Šefas M. Paulinas: nuo aistros krepšiniui iki geriausio pasaulyje restorano

  • Teksto dydis:

Lietuvio Mato Paulino istorija primena Holivudo filmų scenarijų. Aukštaūgis vaikinas svajojo užkariauti NBA, tačiau greitai suprato, kad milijonų iš krepšinio uždirbti nepavyks. Todėl išmėgino save įvairiausiose srityse – stojo prie didžėjaus pulto, studijavo Vilniaus Gedimino technikos universitete, bet galiausiai nusprendė paragauti emigranto duonos.

„Į Daniją man pasiūlė važiuoti mergina, su kuria tuo metu draugavau. Nedvejojau nė minutės, juk niekam ne paslaptis, kad Skandinavijoje atlyginimai dešimteriopai didesni”, – LRT TELEVIZIJOS laidos „Gyvenimas” kūrėjams atvirai kalbėjo trisdešimtmetis.

Lietuviui pasisekė iš karto – gavo darbo didelį restoranų tinklą Kopenhagoje valdančioje kompanijoje. Nors pats niekada nesvajojo suktis apie puodus, tačiau judesys, adrenalinas ir veiksmas virtuvėje puikiai tiko neramios sielos Matui. Atrodė, kad naujoji veikla yra būtent tai, ko taip ilgai ieškojo. Dar po kiek laiko vyro širdyje atsirado vietos ne tik maisto gamybai, bet ir žaviai bendradarbei Charlotte. Jausmai buvo abipusiai, tačiau bėgant laikui įsimylėjėlių pora ėmė skęsti rutinoje. O širdis troško naujų iššūkių.

„Man paskambino iš geriausio Monako restorano. Sako – kviečiam tave atvažiuoti padirbėti Joelio Robuchono virtuvėje. Tuomet net nežinojau, kas tas Robuchonas”, – šypsodamasis prisipažįsta Matas. Tačiau lietuvis netruko išsiaiškinti, kad šis prancūzų virtuvės virtuozas per savo ilgametę karjerą yra surinkęs daugiausiai pasaulyje, net dvidešimt aštuonias „Michelin“ žvaigždutes.

„Tokia galimybė pasitaiko tik kartą gyvenime, todėl jos praleisti nenorėjau, – prisimena Matas, tačiau tuoj pat priduria: – Pats darbas anaiptol nepriminė svajonės išsipildymo. Nuolatinis nesiskaitymas,  teroras ir hierarchijos demonstravimas – tai Robuchono virtuvės kasdienybė.“

Kaip lietuvis atsidūrė geriausiame pasaulyje restorane „Noma“, neteko namų, gyveno automobilyje ir kodėl, atsisakęs pasaulinės karjeros, grįžo į gimtąjį miestą? Neįtikėtina Mato Paulino istorija – jau šį vakarą 19.30 val. laidoje „Gyvenimas“ per LRT TELEVIZIJĄ. Vedėjas Edvardas Žičkus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių