Rusiškos „bado žaidynės“: šou Sibire bus galima žudyti ir prievartauti

Manote, kad realybės šou jau peržengė visas ribas? Vadinasi, nustebinsite save pačius, mat ribų suvokimo plėtra pasirūpinti žada rusai, rengiantys analogų pasaulyje neturintį išgyvenimo Sibire šou "Game 2. Žiema".

Pagalbos nesulauks

Pasaulio dėmesį projekto iniciatorius, 35-erių Novosibirsko milijonierius Jevgenijus Pjatkovskis atkreipė dar gruodį, pareiškęs, kad šou bus tikros "Bado žaidynės", kuriose galima smurtauti, žudyti ir prievartauti. Tiesa, kad neįsižiebtų skandalas, šou kūrėjai užbėgdami įvykiams už akių patikslino, kad tokiu atveju nusikaltusieji bus suimti ir nubausti pagal Rusijos įstatymus. Visgi akivaizdu, kad gelbėti taigos brūzgynuose prievartaujamos moters ar nutraukti mirtinos dvikovos niekas neskubės, o pretenzijų atsisakymą organizatoriams dalyviai turės iš anksto pasirašyti.

Dalyviai devyniems mėnesiams iškeliaus į Sibiro taigą. Čia jų lauks laukinių žvėrių, tarp jų – ir meškų, draugija, 40 laipsnių šalčio žiemą ir 35 laipsniai karščio vasarą, aršios tarpusavio kovos.

Jei tai pasirodė juodas rusiškas humoras, postapokaliptinio išlikimo trilerio realizavimu teks patikėti – į šou, prasidėsiantį liepos 1 d., užsiregistravo minia savanorių, už kuriuos specialioje svetainėje balsuoti galima iki gegužės 1 d.

Tarp kandidatų – plaukimo trenerė, aktorė iš Nižnij Novgorodo Irina Agiševa, sakanti: "Noriu padaryti kažką beprotiško ir nepamirštamo, kad žmonės vėliau sakytų "Pamenate tą merginą". Sportininkas Michailas Utrobunas pareiškė norįs patekti į šou, nes "pagaliau taps milijonieriumi". 22-ejų studentė Jonghyun Lee, tarnavusi Pietų Korėjos oro pajėgose, nori įveikti visus sunkumus ir neslepia: "Pirmykštis išgyvenimo gamtoje be pagalbos instinktas mane jaudina." 27-erių prancūzas Angelo Cantero ir be šou kasmet porai savaičių pats sau surengia išgyvenimo laukinėje gamtoje išbandymą ir sako taip atrandantis laisvę. "Eisiu iki galo. Meškos turi laikytis", – drąsos nestokoja vaikinas.

Be ribų ir tabu

Iš jų bus atrinkti 120 daugiausia balsų sulaukusių dalyvių, kurie dar mėnesį galės kaip išmanydami būsimiems šou dalyviams įrodinėti savo pranašumą, o iš šio būrio pasiseks tik 30-iai, likusieji sės ant "atsarginių suolelio". 15 vyrų ir 15 moterų bus suskirstyti į 6 komandas, kiekvienas susikrovęs iki 100 kg mantą ir apsiginklavę tik peiliais ir žvejybos įrankiais devyniems mėnesiams iškeliaus į Sibiro taigą. Čia jų lauks laukinių žvėrių, tarp jų – ir meškų, draugija, 40 laipsnių šalčio žiemą ir 35 laipsniai karščio vasarą, aršios tarpusavio kovos.

900 hektarų plote planuojama įrengti 2 000 kamerų, dalyvius stebės ir bepilotės skraidyklės, tačiau pašalinių asmenų čia nebus. Žmonėms teks patiems pasistatyti namus – būtinai iki pirmojo sniego, priešingu atveju nesuspėjusieji bus išmesti iš šou. Įsikūrus adrenalino suteiks nusikaltėlių gaudynės, taip užsidirbant rėmėjų prizus. Projekto metu nebus teikiama medicinos pagalba ir jokių maisto lauknešėlių – atsargas žiemai turės pasiruošti patys. Reikia pridurti, kad numatyta ir ištrūkimo galimybė – jei nebegalės ištverti, dalyvis galės paspausti evakuacijos mygtuką – jį išgabens sraigtasparnis be teisės į laimėjimą.

Prieš šou visi entuziastai turės pereiti sveikatos patikrą, patvirtinti, kad yra psichiškai sveiki ir neserga lytiškai plintančiomis ligomis – vargiai tikėtina, kad kone metus dalyviai tik žoleles raškys. "Mes nesikišime į dalyvių santykius, nei į jų seksualinį gyvenimą. Jie laisvi sudaryti poras ar partnerystę, nėra jokių ribų ar taisyklių seksui. Jei moteris taps nėščia ir norės išsaugoti kūdikį – puiku. Kai projektas pasibaigs, parodysime kūdikį", – sakė J. Pjatkovskis.

Žinoma, šou žiūrovai savo balsais kažkiek turės įtakos dalyvių gyvenime – pvz., suteikdami apdovanojimą ar privilegiją. Masalas dalyviams – 100 mln. rublių prizinis fondas (per 1,78 mln. JAV dolerių). Iškrisdamas asmuo galės apsispręsti – jo galima dalis liks fonde ar bus pašalinta. O fondo likutį 2018-ųjų balandžio 1 d. išsidalys iki tos dienos ištvėrę šou dalyviai.

Dalyvavo nerodomame šou

Belieka tikėtis, kad šiems savanorišką tremtį pasirinkusiems žmonėms pasiseks labiau nei britų kanalo "Channel 4" realybės šou "Edenas" dalyviams, kurie metus praleido atskirti nuo šiuolaikinio pasaulio Škotijos gilybėje ir tik išlindę iš jos sužinojo, kad šou seniai neberodomas, o jiems apie tai niekas nepasivargino pranešti.

Tame projekte 23 dalyviai buvo apgyvendinti toli nuo šiuolaikinio pasaulio, palikti be įprastų įrankių ir turėjo sukurti savą bendruomenę, galinčią išgyventi savarankiškai. Šou žiūrovams pasirodė neįdomus, todėl buvo nutrauktas, tik "pamiršta" apie tai pasakyti patiems dalyviams. Net 13 jų pasitraukė pirma laiko ir galėjo sau leisti dėl to pakikenti iš likusiųjų nežinioje ar "paguosti", kad apie šou pabaigą pranešta bent po metų, o ne po dešimtmečio. Visgi kuriozui pagarsėjus kanalas pažadėjo šou į TV ekranus sugrąžinti šių metų pabaigoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Donce

Donce portretas
Sudalyvausiau.

VITAUTAS

VITAUTAS portretas
PROPOGANDA - DEBILU VISUR YRA!!! JEI TAI PRASIDEDU TAI TUOS ORGANIZATORIU PASODINS!!!

KESTAS

KESTAS portretas
PROPOGANDA- MIELAGIAI. PAZIUREKIT KUR TOKIAS TEMAS PUBLIKUOJA. NEOFICALIUJU IR NEPRIPAZINTU PUSLAPIU. + TEN PARASYTA APIE ZUDYNES, BET TUREJO OMENY GYVULIU!!!!! IR NE ŽODŽIO APIE MOTERU PRIEVARTAVIMA!!!
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių