Rusei uždrausta atvykti į Kijeve vyksiančią „Euroviziją“

  • Teksto dydis:

Ukraina uždraudė Rusijos dainininkei Julijai Samoilovai atvykti į „Eurovizijos“ dainų konkursą. Toks sprendimas priimtas dėl jos dalyvavimo viename koncerte Rusijos aneksuotame Ukrainai priklausančiame Kryme, pranešė trečiadienį Ukrainos saugumo tarnyba (SBU).

„Ukrainos saugumo tarnyba uždraudė Julijai Samoilovai lankytis trejus metus, – sakė SBU atstovė Olena Hitlianska. – Sprendimas priimta ką tik“.

J. Samoilova su daina „Flame is Burning“ turi atstovauti Rusijai šiemetinėje „Eurovizijoje“, kuri įvyks Kijeve. Dainininkė nuo vaikystės yra prikaustyta prie invalido vežimėlio.

SBU anksčiau pranešė, kad patikrins informaciją apie galimus J. Samoilovos apsilankymus Rusijos aneksuotame Kryme ir priims sprendimą dėl jos atvykimo į Ukrainos teritoriją.

„Juodieji“ sąrašai

Šiųmetė Rusijos atstovė kelia politinę įtampą, nes abi kaimynės nuo pat Krymo aneksijos 2014 metų kovą yra įsitraukusios į piktą ginčą.

„Eurovizijos“ konkursas deklaruoja savo politinį neutralumą, tačiau neatrodo, kad politika liks nuošalyje Rytų Ukrainoje vykstant kruvinam konfliktui, dėl kurio kaltinama ir Maskva.

J. Samoilova naujienų agentūrai AFP telefonu patvirtino, kad 2015 metų birželį dalyvavo iškilmingame sporto populiarinimo koncerte Kryme. Ukraina, remdamasi tokiu pagrindu, įtraukia Rusijos popdainininkus į „juoduosius“ sąrašus.

Papiktino Rusiją

Rusija trečiadienį pasipiktino Ukrainos sprendimu uždrausti lankytis šalyje dainininkei J. Samoilovai.

„Tai dar vienas piktinantis, ciniškas ir nežmoniškas Kijevo valdžios aktas“, – sakė naujienų agentūrai „Interfax“ Rusijos užsienio reikalų viceministras Grigorijus Karasinas.

Organizatoriai nusivylę 

Eurovizijos dainų konkursą organizuojanti Europos transliuotojų sąjunga trečiadienį pareiškė esanti nusivylusi Ukrainos pareigūnų sprendimu neįsileisti Rusijos atlikėjos.

„Turime gerbti priimančios šalies vietos įstatymus, bet esame giliai nusivylę šiuo sprendimu, nes manome, kad jis neatitinka konkurso dvasios“, – teigiama sąjungos pranešime spaudai.

Europos transliuotojų sąjunga žada „tęsti dialogą su Ukrainos valdžia, siekiant užtikrinti, kad visi artistai galėtų dalyvauti 62-ajame „Eurovizijos“ dainų konkurse Kijeve gegužę“.


Šiame straipsnyje: EurovizijaJulia Samoilova

NAUJAUSI KOMENTARAI

pamanyk

pamanyk portretas
dainuojančios galvos neisileido..Kažin kodel i ta eurowisija lenda tik nesveiki?

hmm

hmm  portretas
Paskaičiau atsiliepimus ir pamačiau kiek Lietuvoj debilų runkelių kurie pasidavė propagandai gerbia myli banderas haholus tai haholų dainininke reikia anuliuoti ji politine daina dainavo o kad Lietuva nemėgsta neįgalių žmonių jau parodė taippat runkeliai tiesiogine prasme šlykšti tauta tik gaila gerų normalių žmonių normalios šalys boikotuoti šita banderų sueiga

pritariu

pritariu portretas
Darau išvadas- chocholai ne tik nevykėliai, bet ir laukiniai.
VISI KOMENTARAI 33

Galerijos

Daugiau straipsnių