, ką esu patyręs, čia visiškai kitas lygis. Tik sėdėjau akis išpūtęs ir žiūrėjau, kas bus toliau“, – pasakojo laidos dalyvis.

Pono Kęstučio teigimu, lenktynininkas B. Vanagas jam pasirodė paprastas ir malonus žmogus. „Šiek tiek pakalbėjome, paklausinėjau apie automobilį, įvairių prietaisų paskirtį, jis man viską maloniai paaiškino. O kai pradėjome važiuoti, kalbų staigiai nebeliko“, – juokėsi lenktynių gerbėjas.

Kitos laidos dalyvės Astos svajonė buvo susijusi su visai kita sritimi – veterinarės specialybę turinti moteris itin mėgsta gyvūnus. Septyniasdešimtmetei dienas ypač praskaidrina vėžliukai. Moteris trejus metus augino vėžlį, tačiau prieš pusantrų jis neatsibudo po žiemos miego. „Taip man trūko to vėžliuko, kad sunku apsakyti. Kas vakarą vis žvilgtelėdavau į jo namelį ir suspausdavo man širdį – tuščia, nieko nebėra. Artimiesiems nelabai pasakodavau, tačiau jie, pasirodo, žinojo apie mano liūdesį“, – sakė senjorė.

Uteniškei į pagalbą atskubėjo anūkas. „Net nežinojau, kad jis užpildė anketą, o kai papasakojo, galvojau, nieko iš to neišeis. Juk stepių vėžliukas – gan retas ir brangus gyvūnas, tai ne balinis vėžlys. Bet kai paskambino iš televizijos, supratau, kad atėjo laikas mano svajonei išsipildyti. Gavau dovanų puikų vėžliuką, kuriuo negaliu atsidžiaugti. Gyvena jis terariume, tiesa, artėjant žiemai yra kiek apsnūdęs, norėtųsi dažniau jį pakibinti, bet dabar toks metas“, – aiškino laidos „Svajonę turiu“ dalyvė.

Ponia Asta užsiminė, kad siekdama kuo geriau pasirūpinti vėžliuku, kreipėsi į zoologijos sodą dėl konsultacijų. „Ten man patarė įrengti jam specialų kartoninį namelį, kur jis galėtų snūduriuoti. Tai jame vėžliukas dažniausiai ir tūno“, – sakė moteris, savo svajonių augintinį pavadinusi Princu.

„Svajonę turiu“ išpildė ir ponios Jerinos troškimą padainuoti su estrados vilku Viktoru Malinausku. „Anketą užpildžiau kone spontaniškai, net neplanavau, bet štai, pavyko viskas puikiai. Labai mėgstu dainą, tiesa, pastaruoju metu nebedainuoju, sveikata sušlubavo, bet dėl tokios svajonės verta pasistengti. Viktoras – labai mielas žmogus ir talentingas dainų kūrėjas, tad pabūti kartu su juo scenoje man buvo ir malonumas, ir garbė. Jis su manim šiltai bendravo, o aš jam padovanojau savo megztas kojines ir puodelį su Kupiškio simbolika“, – džiaugėsi 73-ejų kupiškėnė, kartu su V. Malinausku sudainavusi kūrinį „Giminės“.

Kaip pildosi vyresnio amžiaus žmonių svajonės, žiūrėkite jau šiandien, iš karto po „Panoramos“, 21.15 val. Projekto „Svajonę turiu“ vedėjas – Vytautas Rumšas jaunesnysis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių