„Šeimų šventės“ rengėjai įgyvendins nepasiekiamą vargingų šeimų svajonę

  • Teksto dydis:

Šį šeštadienį, birželio 4 d., „Harmony Park“ vyksiančioje didžiausioje Lietuvoje Šeimų šventėje šiemet ypatingai laukiamos 5 šalies šeimos, kurias globoja organizacija „Gelbėkit vaikus“.

„Labai džiaugiamės šia draugyste. Neabejoju, kad toms šeimoms apsilankymas šventėje taps itin svarbiu gyvenimo įvykiu“, – sako organizacijos „Gelbėkit vaikus“ vadovė Rasa Dičpetrienė. 

Vargingai gyvenančioms šeimoms iš skirtingų šalies rajonų ne tik užsakytas transportas, kuris atveš į Šeimų šventę ir parveš namo, bet ir bus apmokėtos jų maitinimo išlaidos, taip pat atvykusieji sulauks dovanų. Šeimas globojančios organizacijos „Gelbėkit vaikus“ vadovė R. Dičpetrienė akcentuoja, kad kartais svarbiau – ne dovanos, o emocinė parama ir dėmesys.

„Šios šeimos turės galimybę ištrūkti iš savo gyvenamos aplinkos ir pramogaudamos pasijusti lygiaverčiais šventės dalyviais drauge su kitais. Daugeliui šių šeimų, vos sudurančių galą su galu, tai yra nepasiekiama svajonė. Jūs tik pabandykite įsivaizduoti, kaip sunku kur nors iš savo rajono išvažiuoti šeimai, kurioje vieniša mama augina 12 vaikų. Kitoje šeimoje, dalyvausiančioje šventėje, tėvas augina 7 vaikus. Visiems jiems kartu kur nors ištrūkti iš namų yra praktiškai misija neįmanoma“, – teigia ji.

Galimybę atvykti į šventę sunkiai besiverčiančioms šeimoms dovanoja renginio iniciatorius – prekybos tinklas „Senukai“, jau penktus metus iš eilės vasaros pradžioje rengiantis bene didžiausią Lietuvoje Šeimų šventę. Renginys vyksta itin gražioje vietoje – „Harmony parke“ (Vazgaikiemio k., Prienų r.).

Šeštadienį vyksiantis nemokamas renginys siūlys daugybę pramogų visai šeimai, susirinkusiems koncertuos didžiausios šalies scenos žvaigždės. Šventėje tikimasi sulaukti 15 tūkst. žiūrovų.

Didžiajame šventės koncerte, kuris prasidės 21 val., savo populiariausius kūrinius atliks Erica Jennings, Saulius Prūsaitis, Mantas, Merūnas, Jazzu ir kiti žinomi atlikėjai. Koncertą ves bene mylimiausias šalies atlikėjas ir laidų vedėjas Marijus Mikutavičius.

Renginių maratonas prasidės dar dieną. Didžiojoje scenoje, kuri bus įrengta Šeimų aikštėje, iki vakarinio koncerto šeimininkaus keliautojai ir laidų vedėjai Vytaras Radzevičius ir Martynas Starkus. Čia nuo pat atidarymo vyks įvairūs koncertai (dainuos vaikų chorai, TV projekto „X faktoriaus“ dalyviai, gros grupės „Žalvarinis“ bei „Studija“), vyks šokėjų ir cirko artistų pasirodymai.

Atvykusius džiugins daugybė skirtingų pramogų zonų – Šeimos kiemelių. Šventės organizatoriai užtikrina, kad vietos užteks visiems atvykusiems – eismas šalia parko bus reguliuojamas, veiks didžiulė automobilių ir autobusų stovėjimo aikštelė, kurioje bus įrengtos specialios vietos neįgaliesiems. Renginyje nebus prekiaujama alkoholiu. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių