Rusija atmetė pasiūlymą jos atstovei „Eurovizijoje“ dalyvauti nuotoliniu būdu

  • Teksto dydis:

Pirmasis Rusijos kanalas ketvirtadienį atmetė „Eurovizijos“ pasiūlymą rusų dainininkei Julijai Samoilovai konkurse dalyvauti nuotoliniu būdu po to, kai Ukraina uždraudė jai atvykti į šalį.

„Pasiūlymą dalyvauti nuotoliniu būdu laikome keistu ir jį atmetame, nes jis visiškai prieštarauja paties renginio esmei“, – pranešė oficialus Rusijos transliuotojas.

Pranešime teigiama, kad „vienoje iš (konkurso) taisyklių (...) nurodyta, kad pasirodymas turi būti atliktas gyvai scenoje“.

J.Samoilovą kaip Rusijos atstovę pasirinkusi televizija taip pat nurodė, kad „Eurovizijos“ taisyklės įpareigoja Ukrainą suteikti vizas visiems dalyvaujantiems konkurse ir kad Kijevo sprendimas pažeidė šią taisyklę.

„Mes manome, kad Europos Transliuotojų Sąjunga neturėtų išradinėti naujų taisyklių Rusijos dalyvavimui 2017 metais ir yra pajėgi organizuoti konkursą, laikydamasi savo sukurtų taisyklių“, - nurodė Pirmasis Rusijos kanalas.

Ukrainos saugumo tarnyba trečiadienį uždraudė Rusijos atstovei trejus metus atvykti į Ukrainą, nes ji 2015 metais yra koncertavusi Rusijos aneksuotame Kryme.

Kremlius tikisi, kad Kijevas prieš gegužę įvyksiantį konkursą atšauks šį sprendimą

 


Šiame straipsnyje: EurovizijaJulija Samoilova

NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas D.

Jonas D. portretas
Ukraina pasielgė teisingai - dainininkei,kuri įžeidinėja Ukrainos vientisumą ir nepriklausomybę ne vieta aukštos kultūros forume.

nuomonė

nuomonė portretas
...smerktinas Rusijos planas panaudoti neįgaliąją merginą savo ekspansinėje tautų kiršinimo politikoje

geriau

geriau portretas
tegul ir nevažiuoja ruskė, dar kocholai užmuš, ten pilna jau nebesukontroliuojamų radikalų gaujos
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių