Šou pasipylė raumeningų vyrų ašaros

  • Teksto dydis:

LNK realybės šou – eksperimento „Tamsoje” dalyviai suvokė, kiek daug reiškia paprasčiausia dienos šviesa: po penkių savaičių gyvenimo aklinoje tamsoje staiga įjungus šviesas, pasipylė netramdomos emocijos.

„Tamsoje” – tai pasaulyje analogų neturintis realybės šou – eksperimentas, skirtas pajusti, ką reiškia gyventi nieko nematant. Pusė neregių ir silpnaregių, kita pusė – realiame gyvenime matančių dalyvių gyvena viename name, kur nėra nei vieno šviesos šaltinio, o langai užtamsinti aklinai.

Projekto dalyviai tamsoje dienas ir naktis leidžia jau penkias savaites, arba 35 paras, arba – 840 valandų. Šįvakar realybės šou dienoraštyje per LNK žiūrovai išvys, koks jausmas apima po šitiek laiko išvydus šviesą. Dalyviams suteikta ypatinga dovana – visiems kartu dvi dienas mėgautis šviesiu pasauliu, kurio regintieji čia taip pasiilgo.

„Kai pasakė, kad praregėsime, išpylė šaltas prakaitas, kūnas ėmė drebėti. Net pats nepajutau, kaip pravirkau. Ir iš jaudulio, ir iš laimės”, – pasakos vienas projekto dalyvių Gintaras.

Kai pasakė, kad praregėsime, išpylė šaltas prakaitas, kūnas ėmė drebėti. Net pats nepajutau, kaip pravirkau. Ir iš jaudulio, ir iš laimės. 

Ašaras liejo ir projekto lyderiu laikomas Tadas. „Aš suvokiau, kad dabar visi kartu galėsime džiaugtis. Tas bendrumo jausmas – žodžiais nenusakomas. Man užgniaužė kvapą”.

Šviesos dovana gilų įspūdį, tačiau ir dvejopas mintis sukėlė Simonai: „Apsidžiaugiau, kad pamatysime šviesą, o kai ją išvydau, jaučiausi kaip naujai gimusi. Jausmas nenusakomas žodžiais. Tačiau tuo pat metu suvokiau, kad džiaugiasi tik pusė iš mūsų. Juk kiti, neregiai, tamsoje gyvena visą gyvenimą. Jiems čia šviesa – jokia dovana. Man buvo šiek tiek nejauku”, – pasakos mergina.

Žaidimas apsivertė aukštyn kojomis, arba – gyvenimas trumpam grįžo į įprastas vėžes. Penkias savaites dalyvius pratinę prie tamsos ir mokę neregių gyvenimo, dabar patys aklieji tapo tais, kuriems norisi padėti ir apšokinėti kiekviename žingsnyje.

Dalyvių emocijos pirmą kartą išvydus namus, kuriuose gyvena ilgiau nei mėnesį, kvapą gniaužiantys išsiilgti jūros vaizdai, ašaros ir spalvingiausios emocijos – jau šįvakar 20 val. 35 min. realybės šou – eksperimento „Tamsoje” dienoraštyje, per LNK.


Šiame straipsnyje: projektastamsojeašarosneregiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių